Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
12 Aralık 2011 Pazartesi - 10:17

125 milyon euro yatırım 2 bin kişiye istihdam

Gordion Grup tarafından, toplam 125 milyon euro yatırımla hayata geçirilen Atlantis Alışveriş ve Eğlence Merkezi yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. 125 bin metrekare inşaat alanına sahip olan AVM, Ankara’nın en büyük AVM’lerinden biri olma özelliğini taşıyor.

125 milyon euro yatırım 2 bin kişiye istihdam

ATLANTİS Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin Gordion Grup tarafından, toplam 125 milyon euro yatırımla hayata geçirildiğini belirten AVM’nin Genel Müdürü Nezaket Akçakaya, Atlantis’in sahip olduğu özellikler ile Ankara’nın alışveriş anlayışına yeni bir soluk getirdiğini söyledi.
AVM’nin alışveriş, eğlence, dinlence, 
spor, radyo, sinema ve metro bağlantılı Monoray hattına sahip Türkiye’nin ilk ve tek alışveriş merkezi olduğunu ifade eden Akçakaya, “Özellikle marka çeşitliliği, yeşil alanları ve eğlence olanakları ile Atlantis, Ankara’da fark yaratan bir marka olmayı başardı. 17 bin 500 metrekarelik botanik parkı ile Atlantis, Türkiye’nin en doğal AVM’si konumunda” dedi. Yerli yatırımcıların AVM yatırımı ve yönetimi konusunda çok iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Akçakaya, şöyle devam etti:
Yatırımcılar rotayı Anadolu’ya çevirdi
“Hem teknolojik hem de mimari açıdan dünya trendlerinin ülkemizde de uyarlanması ile oldukça başarılı projeler ortaya çıktı. Artan rekabet ortamı, her bir AVM nin müşteri potansiyelini arttırmak ve sadık müşteri profilini oluşturmak için yarattığı farklılıklar ise hizmet standartlarını yükseltiyor. Yükselen hizmet standartları pazarlama ve müşteri memnuniyeti konusunda AVM’lerimizin uluslararası platformlarda aldığı ödüller gelinen noktanın en güzel göstergesi.
Yatırımcılar yeni AVM yatırımlarında rotayı Anadolu kentlerine çevirdi. Anadolu kentleri yeni yatırımlar için potansiyel olma özeliğini sürdürüyor. Büyükşehirlerdeki AVM yatırımları belli bir düzeye ulaştı. Son yıllarda ise Anadolu şehirlerinde AVM sayıları hızla artmaya başladı ve bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla Anadolu’da daha nitelikli AVM yatırımları göreceğiz. Anadolu’daki potansiyelin büyük illerle rekabet edebilecek düzeyde olduğunu söylemek de yanlış olmaz.
Metronun bitmesini bekliyoruz
ATLANTİS’e, yerel metro ağından direkt geçiş olanağı bulunan Türkiye’nin tek monoray sistemiyle ulaşılacak olmasının önemli bir avantaj olduğunu belirten Akçakaya, tüm Ankaralılar gibi kendilerinin de metro hattının tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Monoray sisteminin merkez içindeki her noktaya ulaşım sağladığını ifade eden Akçakaya, “Batıkent metro istasyon durağına doğrudan bağlı botanik bahçede yer alan ve projenin simgesi haline gelen, Türkiye’de ilk ve tek olarak projemizde kullanılan özel raylı monoray sistemi, kompleks içerisindeki her noktaya konforlu ve keyifli şekilde ulaşım sağlıyor. Alışveriş merkezimize gelen ziyaretçilerimize monorayla sadece metroya bağlantı sağlamayıp güzel bir deneyim de yaşatmış oluyoruz” diye konuştu.
Her yatırım binlerce çalışan demek
“Anadolu’daki AVM’ler, ticari kimliklerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hayatın canlanmasına da büyük katkı sağlıyor. Her yeni yatırıma bağlı olarak binlerce kişiye iş imkanı sağlanıyor. Merkezler, bulundukları bölgede ortalama bin ila bin 500 kişilik istihdam oluşturuyor ve bu anlamda bölge halkına olumlu katkı sağlıyor. Atlantis ise, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. AVM’lerde sürdürülebilirlik son dönemdeki önemli konuların başında geliyor. Sürdürülebilirlik konusunu biz, hem çevre hem de ticari anlamda değerlendiriyoruz. Atlantis’de bulunan bütün cihazlarımız enerji tasarruflu. Hem ısıtma hem de soğutma sistemlerimizde enerji geri kazanım sistemi mevcut. Mimari özelliklerimiz sayesinde güneşışığından oldukça faydalanıyoruz. Yatırım maliyetlerinin düşürülmesi, enerji verimliliği ve işletme maliyetlerinin düşürülmesi ile AVM ler ve kiracıları ticari açıdan daha sürdürülebilir hale gelecektir. AVM’ler bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapıldığı sürece, hem o bölgedeki mevcut perakendeyi güçlendirecek hem de mevcut ticaret ile rekabet yaratmadan bütünleşerek daha verimli ve sürdürülebilir bir hale gelecektir.”

 
Mamak Belediyesi kışa hazır
 
Sivas’la opera kardeşi olduk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meydana adını veren bina AVM’yle kapılarını açıyor
Kızılay Meydanı’na adını veren, eski Kızılay binasının yerine yapılan ...
İnşaat ustasında sertifikalı dönem için gün sayılıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yıl başından itibaren inşaatlarda çalışacak ...
Ankaralı çiftçiye 59 projeyle 24 milyon lira hibe sağlandı
Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, çiftçiye bugüne ...
 
Rusya alımı durdurdu 500 bin ton soğan tarlada kaldı
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Suriye’yle yaşanan gerginlik ...
UKOME’ye iki yönlü AŞTİ servisi çağrısı
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, altı yıldan beri ...
Mesai saati kavramı geride kaldı çalışan eve de iş götürüyor
İş hayatına yönelik yapılan bir araştırma 09.00-17.00 saatleri arasında ...
 
SGK’da bürokrasiye son
Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürlüğü, “Doküman Yönetim Sistemi”yle ...
Beğendiğiniz ilanı internetten oylayın
Kırmızı Reklam Ödülleri’nin, İstanbul dışındaki reklamcı ve reklamverenlere ...
EMO’dan bilgi güvenliği sempozyumu
Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Atılım Üniversitesi ve ODTÜ ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri