Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
HABERLER>EKONOMİ
2 Temmuz 2020 Perşembe - 12:08

ABD istihdam rakamları bekleniyor

Korona virüs tedavisinde aşı çalışmalarının umut verici sonuçlar doğurduğuna ilişkin haberler piyasalar üzerindeki baskının kısmen azalmasını sağlarken sabah saatleri itibariyle daha ılımlı bir seyir görüyoruz.(ÜNLÜ Menkul)

ABD istihdam rakamları bekleniyor

Korona virüs tedavisinde aşı çalışmalarının umut verici sonuçlar doğurduğuna ilişkin haberler piyasalar üzerindeki baskının kısmen azalmasını sağlarken sabah saatleri itibariyle daha ılımlı bir seyir görüyoruz. Günün devamında ABD piyasalarının yarın kapalı olması nedeniyle bugün açıklanacak olan Haziran ayı istihdam rakamları ön planda olacak. Önceki ay beklentilerden çok daha güçlü bir performans gösteren istihdam rakamlarının bu eğilimini devam ettirmesi risk iştahının destek bulması adına önem taşıyor. Ortalama piyasa beklentisi tarım dışı istihdamın 3 milyon kişi artış göstereceği işsizlik oranının ise %13,3’ten %12,4’e gerileyeceği yönünde. Diğer taraftan saatlik kazançlarda ise yıllık bazda %5’in üzerinde büyüme öngörülüyor. Yurtiçinde ise TCMB geçen hafta faiz oranlarını sabit tuttuğu PPK toplantısının özetlerini bugün açıklayacak. Özetlerde TCMB’yi 25 baz puanlık faiz indirimi tahminlerine karşın beklemede kalmaya iten sebeplere ilişkin daha fazla detay arayacağız.

BEKLENTİLERİMİZ

Borsa İstanbul zirvede soluklanıyor. Haziran ayını %10’un üzerinde değer kazanımı ile tamamlayan BIST-100 endeksi yeni ayın ilk işlem gününde 117 bin seviyesinin üzerini test etmeyi başarsa da yurtdışı piyasalardaki durgunluğun etkisi ile bu bölgede kâr satışları ile karşılaştı. Teknik açıdan bakıldığında 116.300 desteğinin altına inilmiş olması negatif olmakla birlikte satışların ikinci destek olarak öne çıkan 115.000’in üzerinde karşılanıyor olması büyük resimde şimdilik anlamlı bir bozulmasının oluşmasına izin vermiyor. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda ise kâr satışlarının artması şaşırtıcı olmayacaktır. Bugün ise ABD istihdam rakamlarının da açıklanacağını düşünürsek endeksin genel hatlarıyla yurtdışı piyasalara paralel bir performans sergilemesini bekliyoruz.

EUR/USD yatay seyrediyor. Risk iştahı genel hatlarıyla iyimserliğini koruyor olsa da korona virüs vaka sayılarında görülen artışın ekonomik aktivite üzerindeki etkilerinin fiyatlanması paritenin anlamlı şekilde destek bulmasını zorlaştırıyor. Bu kapsamda zaman zaman 1,1300’e doğru yapılan yukarı yönlü denemelerin henüz büyük resmi değiştirecek boyuta ulaşmadığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan geri çekilmelerin 1,1200’nin üzerinde karşılanıyor oluşunun ise teknik açıdan rahatlatıcı bir faktör olduğunu düşünmeye devam ediyoruz. Bant hareketi gördüğümüz paritede kısa vadede daha ılımlı bir görünümden söz edebilmek için 1,1270’in üzerinde rakamlar oluşması gerektiğine yönelik görüşümüzü koruyoruz.

USD/TL’de bant hareketi devam ediyor. Son günlerde 6,84-6,86 bandının dışına nadiren çıkan USD/TL’nin görünümünde yeni güne başlarken de anlamlı bir değişim göze çarpmıyor. Teknik görünüm net bir yöne işaret etmezken günün devamında ise kurun seyri açısından ABD’den gelecek istihdam rakamlarının yanına TCMB’nin açıklayacağı PPK özetlerini takip edeceğiz. TCMB genel olarak özetlerde yeni bir mesaj vermiyor olsa da bugün özetlerde 25 baz puanlık faiz indirimi tahminlerine karşın geride bıraktığımız haftada TCMB’yi beklemede kalmaya iten sebeplere ilişkin daha fazla detay arayacağız.

Ons altın kazanımlarını korumaya çalışıyor. Makroekonomik verilerin ağırlıklı olarak ekonomik aktivitede toparlanmaya işaret etmesi risk iştahını desteklerken hisse senetlerine yönelimin sürdüğünü görüyoruz. Normal koşullarda bu durum altın açısından şartları zorlaştıran bir zemin yaratsa da korona virüs vakalarının küresel ölçekte artmaya devam ediyor oluşu nedeniyle yüksek risk iştahına rağmen ons altının da yukarı yönlü hareket ettiğini gördük. Ancak yeni güne başlarken hem ABD’de gelen verilerin güçlü olmasının hem de aşı konusundaki gelişmelerin umut vermesinin daha çok güvenli liman algısı ile destek bulan ons altın üzerinde baskı oluşturduğunu görüyoruz. Bu kapsamda hafta içinde 1780 doların üzerini test eden ons altın yeni güne ise 1770 doların hemen altında başlıyor. 1760*1765 dolar bandı günlük bazda ilk destek noktası olarak takip edilebilir.

 

Kaynak:ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Başkent Beijing’de Covid-19 vaka sayısı bir’e düştü
 
Myanmar’da 100 madenci toprak altında can verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırsal kalkınmaya son 2 yılda 855 milyon lira hibe verildi
Bu yıl ise 2745 projeye 970 milyon lira destek sağlanacak.
Küresel durgunlukta ayrışan Türkiye
Türkiye’de ise Volkswagen korona virüsün etkileri nedeniyle Türkiye'de ...
Sanayi ve üretimden gelen olumlu göstergeler umut veriyor
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: “Sanayi ve üretimden gelen ...
 
Borsa İstanbul’da yükselişi eğilimi devam edebilir mi?
Yurtiçi piyasalarda dün 583 puanlık alıcılı açılış sonrasında gelen alımların ...
Ekonomik veri gündemi yoğun bir gün
Dün, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde Hazine Bakanı ...
İkinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor
Ekonomik verilerde devam eden toparlanma yeni haftada risk iştahını ve ...
 
Virüs vakaları artsa da borsaların keyfi yerinde
Borsa İstanbul’da 28 Şubat’tan bu yana uygulanan açığa satış yasağı sona ...
Salgın endişesi Asya Borsalarını düşürdü
Küresel ölçekte 10 milyonu geçen enfekte olan vaka sayısı, yarım milyona ...
Birinci dalganın yükselişi
IMF raporunda dünya büyümesinde beklentileri aşan bir kötümserlik hakim ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri