Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Şubat 2012 Cuma - 10:30

Ankara'da 'Gören Göz’ projesi başlıyor

Gören Göz cihazının dağıtımına Ankara’da başlandı.

Ankara da  Gören Göz’ projesi başlıyor

Görme engellilerin sesli komutlar yardımıyla yürümeleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarında kolaylık sağlayacak Gören Göz cihazının dağıtımına Ankara’da başlandı. Proje kapsamında İstanbul’da 3, Ankara’da 2 bin cihaz dağıtılacak. 
Görme engellilerin sesli komutlar yardımıyla yürümeleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarında kolaylık sağlayacak “Gören Göz” cihazlarının dağıtımı Ankara’da başladı. 
Bastonla birlikte kullanılması gereken yardımcı bir cihaz olan “Gören Göz” cihazları, ilk aşamada pilot uygulama olarak İstanbul için 3 bin, Ankara için 2 bin olmak üzere toplam 5 bin adet dağıtılacak. 
Cermodern’de düzenlenen dağıtım törenine, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Başbakanlık Müşaviri Kenan Önalan, bakanlık bürokratları, görme engelliler ve diğer ilgililer katıldı. 
Emine Erdoğan, Ankara’da 2 bin adet “Gören Göz” cihazının dağıtımının gerçekleştirileceğini belirterek, “İnşallah İstanbul ve İzmir’de de bu cihazları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak, görme engelli kardeşlerimizin günlük yaşamını kolaylaştırma adına çok önemli bir adımı atmış olacağız” dedi. 
Kullanacak tüm engellilere cihazın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, projeyi hayata geçiren ilgili bakanlıklara, projede görev alan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarını sundu. Erdoğan, projenin geçen yıl “Altın Pusula” ödülü aldığını hatırlattı. 
“Takdir edersiniz ki bugün burada çok önemli bir adımı aynı zamanda bir ilk adımı atıyoruz” diyen Erdoğan, cihazların görme engelliler için beyaz baston kadar önemli olduğunu vurguladı. 
Emine Erdoğan, projenin takipçisi olacağını, projenin gelişmesi, büyümesi, yaygınlaşması için her türlü katkıyı sağlayacağını ifade etti. 
Törenin başında görme engelli çocuklar, Emine Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a çiçek sundu. Törenin sonunda Emine Erdoğan, Bakanlar Şahin ve Yıldırım, görme engellilere “Gören Göz” cihazlarını dağıttı. 
“BAŞBAKAN PAZARTESİ İŞBAŞI YAPACAK” 
Görme engelliler için geliştirilen “Gören Göz” cihazlarının CER Modern’de düzenlenen dağıtım törenine katılan Emine Erdoğan, törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 
Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumunun sorulması üzerine Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, 26 Şubat Pazar akşamı Ankara’ya geleceklerini, Başbakan Erdoğan’ın da 27 Şubat Pazartesi günü çalışmaya başlayacağını ifade etti. Bir gazetecinin “Uludere’ye ne zaman gideceksiniz?” sorusuna da Emine Erdoğan, “Önümüzdeki hafta içerisinde gideceğiz inşallah” cevabını verdi. 
“BEN KÖRLÜĞÜMLE GAYET MUTLUYUM” 
Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva da gören göz cihazlarının dağıtılmaya başlamasının önemli bir dönüşüm olduğunu söyledi. Anılarını salondakilerle paylaşan Ayva, “Bu aletleri görenlerin kör olmaları gelecek diye korkuyorum” sözleriyle espri yaptı. 
Ayva, yaşamın özürlülere göre düzenlenmesinin sünnet olduğunu da ifade etti. 
Dağıtım törenine, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, bürokratlar ve görme engelliler katıldı. 
Erdoğan’dan şehit eşine taziye telefonu 
Başbakan Erdoğan, şehit edilen Antalya’nın Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ın eşi Gülhan Gökcan’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, şehit Emniyet Müdürü Gökcan’ın eşi Gülhan Gökcan’ı telefonla aradı. Erdoğan, Gülhan Gökcan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Uğur Gökcan’ın şehit edilmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı dileğinde bulundu. 
Önceki gün Konyaaltı Belediyesi yakınlarında bir kişinin silahla çevreye ateş açtığı ihbarı üzerine olay yerine giden Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, C.G. isimli zanlıyla konuşarak silahını almak için ikna etmeye çalıştığı sırada yaşanan arbedede saldırgan, Gökcan’ı yaralamıştı. Gökcan, ambulansla kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. 
Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı silahla vurarak ölümüne sebeb olan C.G, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 
Ankaragücü'nde ocak sönüyor
 
Çıkrıkçılar Yokuşu halâ tütüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havada kar kokusu var
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, cumartesi gününden itibaren ...
Omurilik kırıklarını çiple takip edecekler
Bilkent Üniversitesi’nin Amerikan Sağlık Enstitüsü’nün de desteklediği ...
Kentin yaşlı yoksulluk haritası çıkarılıyor
Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ...
 
Havaalanına raylı sistemde ilk adım
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel ...
Ankara’ya ‘hareket’ geliyor
Tahrir’den Occupy’a kadar dünyayı çalkalayan sokak hareketlerinin damgasını ...
THK öğrencileri New York yolcusu
Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileri New York’a gitmek için gün sayıyor. ...
 
Personel açığı can yakıyor
Tüm BEL-Sen, Başkent’te son olarak Çıkrıkçılar Yokuşu’nda yaşanan yangının ...
Tek elden yürütülmeli
Cadde ve sokaklardaki yol çukurlarına bir tepki de Şehir Plancıları Odası ...
Yaşar’ın site ziyaretleri aralıksız devam ediyor
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, site ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri