Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, araştırmacıları uluslararası bilim camiasına katkı sunmaya davet ederek, “Bilimsel bildiri başvurularınızı yaparak Türkiye’nin teknoloji birikimini ve güçlü uzay vizyonunu dünyaya duyurmaya çağırıyorum” açıklamasında bulundu. Kacır, NSosyal hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda önemli bilgiler verdi.
Türkiye’nin, 5-9 Ekim 2026 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek kongreye ev sahipliği yapacağını hatırlatan Bakan Kacır, etkinliğin dünya genelinden 10 binden fazla katılımcıyı ağırlayacağını belirtti.
Bakan Kacır, bu büyük organizasyonda bilimsel oturumların, teknoloji sunumlarının ve çok paydaşlı etkileşimlerin yer alacağını ifade ederek, “Uzayın geleceğine yönelik küresel tartışmalar bu kez Türkiye’de şekillenecek” dedi.
Bilim insanlarına çağrıda bulunan Kacır, bildiri özetlerinin gönderilmesi için son tarihin 28 Şubat 2026 olduğunu hatırlatarak, araştırmacıları sürece aktif katılım göstermeye davet etti.