Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>SPOR
1 Ekim 2019 Salı - 12:30

A.Gücü tırmandı Gençler çakıldı

Başkent temsilcisi, aldığı üç puanla basamakları tırmanırken; yönetim, teknik ekip ve oyuncular, soyunma odasında zafer pozu verdi. Ligde 6 maçtır galibiyete hasret kalan kırmızı-siyahlı cephede ise dipte kalmanın hüznü var.

A.Gücü tırmandı Gençler çakıldı

Ankaragücü ile Gençlerbirliği’ni karşı karşıya getiren Başkent derbisinde kazanan 2-1’lik skorla sarı-lacivertliler olurken, bu sonuç camiayı sevince boğdu. Maç sonunda, yönetim kurulu, teknik kadro ve oyuncular, soyunma odasında, ‘Birlikte güçlüyüz Ankaragüçlüyüz’ sesleri eşliğinde, derbi zaferi pozu verdi. Ligde ikinci galibiyetini alan ve haftaya 15. sırada giren Ankaragücü, 3 puanla basamakları tırmandı ve daha rahat bir konuma geldi. Sarı-lacivertliler, gelecek hafta deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak.

 

GENÇLER ERYAMAN’DA GÜLEMEDİ

 

Gençlerbirliği, Süper Lig’in ilk 6 haftasında galibiyetle tanışamazken, Eryaman Stadı’nda oynadığı üçüncü maçı da kaybetti. Süper Lig’e bir sezon aranın ardından yeniden yükselen başkent temsilcisi, sezona Teknik Direktör Mustafa Kaplan ve yenilenmiş kadrosuyla girdi. Şimşekler, şu ana kadar istenilen sonuçları alamadı.Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’ndaki sezonun açılış haftasında, 10 kişi tamamladığı Çaykur Rizespor maçını 1-0, 3. haftasındaki  Medipol Başakşehir maçını ise 2-1 kaybetti.Gençlerbirliği, derbide ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremezken, Ankaragücü’ne 2-1 mağlup olarak hedeflediği ilk galibiyetine yine ulaşamadı. Ligde İstikbal Mobilya Kayserispor ile galibiyeti bulunmayan iki takımdan biri olan Gençlerbirliği, 2 puanla son sırada yer alıyor. Gençlerbirliği, 6 haftada 6 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. Başkent ekibi, Beşiktaş ile en fazla gol yiyen iki takımdan biri konumunda bulunuyor.     

 

İKİNCİ YARI ÜSTÜN OYNADIK

Gençlerbirliği’ni 2-1 yenen MKE Ankaragücü’nün yardımcı antrenörü Hayrettin Aksoy, kendileri açısından çok önemli bir maçı 3 puanla kapattıklarını söyledi.Karşılaşmada Teknik Direktör Metin Diyadin’in kırmızı kartla oyun dışı kalması nedeniyle basın toplantısına katılan yardımcı antrenör Aksoy, “Maça çok iyi başladığımızı söyleyemem. 10-15 dakika mücadele ettik. Savunmada kaldık. Bu 10-15 dakikayı atlattıktan sonra oturaklı hale geldik. Oyunun hakimiyetini ele geçirdik” dedi.Gençlerbirliği’nin, yaptıkları hatalar nedeniyle 2-3 pozisyon yakaladığını anlatan Aksoy, şunları söyledi:“İkinci yarı daha üstün oynadık. 2-0 öne geçmenin rahatlığı bizi geri itti. Böyle olunca geride kaldık. Kontratakları yakalayabilsek 3 de olurdu. Gençlerbirliği’ni de tebrik ediyoruz. Bizim için çok önemli ve dönüm noktası bir maçtı. Bu haftayı görmek bizim için önemliydi. Oyuncularımız müthiş mücadele etti. Hepsini tebrik ediyorum.”

 

ESKİ TAKIMINA KARŞI KAZANDI

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, maçın 30. dakikasında, Pinto’ya yapılan sert müdahalede oyunu devam ettirip, sonrasında sarı-lacivertli takım aleyhine faul kararı veren hakem Ümit Öztürk’e sert tepki gösterip, oyuna alanına girince kırmızı kartla tribüne gönderildi. Diyadin, sarı-lacivertli ekibin başında çıktığı üçüncü karşılaşmada, daha önce kaptanlığını yaptığı ve teknik direktör olarak görev yaptığı Gençlerbirliği’ne karşı ilk galibiyetini aldı. Diyadin’in ekibinde görev alan Hayrettin Aksoy ve Giray Kaçar da geçmişte Gençlerbirliği forması giydi.      

SAHADA NELER OLDU

ANKARAGÜCÜ:

Korcan: Maça tutuk ve tedirgin başladı. Bir iki pozisyonda tribünleri korkuttu. Sonrasında çabuk toparlanıp kalesinde güven verdi. Önemli toplar çıkardı. Arkadaşlarının direncini yükseltti. Yediği golde topun arkadaşına çarpması şanssızlığıydı.Kitsiou: Cezasını tamamladıktan sonra çıktığı derbi maçında, hırslı, mücadeleci ve istekliydi. Geride kalan müsabakalara göre hücuma daha az ama tehlikeli çıktı. Savunma görevini yerine getirmede ve alanını kontrol etmede başarılıydı.Kulusiç: Gösterişsiz, sade ve faydalı futbolunu derbi maçında da tekrarladı. Hava toplarında geçit vermedi. İlk yarıda biri-iki kez rakibini kaçırsa da 90 dakikanın genelinde iyiydi. Son bölümde tecrübesini ortaya koydu.Pazdan: Soğukkanlı yapısıyla arkadaşlarına güven veriyor. İlk yarıda kaleye giden topu kafayla önleyip skoru dengede tuttu. Topu geriden oyuna sokuşlarda ve dikine oynamada diğer arkadaşlarına oranla daha fazla sorumluluk aldı. Pinto: Ankaragücü taraftarının en çok sevdiği oyuncu tiplerinden. Mücadeleci, hırslı ve korkusuzca topa ayak koyuyor. Hücuma ne zaman çıkacağını ve nasıl çıkacağını çok iyi biliyor. İkinci yarıdaki denemesinde golün gelmemesi arkadaşlarının acemiliğindendi.Hasan: Fenerbahçe maçında sonradan oyuna girip iyi niyetli mücadele etmişti. Derbi gibi heyecanı, gerilimi ve tansiyonu yüksek maçta oyunda kaldığı sürede elinden geldiğinde çalıştı, çabaladı. Görevini yerine getirdi.Sedat: Orta alanda yükün en fazla bindiği oyunculardan biriydi. İkili mücadelelerde başarılıydı. Fizik gücü yüksek rakipleriyle kora kor savaştı. Ayağından çıkan kritik paslar, takımı adına önemli pozisyonlara dönüştü.Moke: Fenerbahçe maçındaki top kaybı golle sonuçlanmıştı. Yine savunmadan çıkarken yaptığı basit pas hatası az daha başına büyük iş açacaktı. Gençlerbirliği oyuncuları, bu ikramı, acemi ve aceleci davranıp, değerlendiremedi. Faty: İlk yarıda orta alanda idare eder gibiydi. İkinci yarının ilk bölümlerinde takımın iştahı artınca o da ani çıkışlarla rakibi zorladı. Fizik gücü tam anlamıyla hazır olmadığından son bölümde temposu düştü. İlhan: Takımın sürpriz golcüsü olduğunu gösterdi. İyi takip ettiği pozisyonu golle sonuçlandırdı. İlk devrede hem alan bulamadı hem de adamını takipte zorlandı. İkinci devre daha etkili olup, topu daha kullandı.Orgill: Gençlerbirliği’nin ağır savunmasını, sürati, ısrarı, inadı ve fizik gücüyle çok yıprattı. Maçın ikinci yarısında oyun onun istediği şekle dönünce, vites yükseltti. İleri atılan her topu takip edip, rakiplerini sıkıntıya soktu.Mehmet: Kısa süre görev alsa da çok önemli bir pozisyona girdi. Yanındaki arkadaşına pası verse, maçın fişini erkenden çekebilirdi.Aydın: Topu saklayıp, arkadaşlarını kalan kısa sürede rahatlatsın diye oyuna alındı. Bunda da fazla katkısı olmadı.Yalçın: Son bölümde, yüksek toplarda kesici özelliğini kullanması için sahaya sürüldü. Pek iş düşmedi.

 

GENÇLERBİRLİĞİ:

 

Ertaç: Yediği iki golde de hem hatalı hem de şanssızdı. İlk pozisyonda top bir türlü kale alanı içinden uzaklaşmadı. İkincisinde ise Orgill’in yakın mesafeden attığı şutu çeldi ancak top tehlike havuzunun içinde düştü.Ahmet: Oyunun sonucunu detaylar belirliyor. İlk yarıda rakipten önce davranıp aldığı topu iyi değerlendirse, müsabakanın senaryosu farklı gelişebilirdi. Pas tercihi dışarı doğru olmalıydı. Rakip onun alanından yine tehlikeli ataklar geliştirdi.Toure: Gençlerbirliği savunmasından oyuna topla giriş yapma isteği içindeki oyuncuydu. İlk yarıda rakip hücum etmeyince kendisine fazla iş düşmedi. 2. yarıda tempoyla birlikte Orgill’in hızı devreye girince, defansın orta bloğunda büyük boşluklar oluştu.Ramos: Uzun boyu ve atletik yapısının avantajı ile belli bölümlerde ve Ankaragücü’nün az adamla hücuma çıktığı ilk yarıda atakları karşılamada sorun yaşamadı. Sonrasında dağınık bir görüntü verdi, skor 2-0 olunca da oyundan alındı.Polomat: Üzerinde tartışma yapılacak oyuncuların başında geliyor. Performansı beklenen çizginin üstüne çıkamıyor. Belki de kendisi adına bu maçta yazılacak ender artılardan biri, son dakikalarda ters kademeye girip önlediği gollük ataktı.Ayite: Takıma geç katıldı, bazı maçlarda sonradan oyuna girip az süre aldı. Kendisi hakkında tam anlamıyla doyurucu bilgi veremedi. Bu maçta da soru işaretlerini ortadan kaldırmadı. Etrafında dönüşlerinde seri ancak topu tehlikeli bölgelere taşımada etkili değildi.Berat: Gününde olmadığı maçlardan birini oynadı. Top kazanma ve topu kullanma konusunda kendi istatistiklerini aşamadı. Fazla sorumluluk almadı. Sessegnon’dan çok uzak kaldı ve üçüncü bölgeyi fazla zorlayamadı.Fabricio: Çok çalışkan, çok agresif ve topu kazanma konusunda çok arzulu bir görüntüsü vardı ancak bal yapmayan arı gibiydi. Bu kadar enerjinin karşılığı, hem kendisi hem de takım adına daha pozitif şekilde sahaya yansımalı.Candeas: Oyuna bir iki etkili pas ve atak kombinesi ile başlayıp, sonrasında uzun süre ortalardan kayboldu. Kale alanı içinde iyi pozisyon alamadığından dikkatsiz bir vuruşla topu kendi ağlarına yolladı. Son bölümdeki çabası yeterli değildi.Sessegnon: Alanya maçıyla birlikte onda da bir düşüş söz konusu. Trabzonspor maçındaki büyüleyici performansı derbide yoktu. Topu ayağında çok tutması, hem kendisine faul yapılıp moralinin bozulmasına yol açıyor hem de rakiplerin çoğalmasına fırsat veriyor. Sio: Bezen çok anlamsız işler yapıyor bazen de birinci sınıf paslar veriyor. Pazdan’ın, kaleye gitmekte olan topunu çıkarması belki onun adına şanssızlıktı ancak kafa vuruşlarının bir forvet oyuncusuna göre daha sert olması gerekiyor. Rahmetullah: Son 20 dakikada oyuna alındı, beklenen etkiyi gösteremedi.Nadir: Savunmanın arasına girip ceza sahasını karıştırmaya çalıştı, görev süresi bunları fazlaca yapmasına yetmedi.Stancu: Sahaya dahil olduğu bölüm, onun etkili olacağı alanların azaldığı, rakibin iyice kapandığı bölümlerdi.

 
Zor baba
 
Pursaklar’a yeni parklar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer ‘Güçlüler’in
Oyunun ilk yarısında önemli pozisyonları kaçıran taraf Gençlerbirliği ...
Telekom’dan gençlik yatırımı
Mavi-beyazlı ekibin başkanı Yusuf Kıraç, “Ankara’nın lokomotif takımı ...
Gençler baskıyı kıramadı
Kırmızı-siyahlılar, Lider Alanyaspor ile Eryaman Stadı’nda 1-1 berabere ...
 
Sultanlar ve Ankara manşetleri süsledi
Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın önemli bölümüne ev sahipliği ...
Tehlikeli zıtlaşma
Ankaragücü’nde, yönetim ile taraftar arasındaki çatlak, her geçen gün ...
Tepkiyle açıldı farkla kapandı
Sarı-lacivertli taraftarlar, maç boyunca yönetimi istifaya davet etti. ...
 
Yeni sayfa yeni umut
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, bu karşılama öncesinde ...
İster bisikletle ister yürüyerek
Başkent, ‘Birlikte Yürüyelim’ temasıyla dün başlayan ve 22 Eylül’e kadar ...
Aile dayanışması
Milli cimnastikçi Kamelya Tuncel, Azerbaycan’da bugün başlayacak Dünya ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri