Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başkent’te 462 hektarlık alanda toplam 28 bin 920 vatandaşın yaşadığı 7 bin 860 binayı, “riskli” ilan etti. Ayrıca, 14 binada ise “risk unsuru” tespit edildi.
Bakanlığın, “Kentsel Dönüşüm” programı kapsamında riskli alan ilan ettiği Çankaya, Mamak ve Altındağ’daki binalar, yıkım için Bakanlar Kurulu’nun onayını bekliyor. Bakanlık, bu onayın ardından mahalle ve yıkılacak binaları açıklayacak.
ONAYDAN SONRA YIKIM
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Başkent’in riskli yapı raporu, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın incelemesinden geçti. 462 hektarlık alanda toplam 28 bin 920 vatandaşın yaşadığı 7 bin 860 bina, Bakanlar Kurulu onayına sunuldu. Bakanlar Kurulu’nun kararı onaylandıktan ve Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra Altındağ, Mamak ve Çankaya’daki bazı bölgelerde bulunan riskli binalar yıkılacak.
HEDEF ‘YUVA YAPMAK’
Kentsel dönüşüme ilişkin olarak yaptığı açıklamada, istemeyen kimsenin evini yıkmayacaklarını sıklıkla söylediklerini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hedeflerinin öncelikle fakir, gariplerin yuvasını yapmak olduğunu söyledi. Vatandaşın desteğini de gördüklerini vurgulayan Bayraktar, “İşin enteresan ve güzel tarafı çok büyük müracaat var vatandaşlardan. Ferdi yönden müracaatlar da var” dedi.
ÇANKAYA, MAMAK VE ALTINDAĞ
Kentsel Dönüşüm kapsamında Başkent’te Altındağ’da 105 hektar alanda 22 bin 680 kişinin yaşadığı 6 bin 289 bina, Çankaya’da 189 hektar alanda 2 bin 40 kişinin yaşadığı 510 bina ile Mamak’ta 168 hektar alanda 4 bin 200 kişinin yaşadığı bin 61 bina yıkılarak, dönüşüm kapsamında yenilenecek.