Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
20 Mart 2020 Cuma - 13:41

Ankara'ya da İstanbul modeli

ABB Meclisi’nde AK Parti’nin yeni grup başkanvekili Mamak Belediye Başkanı Murat Köse oldu. Köse, “Hep beraber ortak akılla Ankara’nın, Ankara’da yaşayan tüm insanların sesi olacağız” mesajı verdi.

Ankara ya da İstanbul modeli

AK Parti, Ankara’da da İstanbul’da olduğu gibi Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) meclis grup başkanvekilliğine belediye başkanı atadı. Partinin yeni grup başkanvekili Mamak Belediye Başkanı Murat Köse oldu. Önceki gün Ankara İl Başkanlığı’nda yapılan olağanüstü grup toplantısıyla göreve başlayan Köse, ilk açıklamasını Hürriyet Ankara’ya yaptı. “Ankaralıların hakkını gözetecek şekilde 25 ilçede güçlü, vizyoner ve proaktif bir çalışma içinde olacağız” diyen Köse şunları söyledi:

 

 

ANKARALILARIN SESİ OLACAĞIZ

 

“Mamak Belediye Başkanlığı görevimizde bir yılı tamamlıyoruz. Aldığımız görevi sorumluluğuyla yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bir yıl tamamlanınca bazı görevlerde değişiklikler olabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ankara İl Başkanımız bize yeni dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini uygun gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu görevi bize layık gördüğü için şükranlarımı sunuyorum. Var gücümle inşallah bugüne kadar Mamak’ta yaptığım çalışmaların bir benzerini daha güçlü bir şekilde Büyükşehir’de yapmaya devam edeceğim. Ankara halkının daha güzel bir şehirde yaşaması için gayret edeceğimi ifade etmek isterim. 18 AK Parti ve 3 MHP’li birbirinden güzel belediye başkanlarımız var. Cumhur ittifakı ile beraber Büyükşehir’deki Meclis üyelerimiz var. Hep beraber ortak akılla Ankara’nın, Ankara’da yaşayan tüm insanların sesi olacağız.

 

HER KURUŞUN HESABINI SORACAĞIZ

 

Ankaralıların hakkını gözetecek şekilde 25 ilçede güçlü, vizyoner ve proaktif bir çalışma içinde olacağız. Dünyada artık şehirler arasında rekabet var. Biz de Ankara olarak, Cumhuriyet’in başkenti olarak bu yarışın en önünde olmamız için Ankara’nın nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili vizyonumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda ifade ederek, inşallah yapılan her güzel işin içinde olacağız. Sevgili vatandaşlarımızın alın terinden vergileriyle ödediği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne emanet ettiği bütçenin her bir kuruşunun heba olmaması için arkadaşlarımızla birlikte özel bir gayret sarf edeceğiz. Yapılacak israfın, ihmal ya da beceriksizlikle boşa harcanan her kuruşun da hesabını soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar grup başkanvekilliği görevini başarıyla yapan Sayın Mümin Altunışık kardeşime de teşekkür ediyorum. Bir Ankaralı olarak işimiz gücümüz Ankara, sevdamız Ankara diyorum.”

 

MECLİS’E OLAĞANÜSTÜ ÇAĞRI MANSUR YAVAŞ’A TELEFON

ABB Meclisi’ni koronavirüs tedbirlerine ilişkin olağanüstü toplantıya çağırdıklarını da kaydeden Köse şöyle konuştu: “Hükümetimiz birçok tedbiri aldı, almaya da devam ediyor. Özellikle bu zor dönemde daha önce de karşılaştığımız zor dönemlerle ilgili devlet-millet birlikteliğini bu virüs karşısında da gösterip aşacağımıza ben yürekten inanıyorum. Dün (önceki gün) görevi alır almaz Büyükşehir Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya davet ettim. Bunu yazılı olarak bildirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş Bey’i de telefonla aradım. Düşüncemi ifade ettim. Kendileri değerlendireceklerini söylediler. Dün (önceki gün) itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli tedbirleri açıkladı. Biz de Ankara olarak hangi katkıları verebiliriz, yeni hangi önlemleri alabiliriz, Ankara halkının sağlığı ve güvenliği için bunları tartışmak değerlendirmek ve ona uygun kararlar almak açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim proaktif, vizyoner dediğimiz çalışma da bu. Ankara’da 6 milyona yakın vatandaşımız yaşıyor onların sağlığı bizim önceliğimiz. Bugün olağanüstü toplanmayacağız da ne zaman toplanacağız. İnşallah kabul görür bu çerçevede ilave tedbirler konusunda düşüncelerimizi ifade ederiz. Bu zor süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan bütün belediye başkanları ve Meclis üyeleri olarak sorumluluklarımızı yerine getirmenin gayreti içerisinde oluruz.”

 
Terk etmeyin bize muhtaçlar
 
Eğlence yerleri yasağa uydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'yi karıştıran kongre! Adaylıktan çekildi
CHP'de koronavirüs sonrası dikkat çeken bir kongre gerçekleşti. Canan ...
Başkan Erdoğan: 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' dedim, diyeceğim
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başkan Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda ...
İletişim Başkanı Altun'dan Kılıçdaroğlu'na 'şehitler tepesi' yanıtı: Açık bir itiraftır
İletişim Başkanı Altun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Bizim iktidarımızda ...
 
Millet İttifakı'nda HDP çatlağı!
Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile CHP arasındaki yakınlaşma tepkileri ...
Bahçeli'den HDP kongresine sert tepki: Herkes aklını başına alsın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin düzenlemiş olduğu TBMM Grup ...
Başkan Erdoğan: Putin, Macron ve Merkel ile 5 Mart'ta bir araya geleceğiz
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Bergama’da vatandaşa hitap etti. İdlib ...
 
Adı 'Gezi ittifakı'
Pervin Buldan, PKK elebaşı Öcalan sloganlarının atıldığı HDP kongresinde, ...
HDP'den CHP'ye 'Cesaret' çağrısı! 'İttifakımızı gizlemeyelim...'
HDP’den CHP’ye “gizli ittifakımızı cesaretle ilan edelim” çağrısı geldi.
İyi Parti'den istifa eden İsmail Ok Meral Akşener'i topa tuttu!
İYİ Parti’den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Mecliste bir ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri