Yüksel, Ankara Valiliği tarafından İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin 2002 yılından itibaren kayda değer bir ivme kazandığını söyledi.
Son 7-8 yıl içerisinde çok önemli yasal reformların hayata geçirildiğini, Türkiye’nin, bölgesinde güçlü ve merkez ülke konumuna geldiğini vurgulayan Yüksel, bu sürecin sadece merkezde değil, Türkiye’nin tüm illerinde başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.
Küresel tiyatro
Yapılan reformların takibi ve hayata geçirilebilmesi için Ankara’da da önemli çalışmalar yapıldığını aktaran Yüksel, bu kapsamda oluşturulan Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu’nun da sürece önemli katkılar sağladığını anlattı.
Vali Yüksel, 21. yüzyılda hemen hemen tüm kavramların değişim gösterdiğine dikkati çekerek, “Bu yüzyılda artık yeni bir sahne açıldı ve tam bir ‘Küresel milenyum tiyatrosu’ oynanıyor. İnsanoğlu, bu yüzyılda tarihinde hiç olmadığı kadar büyük sorunlarla karşı karşıya kaldı ve bu sorunların tek çözümü ortak akıllar oluşturmak” dedi.
Ankara’ya yakınlık kayırması
BAŞBAKANLIK Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir de Ankara için “neler yapılabilir?” diye düşünürken, Ankara Valisi Yüksel’in bir çok şey için harekete geçtiğini gördüklerini söyledi. Ankara Kalkınma Ajansı’nda bir AB Bürosu açıldığını görmekten çok mutlu olduklarını dile getiren Cangir, Türkiye’nin 21. yüzyıla eskiye göre çok daha dinamik girdiğini ifade etti. Yerel yönetimlerin de AB’ye tam üyelik sürecinde üzerlerine önemli görevler düştüğünü dile getiren Cangir, bu kapsamda hayata geçirilen “Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi”nin önemini vurguladı. Cangir, projeyle valiliklere önemli katkılar sağlanacağını belirterek, merkezlerinin Ankara’da olması dolayısıyla Ankara Valiliğine yapabilecekleri katkının diğer illere göre daha fazla olabileceğini ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.