Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
1 Aralık 2010 Çarşamba - 09:57

17 yıl geçti nakarat aynı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu önceki gün son buldu. Belediye Başkanı Melih Gökçek de her sene olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını 17 yıl önce başkanlık yapan Murat Karayalçın’a bağladı.

17 yıl geçti nakarat aynı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu önceki gün son buldu. EGO ve ASKİ’nin bütçelerini de ekleyince 5 milyar TL’yi geçen Büyükşehir belediyesinin bütçesiCHP’nin muhalefeti ve oy çokluğuyla kabul edildi. CHP her sene yaptığı eleştirilere bu sene de benzerlerini eklerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de her sene olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını 17 yıl önce başkanlık yapan Murat Karayalçın’a bağladı. Büyükşehir Belediyesi bütçesi öncesi Başkan Gökçek, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da yaşanan sel manzaraları sonrası eleştirileri yanıtlarken, “Sizlere dünyanın yağışlar sonrasında kaldığı manzaraları göstereceğim” sözlerini hatırlattı. Dünyadan sel manzaralarını slayt olarak gösteren Gökçek şunları söyledi:

“Ankara’ya 40 yıldan beri görülmeyen bir yağmur, kısa bir süre içinde yağdı. Hiç başımıza gelen bir iş değil. Ankara’da iki yer tıkandı. Birisi İstanbul Yolu üzerinde Şaşmaz’a gelirken, birisi de Adliye’nin bitişiğindeki alt geçit. Zaten buralarla ilgili talimat verdim artık özel olarak yapılıyor. CHP grubu bizi yer ile yeksan eyledi. Bütün dünya altyapıları ile meşhur ya, işte size örnekler gösteriyorum. İşte, Amerika’da Boston’un hali, New York, Arjantin’in başkenti Buenos Aires, Brezilya’nın başkenti Rio de Janerio işte görüyorsunuz sular içinde. Londra, Dubai, Melbourne, Çin’in Guangzhou kenti gördüğünüz gibi sel felaketi olunca bütün dünya aciz kalıyor.” 

Gökçek’in sel savunmasına yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Ali Ergin ise, “Gösterdiğiniz şehirlerin büyük çoğunluğu muson ikliminin yaşandığı ya da Adriyatik kıyısında olan şehirler” diyerek tepki gösterdi. 

Mektepler olmasa

Sel tartışmasının ardından bütçeyle ilgili CHP Grubu adına söz alan CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak şöyle konuştu: 
“ASKİ bütçesinde yine üst yapı hizmetlerine yer verilmiş. Bunlar ASKİ’nin işi değil. AnkaraÇayı, 2005’ten beri devam eden bir macera ve halen çöplük olarak kullanılıyor. Bütçede yeni katılan ilçelerin altyapısı için sadece 5 milyon TL ayrılmış. Oldukça yetersiz. İvedik’in 3. ünitesinin inşası için 14 milyon TL ayrılmış, Kızılırmak suyu için ise ileri arıtmadan hiç bahsedilmiyor. Gökçek, doğalgazdan bir şekilde kurtuldu. Gerede-Işıklı projesini DSİ’ye devretti. Metroyu ise Bakanlık yapacak. İnsanın aklına Osmanlı maarif nazırının şu meşhur sözü geliyor; “Mektepler olmasa eğitimi ne güzel idare ederdim.” 

CHP’ye kompleks tavsiyesi yaptı

BAŞKAN Gökçek, CHP’li Çatak’ın eleştirilerine şöyle yanıt verdi:
“Bilmiyorum hatırlar mısınız, hepimiz bir aradaydık. Zagrep Belediye Başkanı, ‘Ankara Belediyesi’nin performansı karşısında, siz daha 50 yıl kalsanız iktidar olamazsınız’ demişti. Dedi mi demedi mi yüzünüze? Demek ki ilham kaynağı olmuşuz. Herhalde Zagrep Belediye Başkanı’na ben öyle dedirtmedim. Avrupa’dan 4 ödül aldık üst üste. Bunu küçültebilmek için elinizden geleni yaptınız. Bu kompleksi artık yenmeniz lazım. Sosyal projelerde rekreasyon alanlarında, kentsel dönüşümde ve trafikte dünyada bir numarayız. Bu başarı sizi komplekse sokmasın. Ankara’nın Allah’a hamdolsun dünyadaki itibarı iyidir.”

Nereden bulacak

GÖKÇEK, bütçe kalemleri ile ilgili teknik eleştirileri yanıtlarken, Mithatpaşa’daki SGK binasına da değindi. Gökçek, “Bize hesap kitap öğreteceğinize acizane bir soru soracağım, Çankaya Belediyesi’nin, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 55 trilyon borcu var, 45 trilyon liraya Sakarya’daki SGK binasını almaya kalkıyor. Nereden bulacaksınız bu parayı? Bu meziyetin formülünü bize de öğretin, biz de yapalım” dedi.

Kesinti sinyali

TOPLANTIDA, Büyükşehir Belediyesi (2 milyar 491 milyon 100 bin TL) ve bağlı şirketleri ile ASKİ (1 milyar 300 milyon) ve EGO’nun (1milyar 406 milyon 675 bin 508 TL) 2011 tahmini bütçeleri CHP’nin muhalefetine karşılık AKP ve MHP’nin desteğiyle oy çokluğuyla geçti. Gökçek, muhalif oy veren CHP’lilere, “Belediye bütçesinin gelirlerinden vergilere bile muhalif oy kullandınız. Yarın kendi belediyelerinizin bütçelerinin de buradan geçirileceğini hatırlatırım. Nacizane tavsiye ederim. Bazı yerlere fazla güvenmeyin, karar çıkartamayabilisiniz” dedi.

 
Kale esnafı rehberlerden şikayetçi
 
Aynı yerde 2 kaza 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Az kalsın yumruklar konuşacaktı!
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bala Belediyesi’nin bütçesi görüşülürken kavganın eşiğinden dönüldü.
Ankara başarısız mı?
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “AK belediyecilik ...
Yerel borca yapılandırma
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, belediyelerin vergi ...
 
'Mutlaka Şamarı İndireceğiz'
Bahçeli, AK Parti Hükümetini İhanete Kol Kanat Germekle Suçladı.
Seçim yılında belediyelerin harcaması artacak
Seçim yılı olan 2011’de mahalli idare gelirlerinin 2010 yılına göre yüzde ...
Başkan Özden, Öğretmenlerin Gününü Kutladı
Çubuk İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçede Bulunan Okulları Ziyaret ...
 
Mamak'a 'Mükemmellikte Yetkinlik' ödülü
Başarılı Çalışmaları Nedeniyle Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (efqm) Tarafından ...
Gökçek sunum yapacak
Bakanlar, Belediye Başkanları Ve Akademisyenler "II. Avrasya Yerel Yönetimler ...
Baykal'a En Çok "İttifak" Soruldu
Deniz Baykal, Önümüzdeki Günlerde Yurt İçindeki Gezilerine Devam Edecek.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri