Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
HABERLER>ASAYİŞ
27 Eylül 2013 Cuma - 10:41

AA ekibine saldırı davası

ANKARA GAZETESİ / Belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı’nın gece ekibine saldırıda bulunan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

AA ekibine saldırı davası

ANKARA / Ankara’da, belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı’nın (AA) gece ekibine saldırıda bulunan 4 kişinin yargılanmasına başlandı. Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Gökhan Kabasakal, Cihan Kor, Mehmet Sert ile AA çalışanları Mehmet Çelebi Öztürk, Durmuş Koçak ve taraf avukatları katıldı. Sanık Gökhan Kabasakal savunmasında, 8 Ocak 2013 gecesi aracının frenlerinin karda tutmaması nedeniyle belediyeye ait kar temizleme aracına çarptığını, olayın ardından da gazetecilerin geldiğini söyledi. AA ekibinden kazanın haber yapılmamasını istediklerini, bu yüzden tartışma çıktığını iddia eden Kabasakal, kimseye vurmadığını, kendisine vuranları da görmediğini öne sürdü.

“VURMUŞ OLABİLİRİM”

Sanık Cihan Kor da savunmasında “Kazadan sonra olay yerine gittim. Kameraman Mertkan Morkoç ile tartıştım. Vurmuş olabilirim. Olayda suç kastım yok” dedi. Sanık Mehmet Mert ise savunmasında, kaza yapan araçta olduğunu, o sırada polis aracında tutanak düzenlettiğini, arkadaşlarının yanıda giderken  ayağının kayması sonucu düştüğünü anlattı. Parmaklarının düşme sonucu kırıldığını belirten Mert, kimsenin kendisine vurmadığını ifade etti.
AA muhabiri Durmuş Koçak ise olay tarihinde söz konusu trafik kazasını polis telsizinden duyarak bölgeye gittiklerini söyledi. Koçak, “Kazanın haber değeri taşımadığını ve haber yapmayacağımızı söyledik. Galerici olduklarını söyleyen huzurdaki kişiler, ‘biz galericiyiz, sizi her yerde buluruz’ diyerek tehdit ettiler. Beklemediğimiz anda saldırdılar, vurmaya başladılar. Ben kimseye vurmuş değilim” diye konuştu.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK

AA çalışanı Mehmet Çelebi Öztürk, mahkeme heyetinin olay anına ilişkin sorusuna, “Kaza yapan aracı haber yapmayacağımızı söylediğimiz halde bize inanmadılar, ‘çekmeyin, çekerseniz sizi buluruz, biz galericiyiz’ şeklinde tehdit ettiler. Daha sonra sanıklardan Cihan Kor ile şuanda burada bulunmayan bir kişi kameraman arkadaşımız Mertkan Morkoç’a saldırıp darp etti. Aldığı darbelerin etkisiyle yere düşünce ben de kameraman arkadaşımızı korumak amacıyla üzerine kapandım. O halde bile vurmaya devam ettiler. Bana da vurdular ama kimin vuruduğunu görmedim. Ben kimseye vurmadım” cevabını verdi. Mahkeme, diğer müşteki ve sanıkların dinlenmesi, olaya ait Mobese görüntülerinin bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
AA kameramanı Mertkan Morkoç, aldığı darbeler sebebiyle 2 gün yoğun bakımda kalmıştı. Omurilikte sıvı kaybı ve buna bağlı felç tehlikesiyle karşı karşıya kalan Morkoç’a 30 gün ‘iş göremez’ raporu verilmişti. Morkoç, 2 Ekim’de burun ameliyatı geçirecek.  Cumhuriyet Savcısı Ersan Yılmaz’ın hazırladığı iddianamede, AA ekibine saldırıda bulunan zanlılar Mehmet Mert, Gökhan Kabasakal, Cihan Kor ve Volkan Kabasakal’ın, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “vücutta kemik kırığı olacak şekilde kasten yaralama”, “tehdit” ve “alkollü araç kullanmak” suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapisleri istenmişti.ANKARA /

 
Sahte "Seyit" Kıbrıs'a kaçamadı
 
Mogan Gölü’ne deniz uçağı izni vermedik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte "Seyit" Kıbrıs'a kaçamadı
ANKARA GAZETESİ / Kendini seyit olarak tanıtıp vatandaşları 250 bin lira ...
İncek yine korkuttu
ANKARA GAZETESİ / Üst üste yaşanan kazaların ardından Ankara Hürriyet’in ...
Ağaca çarpıp, araçta sıkıştılar
ANKARA GAZETESİ / Akköprü'de meydana gelen trafik kazasında otomobil ağaca ...
 
70 bin lira çaldı Ankara’da yakalandı
ANKARA GAZETESİ / Konya’da banka şubesinin önünde park halindeki aracın ...
Anne kızın aracına dönerken çarptı
ANKARA GAZETESİ / Kazan'da meydana gelen trafik kazasında anne ve kızı yaralandı.
Korsan kitap operasyonu
ANKARA GAZETESİ / Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ...
 
Ulus’ta fuhuş pazarlığı
ANKARA GAZETESİ / Başkent’in tarihi semtlerinden Ulus’ta yaşanan fuhuş ...
Aynı anda üç mahallede yıkım başladı
ANKARA GAZETESİ / Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı ...
Servisçi okul bastı iddiası
ANKARA GAZETESİ / Sancak Anadolu Lisesi’nde sözleşmesi biten bir servis ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri