Çete üyesi M.A. oğlu için kızını istediği kişinin, “Oğlumuz ne iş yapıyor?” sorusuna, “Kontörcü, aylık geliri 15 bin TL’den aşağı değil” yanıtını veriyor
Ankara polisinin, telefon ettikleri kişilere, kendilerini savcı, hakim, polis gibi tanıtıp, terör örgütü ile bağlantılı olduğu ya da Ergenekon gibi soruşturmalarda isminin geçtiğini söyleyerek dolandıran çetenin çökertildiği operasyondan ilginç bir ayrıntı çıktı. Şebeke üyelerinden M.A.’nın, oğlu için kızını istediği kişinin, “Oğlumuz ne işle meşgul?” sorusuna, “Oğlumuz kontörcülük yapıyor, aylık geliri 15 bin TL’den aşağı düşmüyor” yanıtını verdiği tespit edildi.
Ankara Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aralarında muvazzaf 6 subay ile profesör, işadamı ve akademisyenlerin de bulunduğu 120 kişiyi yaklaşık 6 milyon TL civarında dolandıran çeteyi çökertmişti.
Şebekeye yönelik Ankara ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 34 zanlı gözaltına alınmıştı. Çetenin telefon ettiği kişileri, kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtarak, terör örgütü ya da Ergenekon gibi soruşturmalarda isminin geçtiğini ve kendilerine para göndermeleri karşılığında isimlerinin bu soruşturmalardan çıkarılacağını söyledikleri belirlenmişti.
Dinlemeye takıldı
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, çeteye yönelik 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip gerçekleştiren polis, dolandırıcıların telefonlarını da dinledi. Bu kapsamda çete üyelerinden Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşayan M.A.’nın, aynı çetenin üyesi olan oğlunun evliliği konusunda yaptığı bir telefon konuşması da dinlemeye takıldı.
Dinleme kayıtlarına göre, oğlu için kızını istediği kişi, M.A.’ya “Oğlumuz ne işle meşgul?” diye soruyor. M.A.’nın bu soruya “Oğlumuz kontörcülük yapıyor, aylık geliri 15 bin TL’den aşağı düşmüyor. Geliri iyidir maşallah” dediği kaydedildi.
Türkiye’de son dönemde giderek artın telefonla dolandırıcılık olaylarında Şanlıurfa’nın önemli merkezler arasında yer aldığı tespit edildi. Bu ilde birçok farklı dolandırıcılık şebekesinin faaliyet gösterdiği saptandı. Şanlıurfa’da telefon dolandırıcılığından “kontorcülük” olarak bahsedildiği ifade edildi.