Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
13 Mayıs 2014 Salı - 09:55

128 yıllık eğitim çınarı

ANKARA GAZETESİ / 1886 yılında Ankara İdadisi olarak kurulan Ankara Atatürk Lisesi, günümüze kadar uzanan bir eğitim çınarı olarak varlığını sürdürüyor. Her alanda çok sayıda başarılı isim mezun eden Ankara Atatürk Lisesi, ismini son olarak Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ile dünyaya duyurdu.

128 yıllık eğitim çınarı

ANKARA / İki önemli Türk cerrah olan Gazi Yaşargil ve Münci Kalayoğlu, sağlık alanında en prestijli internet sitelerinden ‘Top Master’s in Healthcare Administration’ (Dünyada Sağlık Ustaları) listesinde dünyanın en yaratıcı 20 cerrahı arasında gösterildi. Yaşargil ile ilgili olarak “Beyin ve sinir cerrahisinde ona çok az cerrah yaklaşabiliyor. Hatta modern nöroşirurjinin babası olarak kabul ediliyor” ifadeleri kullanılıyor. Kalayoğlu’nun da organ nakli ve çocuk cerrahisi alanında öncü olduğu ve çok sayıda ilki başardığı vurgulanıyor. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Erol Üçer, “İki değerli mezunumuzla ilgili, bizim camiamıza kıvanç veren bu ifadeleri gençlerimize iletmek, onları yüreklendirmek, başarı için teşvik etmek ve her türlü desteği sağlamak biz eğitim gönüllülerinin temel görevidir. Sayın Yaşargil ve Kalayoğlu gibi okulumuzdan daha nice başarılı isimlerin çıkacağına inancımız tamdır” dedi.
Dr. Erol Üçer, okulda halen okuyan öğrenciler arasında da çeşitli dallarda başarılı öğrencilerin bulunduğunu ifade etti. Üçer, öğrencilerden Nida Eliz Üstündağ’ın yüzmede üst üste kırdığı Türkiye rekorlarıyla ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği olimpiyat ve dünya dereceleriyle okulu başarıyla temsil ettiğini dile getirdi.

“OKULUMUZA SAHİP ÇIKTIK”

Üçer, mezun olduğu okula olan vefa borcunu ödemek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı’nı nasıl kurdukları ve yaptıkları hizmetlerle ilgili şunları söyledi:
“Mezun olduktan sonra Ankara Atatürk Liseliler bir araya geldik. Bizi biraraya getiren okulumuza sahip çıkma duygusuydu. Batıda nasıl insanlar mezun oldukları okullara sahip çıkıyorsa biz de Atatürk Lisesi Mezunu 92 arkadaşımızla bir girişimde bulunduk, 1986 yılında da Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı’nı kurduk. O dönem maalesef   Ülkemizde eğitimde çok büyük sıkıntılar  yaşanıyordu. Sağ sol çatışmalarının olduğu dönemdi. Vakfı kurduğumuz zaman sınıflarda 60 öğrenci vardı ve bir sırada üç kişi oturuyordu.  Okulda sabahcı ve öğlenci olmak üzere 5000 civarında öğrenci vardı. Laboratuvarlar, konferans ve spor salonu kapanmıştı. Biz önce spor salonunu yeniledik, laboratuvarları yeniden açtık. Spor alanları ve tesisler yaptık, sınıfları düzenledik, konferans salonunu yeniden açtık. Öğrencilere bu tür faaliyetler için  bir çok fırsatlar yarattık.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YURTDIŞI EĞİTİM BURSU

“Okulun tiyatrosu,  müzik faaliyetleri ve çeşitli sportif başarıları var. Öğrenciler okul dersleri dışında yaptıkları bu faaliyetlerinde çok başarılı oluyorlar. Yaz aylarında başarılı olan 70-80 öğrenciyi İngiltere, Çin ve Rusya’da dil kursuna gönderiyoruz, burs veriyoruz. Üniversite ve lisede okuyan 250 öğrencimiz Vakıf’tan burs alıyor.”

GENÇLERE TAVSİYELER

“Gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulunuyorum. AKUT’un kurucusu ve başkanı, dağcı Nasuh Mahruki’yi örnek aldık. Kitabında ‘Herkesin bir Everesti olması gerekiyor’ diyor. Bu bir hedef, kişilerin öncelikli hedefleri olması ve o hedefe doğru yönlenmesi gerekir. Başaracağım düşüncesini kafasının içine yerleştirmesi önemlidir. Türkiye’nin iyi ve doğru yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Empati duygusu çok önemli, insanlar karşısındakileri anlamaya çalışmalı, onların yerine kendilerini koymayı bilmelidirler.  Gençlerin buna da dikkat etmesi,  belli dozda empati yapmaları gerekir. Bu tüm insanların vazifesi olmalı.”ANKARA /

 
Gazi Başhekimi Altok: Yasadaki boşluk muayenehanesi olana yaradı
 
Ankara’da Mardin evi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazi Başhekimi Altok: Yasadaki boşluk muayenehanesi olana yaradı
ANKARA GAZETESİ / Gazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, ...
Çocuk Meclisi Ormanı büyüyor
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, ...
Tüp bebekler buluştu
ANKARA GAZETESİ / Tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen 100 bebek ve ailesi ...
 
Tehlike 'Kazan'ı
ANKARA GAZETESİ / Dikmen, Keklikpınarı Mahallesi’nde bir siteye ait kullanılmayan ...
Bariyere vurdu orada durdu
ANKARA GAZETESİ / Kırkkonaklar ve Gaziosmanpaşa semtlerini birbirine bağlayan ...
Gecelerin EGO'su yola çıkıyor
ANKARA GAZETESİ / İlk kez Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği gece 12’den ...
 
Bir tuğla bir hayat
ANKARA GAZETESİ / Lösemili minikler, kendilerinin yeniden hayata tutunmalarını ...
EGO denetimine GPS çalımı: Muavin çek fişi
ANKARA GAZETESİ / Seyir halindeyken telefonla konuşarak yolcuların canını ...
Roboski Müzesi’ne mimarlardan destek
ANKARA GAZETESİ / Roboski Müzesi Girişimi Platformu, Roboski katliamında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri