Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
18 Nisan 2022 Pazartesi - 13:03

Bakan Akar: “Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumda"

Kara Kuvvetleri Harekât Merkezinde, Pençe-Kilit Operasyonu’na katılan birliklerin komutanlarıyla video telekonferans toplantısı da yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirtti.

Bakan Akar: “Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumda

Kara Kuvvetleri Harekât Merkezinde, Pençe-Kilit Operasyonu’na katılan birliklerin komutanlarıyla video telekonferans toplantısı da yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’na devam ediyor.

Operasyon kapsamında düzenlenen hava harekâtını beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden takip eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha sonra Komutanlarla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na geçti.

Harekât merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekâtını takip eden Bakan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alarak harekâta katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını dile getiren Bakan Akar, şunları söyledi:

“Uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyonu müteakip dün akşamdan itibaren Pençe-Kilit Operasyonu’nu başlatmış bulunuyoruz. Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumdadır. Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi. Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlar hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir.

ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen akhraman komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz hava hücum harekâtı ve karadan sızmak suretiyle bölgeye intikal etmiş ve belirlenen hedefleri ele geçirmiştir. Çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz.”

OPERASYON PLANLANDIĞI GİBİ BAŞARILI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir.” açıklamasında bulunan Bakan Akar, şöyle devam etti:

“40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak için faaliyetlerimiz bundan önce olduğu gibi şimdi de kararlılıkla devam etmektedir. Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı bir şekilde icra edilmektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Ülkemize, sınırlarımıza yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerin etkisiz hâle getirilmesi bizim temel hedefimizdir. Biz bu harekâtı planlarken ve icrası sırasında özellikle sivillerin, çevrenin, kültürel ve dinî yapıların herhangi bir şekilde zarar görmemesi için her zaman olduğu gibi azami hassasiyet gösterdik. Bu operasyonda da bu konuda son derece dikkatli ve hassas olmak suretiyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. “

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla kendisine verilen görevleri yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’nda görev alan personele başarılar diledi. Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile sabahın ilk ışıklarına kadar harekât merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu’nu takip etti.

Hibya Haber Ajansı

 
İletişim Başkanı Altun: "Terör destekçilerine asla fırsat vermeyeceğiz"
 
Shanghai’da Covid-19 nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İletişim Başkanı Altun: "Terör destekçilerine asla fırsat vermeyeceğiz"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, PKK'lı teröristlere ...
Aydemir Erzurum turizm değerlerini gündeme taşıdı
AK Parti Milletvekili Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ...
Vaka sayısı 3 bin seviyelerinde
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 3 bin 268 oldu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ...
Başkan Kabaktepe, Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Şehitler Haftası kapsamında ...
Bakan Yanık: “Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır ...
 
Türkiye dünyanın en önemli üretim üslerinden biri olmaya aday
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ramazan ayında gençlerle iftar ...
Bakan Yardımcısı Çataklı: "PKK'lılar tarafından açılmış 'operasyon hesabı', hesabı sorulacaktır!"
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ...
Meslek liselerinin üretim kapasitesi yüzde 225 arttı
Mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini artırmada önemli katkısı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri