Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan: Özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın meşrulaştırılması kabul edilemez
Erdoğan: Özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın meşrulaştırılması kabul edilemez
YKS Ek Yerleştirme Tercihleri başladı
YKS Ek Yerleştirme Tercihleri başladı
İstanbul'da metrobüs yangını
İstanbul'da metrobüs yangını
Bakan Yerlikaya, Türk Devletleri Teşkilatı İçişleri Bakanları 1. Toplantısı'na katıldı
Bakan Yerlikaya, Türk Devletleri Teşkilatı İçişleri Bakanları 1. Toplantısı'na katıldı
Bakan Yerlikaya: “Kuyu-22” operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bakan Yerlikaya: “Kuyu-22” operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
23 Temmuz 2024 Salı - 00:17

23 Temmuz’un 105. yıldönümünde Aydemir net konuştu: Erzurum cumhuriyeti kuran il’dir

AK Parti 27. Dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un milli ve manevi değerlerin ortak bir şuur halinde ifade edildiği kutsal bir şehir olduğunu belirtti.

23 Temmuz’un 105. yıldönümünde Aydemir net konuştu: Erzurum cumhuriyeti kuran il’dir

Aydemir, “Erzurum, bütün medeniyet ve tarihimizin iffet ve ismetinin dadaşlık nimetiyle vücut bulduğu, ecdadın tefekkürünü beslediği iman kaynaklarına sadakat ve vefaya adres olan bir şehirdir” dedi.

BİZİ BİZ YAPAN MANA TAKVİMİ

Milli Mücadele ve Tarihi Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Aydemir, “Milli haysiyet, vakar ve kararlılığıyla yeni, şerefli ve ebedi bir tarih yazan yüce milletimiz, milli mücadele destanının 105. yıl coşkusunu paylaşıyor. Milli irade efkarı, bizi millet yapan bir mana takvimi etrafında yeniden Çanakkale, Aziziye ruhuyla buluşuyor. Bizi biz yapan değerlerimiz, ecdadımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz odağında: ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak/Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ kararlılık ve imanını yeniliyor” ifadelerini kullandı.

TARİHİMİZ EŞREF VAKİTLERLE BEZELİDİR

“Tarihimiz eşref vakitlerle bezelidir” diyen Aydemir, “Mübarek, kutlu ve seçkindir bu zamanlar. Alparslan’ın Anadolu’nun kilidini açtığı takvim, Eyyubinin haçlı istilasına dur dediği vakit, Edebalinin dua demi, Osmangazinin cihana eşi gelmemiş bir medeniyet ve imparatorluğun kuruluşuna niyet kıldığı an, Fatih’in çağ değiştiren fetih kararına azmettiği zaman, Yavuz’un yüce milletimizi İslamın kılıcı haline getiren sefer vakti, Kanuni’nin Zigetvar önünde kızılelma’ya yol aradığı gün, Abdulhamit’in Kudüs’e ölüm yağdırmaya niyet gösterenlere ‘dur’ dediği tarih, Aziziye’de vatan için şehit olmaya koşanların, Çanakkale’de yedi düvele karşı duranların, Kut’ül Amare’de imkansızı başaranların, ilayı kelimetullah için can adayanların tarih yazdığı vakitler. Ve ‘Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar/Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var’ diyenlerin 23 Temmuz 1919’da ‘Vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ nidasını cihana bir iman damgası halinde vurduğu vakit: Eşref vakitlerimizdendir” dedi.

MİLLİ MÜCADELEYİ TARİF

Aydemir, “Milli mücadele, ecdadın can adayarak Anadolu’ya vurduğu Türk mührünü sökmek, coğrafyamızı kirli, hain ve emperyalist heveslerle parça parça etmek, bizi mübarek vatan topraklarımızdan atmak için her türlü dessaslığı, her türlü kirli çabayı gösterenlerin karşısında, ilayı kelimetullah için devleti ebed müddet diyenlerin kararlılığıdır” şeklinde konuştu.

BU VATAN; TOPRAĞIN KARA BAĞRINDA/SIRA DAĞLAR GİBİ DURANLARINDIR

Aydemir, “Milli Mücadele; bizi anlamak, bizi bilmek, bizi tanımak istemeyenlere; mübarek coğrafyamıza zulmeti atmosfer kılmak isteyenlere; bizi tarihten silmek emeli besleyenlere; Bezmi alada kendini ilayı kelimetullah için adamış milletimize kefen biçenlere; Malazgirt’in, Mohaç’ın, Fethin rövanşını almak peşinde gidenlere, mübarek ecdadımızca ‘Bu vatan; toprağın kara bağrında/Sıra dağlar gibi duranlarındır’ hatırlatmasıdır” dedi.

HAKKIDIR HAKKA TAPAN MİLLETİMİN HÜRRİYET

Aydemir, “Mili Mücadele ilhamını Mekke’den, duruşunu mübarek ecdadından alanların; şuurunu mukaddesatına teslim edenlerin; dikkat ve hassasiyetini tarihi vakarından besleyenlerin; en büyük kuvveti iman olanların, ‘Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet/ Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklal!’ kıymet ve hükmünü cihana belletişidir” vurgusunda bulundu.

MİLLİ MÜCADELE TARİHİNİ KENDİ YAZANLARIN ESERİDİR

“Milli mücadele, Ahmed Yesevi’nin duasını alanların, Mevlanın niyazına muhatap kılınanların, Yunus Emre’nin üslup ve edasını meşrep edinenlerin, yedi düvele karşı Alparslanca, Osman Gazice, Fatihçe, Abdulhamitçe duruşudur” kaydını düşen Aydemir, “Milli Mücadele, başını haktan başkasına eğmemişlerin; dünya nimeti için hiçbir güç karşısında asla eteklenmemişlerin, Hüda rızasından gayrısına heveslenmemişlerin ve tarihini kendi yazanların eseridir” dedi.

23 TEMMUZ 1919 MİLLİ İRADE ŞAHLANIŞI

Aydemir, “Milli mücadele milli kıyamdır. Silinmiş zannedilen cihad ve gaza ruhunun yeniden dirilişidir. Meselesi yalnızca hakka uygun düşmek olan yüce bir milletin; kendini tarif eden milli ve manevi idrak ve izanla; kendini asırlara takdim eden yüksek, haysiyet, fazilet ve eşsiz vakarla; kendini tasavvur ettirdiği milli vicdanla, haysiyet yoksulu işgalciler karşısında milli iradesine sahip çıkışıdır” dedi.

MİNNETTARIZ

Aydemir, “Milli mücadele; milli irade birliği, beraberliği ve kardeşliğinin ifadesidir. Tevhid ve vahdet imanından ayrılmamak yolunda kavilleşenlerin, şehitlik mertebesine erişmek adına ahitleşenlerin; Hak safında gönüllerini birleştirenlerin cihan tarihine vurduğu silinmez milli irade izidir. Bu destanının müelliflerine, onlara ilham veren muazzez ecdadımıza minnettarız” ifadesini kullandı.

AYDEMİR’DEN ERZURUM TARİFİ

Mesajında Erzurum’un tarihimizdeki metanet ve dirayetli duruşuna yer veren Aydemir, “Erzurum, Anadolu’nun önsözü, şanlı mazimizi yazanların ‘devleti ebed müddet’ sözü; gönlünü hakka teslim, yüzünü hakka tevcih edenlerin özü; ‘Yılmam ölümden, yaradan, askerim/ Orduma, gazi dedi Peygamberim/Bir dileğim var, ölürüm isterim: Yurduma tek düşman ayak basmasın/Amin! desin hep birden yiğitler, Allahu ekber! gökten şehitler’ niyazıdır” yorumunu yaptı.

ERZURUM MİLLİ FEYZ KAYNAĞIDIR

Aydemir, “Erzurum milli feyz kaynağıdır. Erzurum milli vicdan dayanağıdır. Erzurum, ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda’ dizelerinin adresi, Erzurum, üç kıtaya adalet ve hakkı dağıtmış mübarek ecdadın beldesidir. Bu sebeple milli mücadele fikrine menbaı olan 23 Temmuz Erzurum Kongresini yapmak şerefine mazhar olmuştur” dedi.

 
GÖKBEY, İngiltere’de ilk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı
 
16 ilde “Narkoçelik-28” operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÖKBEY, İngiltere’de ilk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı
Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY, İngiltere'de düzenlenen Farnborough ...
Türkiye'den Irak'a elektrik ihracatı yeniden başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak'a elektrik ...
Bakan Kacır: ADİM ağına Türkiye'den 5 konsorsiyumun dahil oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AB çapındaki 151 merkezden ...
 
Reklam Kurulu'ndan yılın ilk 7 ayında 149 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, yılın ilk 7 ayında, 927 dosyada ...
Türkiye 30 40 yıl içinde yok olacak diyen profesöre Aydemir’den sert tepki: Ağzı kurusun
27. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bir profesörün ...
Türk Yıldızları, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamalarında gösteri uçuşu yaptı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı kutlamaları ...
 
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılına özel geçit töreni düzenlendi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mutlu Barış Harekatı’nın 50’nci yılı kutlamaları ...
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağışlara karşı uyardı.
Haziran ayında 466 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Ticaret Bakanlığı’nın Haziran ayına ilişkin dahilde işleme, yurt içi satış ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri