Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye ile KKTC Arasında Sağlık İş Birliği Anlaşması Yayımlandı
Türkiye ile KKTC Arasında Sağlık İş Birliği Anlaşması Yayımlandı
Kuyu-27 Operasyonda 32 Suç Örgütü Üyesi Yakalandı
Kuyu-27 Operasyonda 32 Suç Örgütü Üyesi Yakalandı
Yeni Atama Kararları Resmi Gazete’de
Yeni Atama Kararları Resmi Gazete’de
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
HABERLER>GÜNDEM
26 Haziran 2009 Cuma - 00:56

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLESİN

CHP lideri: Belge niteliği olmayan bir kağıda dayanarak ağır ithamlarda bulunan Başbakan Erdoğan’ın toplumdan özür dilemesi gerekiyor

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLESİN

Bu bir komplodur
‘BELGE’ konusunda Başbakan’ın büyük bir hata yaptığına dikkat çeken CHP lideri Deniz Baykal, “Askeri Savcılığı’nın kararı, kağıdın belge niteliğinde olmadığını gösterdi. Bu bir komplo ve bunu yapanlar ortaya çıkarılmalı” dedi.

 


Failleri bulunmalı
Baykal, cevap bekleyen diğer sorulara da dikkat çekti: Bu komployu kimler, niçin yapmıştır? Bu fırsatı nasıl bulmuşlardır? Onları kimler himaye etmiştir? Kimler o noktalara taşımıştır ve bundan önce ortaya atılan komplolarla ilişkisi nedir? 

 

 

 

Albay Çiçek: Bu işin peşini bırakmam!..
Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın kararını değerlendiren Albay Dursun Çiçek, “Gerçekler ortaya çıktı. Bu işin peşini bırakmam. Şimdi bu asılsız iddianın sahipleri düşünsün” dedi.

 


“Askeri Savcılık kağıdın ’belge’ olmadığını belirledi. Komplo suçluları bulunmalı”

 

Başbakan özür dilemeli
CHP lideri Baykal, belge niteliği olmayan bir kağıda dayanarak ağır ithamlarda bulunan Başbakan Erdoğan’ın toplumdan özür dilemesi gerektiğini söyledi

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir kağıt parçasını ciddiye alıp ağır suçlamalarda bulunduğunu öne sürdüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı özür dilemeye davet etti. Baykal, parti genel merkezinde, basın mensuplarının, gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Baykal, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının kararının, ortaya atılan kağıdın belge niteliğinde olmadığını gösterdiğini söyledi. Baykal, bunun bir komplo olduğunu ve komployu yapanların ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi. Baykal, “bu iddiayı bir belge olarak kabul edip değerlendirme yapanların şimdi ne söyleyecekleri ne düşündükleri önem kazanmaktadır” diyerek Başbakan Erdoğan ve AKP’yi topa tuttu.

 


Bu aşamaya yeni geldi
Başbakan Erdoğan’ın, haberden sonraki tavrını eleştiren Baykal, Erdoğan’ın, muhalefeti bildikleri noktasında katkı vermeye çağırdığını anımsattı ve “Ne yazık ki Başbakan, bu aşamaya yeni gelmiştir. Keşke Başbakan, Şanlıurfa AKP Kongresi’nde esip gürlerken, bu iddiayı bir belge olarak kabul ederken, muhalefet partisi ile istişare etmek, muhalefet partisinin bu konudaki düşüncelerini dinlemek ihtiyacını hissetmiş olsaydı” dedi.

 


Suçlama kampanyası
Baykal, şöyle devam etti: “Erdoğan, partisine ve hükümete karşı bir komplonun yapıldığını, demokrasinin hukuk devletinin inkar edilmek istendiğini, milli iradeye meydan okunduğu, bir askeri darbe hazırlıklarının bu belgede açıkça görüldüğünü iddialı bir şekilde söylüyordu. Geldiğimiz aşamada iddiasının desteklenmesi için bizden yardım bekliyor. Geç kalmıştır Sayın Başbakan. Bunu daha önce, iddiayı ortaya atmadan önce istişare etmeliydi. Geldiğimiz noktada maalesef bir ağır tahribat ortaya çıkmıştır. Başbakan bu kağıdı ciddiye almıştır, bu kağıda dayanarak ağır ithamlar ifade etmiştir, suçlamalar yapmıştır. Bütün bunlar, bu olayın ’doğru’ diye kabul edilerek toplumda bir ağır suçlama kampanyasının dayanağı haline dönüştürülmesi maalesef çok yanlış olmuştur. Bu tablo karşısında başbakan toplumdan özür dilemelidir.”

 


Ağır ithamlar
Baykal, “Yanlış bir iş yaptığını, haksız olarak geçerli olmayan iddiaları doğruymuş gibi kabul ederek devletin kurumlarına yönelik ağır ithamları, suçlamaları dile getirmiş olduğunun artık görüldüğünü tespit ederek yaptığı yanlış yönlendirme, ağır suçlama için toplumdan Sayın Başbakan özür dilemelidir. Bu bir temel ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

 

Albay Çiçek: Şimdi yapan düşünsün
Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın Taraf’ta yayınlanan belgenin Genelkurmay’da hazırlanmadığını açıklaması, en çok belgede imzası olduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek’i sevindirdi. Belgenin sahte olduğunu bildiren Askeri savcılığın, hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermesini Genelkurmay karargahındaki görevi başında öğrenen Albay Dursun Çiçek’in ilk tepkisi “Gerçekler ortaya çıktı” şeklinde oldu. Habertürk gazetesine konuşan Albay Çiçek, şunları söyledi: “Ben zaten çıkan kararın haricinde bir karar beklemiyordum. Çünkü ben böyle bir şey yapmadım. Artık bu işin peşini bırakmayacağım. Sadece ben değil, Genelkurmay Başkanlığı da bunun peşini bırakmayacak. Şimdi bu asılsız iddiayı ortaya atanlar düşünsün.”

 
Zeytinyağı kalbin ilacı
 
Sağlıklı ömür için sekiz önemli sır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk evet derse intihar ederim
Hedefteki isim Kenan Evren suskunluğunu bozdu. CHP'nin 'yargılansın' talebine ...
Askerin kararındaki çelişkiler...
Genelkurmay Askerî Savcılığı'nın Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı öne ...
EPDK diş gösterdi benzin ucuzladı
EPDK'nın akaryakıt şirketlerine verdiği süre doldu. 12 saatlik toplantı ...
 
Başbakan şimdi ne yapacak
Baykal: Belge sahte çıktı. Esip görüleyen Başbakan şimdi ne yapacak.
Flaş!.. Flaş!.. Çevik Bir sorguda
Ergenekon'da günün flaş haberi Ergenekon'dan geldi. 28 Şubat'ın ünlü ismi ...
''Sulu şaka'' operasyonu
"Darbecileri yargılayalım" sözünü "Sulu şaka" olarak değerlendiren ...
 
Ankaray'da panik!
Ankaray'ın Demirtepe istasyonuna bırakılan şüpheli iki valiz fünyeyle patlatıldı
'Tövbekarlar Yarışıyor'
Bir televizyon kanalı eylülde 'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı program ...
Bakanlık gitti 92 milyon euroluk iş geldi!
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın aile şirketi AB Gıda A.Ş., geçtiğimiz ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri