Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
HABERLER>SİYASET
11 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:00

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AKBAŞOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Türkiye güvenli bir şekilde sığınmacıların kendi yurtlarına, vatanlarına dönmesi için gerekli her türlü adımı atma konusunda üzerine düşeni yapıyor ve yapacak." dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AKBAŞOĞLU NUN BASIN TOPLANTISI

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, El Cezire muhabirinin Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülmesini kınadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istismar siyaseti içerisinde olduklarını ifade eden Akbaşoğlu, "Bir yalan, dolan, iftira, algı, kurgu ve kumpas siyasetini, vazgeçilmez temel ilke olarak benimsiyorlar." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, Suriyeli sığınmacılarla ilgili, CHP'nin kendi hazırladığı rapora da tezat oluşturacak şekilde bazı çelişkili açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Akbaşoğlu, AK Parti'nin, bu konuda başından beri ne söylüyorsa bugün de aynısını söylediğini kaydetti.

Akbaşoğlu, "Bir yalanı başka bir yalanla örtme stratejisinin bir başka versiyonu olarak karşımıza çıkan söylemler eşliğinde AK Parti iktidarının yaptıklarını çarpıtma girişimine tevessül etti. Çözümün bir parçası değil de sorunun bir parçası olmayı kendilerine mutlak görevi ittihaz etmiş bu mandacı muhalefet anlayışının temsilcileri olan Kılıçdaroğlu ve Akşener'in beyanlarındaki bu çelişkiler yumağı da milletimizin gözünden kaçmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sorumsuz siyasetçilerin milleti germeye, kışkırtmaya, millet içerisinde bir kaos çıkartmaya ve sığınmacılar üzerinden birtakım siyasi rantlar elde etmeye dönük yaklaşımlarının, millet tarafından desteklenmediğini belirten Akbaşoğlu, "Bu millete ırkçılık lekesi sürmeye çalışanların çabaları beyhudedir." ifadesini kullandı.

Kendi aralarında 6+1 veya ittifakın görünmez parçaları olarak bir araya gelen muhalefetin, Türkiye'nin hayrına değil, Türkiye'nin zararına çalıştığını dile getiren Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi adaylık yarışları ile ilgili süreci örtmeye dönük yaklaşımlara biz de AK Parti olarak ifade etmek isteriz ki; Sayın Kılıçdaroğlu, keşke siz aday olabilseniz de karşımıza çıksanız. Bunu gerçekten arzu ederiz. Ancak siz de çok iyi biliyorsunuz ki sizi CHP'nin başına kaset operasyonuyla getirenler ne diyecekse o rolü üstleneceksiniz. İçinde bulunduğunuz hırsızlık, arsızlık, yolsuzluk, her türlü beceriksizlik; İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının seçilmelerinin üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen bir projeyi başlatıp nihayetlendirmemelerini, millet yakinen biliyor. Bu gerçeklik karşısında bir büyük telaşa kapılarak gündemi değiştirmek niyetiyle AK Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsi kin ve nefretinizi kusmak için fırsatlar aradığınızı görüyoruz.

Bugün Sayın Akşener de Kılıçdaroğlu'nun izinden gitti. Hepimiz biliyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP, HDP'li bir dil ve yaklaşım içerisinde. Sayın Akşener de CHP'lilerle birlikte ola ola gizli ortak HDP'lilerin diline doğru evrilme aşamasında. Kimin istismarcı kimin samimi olduğunu bu millet maşeri vicdanında hiçbir şekilde hataya düşmeden ortaya koymuştur ve tekrar koyacaktır.

Biz samimiyetle milletimizin hizmetinde tutarlı bir şekilde milletimizin refahını artırmaya, özgürlüğünü genişletmeye, huzur ve mutluluğunu çoğaltmaya dönüp yaklaşımımızı bugüne kadar devam ettirdiğimiz gibi bundan sonra da devam ettireceğiz.

Çevreye en büyük zararı veren, Türk bayrağının yakıldığı, terör paçavralarının dalgalandırdığı, polis araçlarının, ambulansların yakıldığı Gezi olaylarıyla ilgili 'gençliğin milli şuurlu ayağa kalkması' şeklinde Sayın Akşener tarafından nitelendirilmesi, nereden nereye geldiğinizin en büyük ikrarı ve delili değil mi? Çok yazık. Bir milliyetçi tabana seslendiğini ifade ederek, birbiriyle çelişkili bir şekilde HDP ile ittifaka alıştırmaya dönük bu yaklaşımlarınız İYİ Parti seçmeni tarafından da millet tarafından da anbean değerlendirilmektedir."

Uluslararası pandeminin şartları içerisinde yaşanan ekonomik sıkıntıları gördüklerini ifade eden Akbaşoğlu, "Hep beraber inşallah büyük bir şahlanışı bu mandacı muhalefete rağmen gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Akbaşoğlu, bir soru üzerine, "Türkiye güvenli bir şekilde sığınmacıların kendi yurtlarına, vatanlarına dönmesi için gerekli her türlü adımı atma konusunda üzerine düşeni yapıyor ve yapacak." yanıtını verdi.

 
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı bin 858 oldu
 
Müzik yayın saati gece 01'e uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ SARIBAL'IN BASIN TOPLANTISI
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Hasadı başlayacak bazı ürünlerde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. Kuruluş Yıldönümü programında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. ...
AK PARTİ'Lİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Millet İttifakı'nın 2023'e ...
 
CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ ÜNSAL'IN BASIN TOPLANTISI
CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, İstanbul'daki hastanenin bir kelebek ...
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TİN VE AYDIN MECLİSTE SATRANÇ OYNADI
23 Nisan Çocuk ve Gençlik Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Meclis Halkla ...
AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ YAĞCI'NIN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, herkesin doğru ve güvenilir ...
 
AK PARTİ AMASYA MİLLETVEKİLİ KARAHOCAGİL'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Rusya-Ukrayna ...
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ANTMEN'İN BASIN TOPLANTISI
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, avukatlık asgari ücret tarifesinin ...
AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ TAŞKIN'IN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Mersin Akdeniz Belediye ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri