40 yılı aşkın bir süredir konservatuvarın yok sayılarak hizmet edilmediğini ifade eden Tuncer, eksiklerin tamamlanması için çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti.
Çağdaşlaşmanın adı
ADK’nin okul değil, çağdaşlaşmanın adı olduğunu belirten Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Dr. Rengin Gökmen de şunları söyledi:
“Devlet Opera ve Balesi’nde koro şefleri, orkestra şefleri, korrepetitler, bale piyanistleri, bale hocalarının çoğu hala yabancı kadrolarla tamamlamakta ve bu yaptığımız evrensel sanatların uluslararası boyutunun çok ötesine taşımaktadır. Rejisör, koreograf, orkestra şefi, koreolog, bale hocası, koro şefi, korrepetitör yönünden Devlet Opera ve Balesi hala dışa bağımlılığını sürdürmektedir. Hacettepe Üniversitesi ADK Türkiye’yi sanatsız, dünyanın gelişmemiş ülkeleri düzeyinde olmaktan kurtaran en önemli öncü kuruluştur.
Yüz yıl sonrasına yatırım
Konservatuvarlar yatırımlarını yüzyıl sonrasına yapan eğitim kurumlarıdır. Bu bakımdan yalnız bireysel ders yapılması, az öğrenciye çok derslik ve enstrüman sağlanması yönleriyle değil, ürünlerinin yatırımdan yıllar sonra alınması bakımından en pahalı eğitimlerdir.”