Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan: Sosyal Medya Operasyon Aygıtına Dönüşüyor
Erdoğan: Sosyal Medya Operasyon Aygıtına Dönüşüyor
Irak ve Suriye'de 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Irak ve Suriye'de 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Uraloğlu: Kişisel Verilerin Çalınmasıyla İlgili Gündemimiz Yok
Uraloğlu: Kişisel Verilerin Çalınmasıyla İlgili Gündemimiz Yok
Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Fiyat Denetimlerinde 327 Milyon Lira Ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Fiyat Denetimlerinde 327 Milyon Lira Ceza
Ağustos Ayında Tarım ÜFE Yıllık Bazda %32,1 Arttı
Ağustos Ayında Tarım ÜFE Yıllık Bazda %32,1 Arttı
HABERLER>SİYASET
24 Temmuz 2013 Çarşamba - 10:06

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan'ın Gazeteciler Bayramı Mesajı

ANKARA GAZETESİ / AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Türk basınının, muasır medeniyetleri aşan bir Türkiye için, aziz milletimizin barışla kenetlenmesinde ve toplumsal sorumluluğun ifasında öncü olacağına inancımız tamdır" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan ın Gazeteciler Bayramı Mesajı

ANKARA / AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Türk basınının, muasır medeniyetleri aşan bir Türkiye için, aziz milletimizin barışla kenetlenmesinde ve toplumsal sorumluluğun ifasında öncü olacağına inancımız tamdır" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılması ve Gazeteciler Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Varlıkların içinde doğuştan, akıl ve bilgi meziyetleriyle dünyaya gelen insanın yaşayışını devam ettirebilmek için hayatının her safhasında, bilgi ve iletişime ihtiyaç duyduğunu belirten Alparslan, çevresini tanıma, kendisini ifade edebilme, öğrenme ve öğretme gibi kabiliyetlerin iletişimle elde edileceğini vurguladı.

İletişimin sadece karşılıklı konuşmak olarak değil, haberleşmek, çevrede ve dünyada neler yaşandığını öğrenebilmek, tarihi olaylar hakkında bilgi edinebilmek gibi birçok alanda kullanıldığını söyleyen Alparslan, "Zaman geçtikçe yazı yazma, konuşma, resim, kitap, gazete, dergi, sinema, telefon, radyo, televizyon, bilgisayar, internet, elektronik ortamlar derken iletişim teknikleri değişti ve gelişti. Çağdaş dünyadaki yaşam türü, kişileri iletişimin teknik araçlarına daha çok bağımlı kılmaktadır" ifadesini kullandı.

Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu ve bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu kaydeden Murat Alparslan, "Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokratik rejimin önemli güvencelerinden biridir. Doğru bilgi ve haber alma hürriyetinin korunması esastır. Asli vazifeleri; bilgilendirme, yönlendirme, eğitme, duyguları dile getirme, toplumsal ilişki kurma, eğlendirme, uyarma olan medyanın, toplumun ihtiyaçlarını ön planda tutan yayınlar yapması önemlidir" dedi.

"24 TEMMUZ 1908 TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Alparslan, basının, haber verme işlevinin yanı sıra, daha pek çok toplumsal ve psikososyal işlevi de yerine getirdiğini savunarak, şöyle devam etti :

"Basın özgürlüğü, genel anlamda iletişim özgürlüğü; Anayasa'dan kaynaklanan, halkın çabuk, doğru ve sağlıklı haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlüğünün iletişim organları aracılığıyla kullanımının oluşturduğu bir süreçtir. Esas olan bunun işlerlik kazanmasıdır. Basında sansürün kaldırılarak daha özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihi bir dönüm noktasıdır ."

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak yazılı, görsel ve internet basınını her zaman önemsediklerine işaret eden Alparslan, "Kültürel değerlerin, tüketicilerin, ailenin, çocukların ve gençlerin korunması, genel ahlak kurallarına riayet edilmesi, kişilerin ve sosyal grupların haklarının korunması dikkate alınarak yayın yapılması noktasındaki; medyada öz denetimin sağlanması; medya çalışanlarının iş güvencesi ve sosyal güvenlik sorunlarının giderilmesi ve uluslararası standartlara kavuşturulmaları, yerel medyanın desteklenmesi konusundaki hassasiyetlerimizi programımızda dile getirmiştik ve bu konularla ilgili çalışmalarımızı da yapmaya devam ediyoruz" şeklinde ifade etti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan, "Türk basınının, muasır medeniyetleri aşan bir Türkiye için, aziz milletimizin barışla kenetlenmesinde ve toplumsal sorumluluğun ifasında öncü olacağına inancımız tamdır. İlimizde, ülkemizde hizmette mesai ve sınır tanımayan fedakar ve değerli medya yöneticilerimizin, temsilcilerimizin ve tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk, barış içerisinde nice güzel bayramlar ve hizmetlerinizde başarılar dilerim" açıklamasında bulundu.ANKARA /

 

 

 
Oyuncaklar sokağa çıktı
 
Tencere Tava Eylemlerini Protesto İçin Samsun'dan Ankara'ya Yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SEĞMENLER MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI
ANKARA GAZETESİ / Seğmenler Parkı’nda yapımına başlanan TBMM Başkanlık ...
ADAYLARIN BAYRAMI
ANKARA GAZETESİ / AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Çetin'den 'Ak Parti Şantaj Yapıyor' İddiası
ANKARA GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili İzzet ...
 
Mahallenin bebesi seçimi kazandırır
ANKARA GAZETESİ / CHP Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Ali Başkaraağaç, ...
Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır Ankara'ya Gidecek
ANKARA GAZETESİ / Çayır Ankara'da İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne gidecek ...
MHP'nin, Selçuk Aday Adayları Ortaya Çıkıyor
ANKARA GAZETESİ / Bir anda ismi Selçuk ilçe gündemine oturan MHP Belediye ...
 
Erdoğan havalimanı açılışına kokpitte geldi
Bingöl'deki havalimanı açılışına katılan Başbakan Erdoğan, pilotlara kokpitte eşlik etti.
Bölgede Güçlü Türkiye İstemiyorlar!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendiği ...
Meclis'te taciz kavgası
Meclis Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in annesine ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri