Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Nexus Ace görevi icra edildi
Nexus Ace görevi icra edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
HABERLER>GÜNDEM
4 Eylül 2023 Pazartesi - 11:00

Bakan Uraloğlu: “Rize-İzmir uçuşlarını başlatıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Rize-İzmir uçuşlarını da başlatıyoruz. İlk sefer 18 Eylül’de yapılacaktır. Ekim ayından itibaren her cumartesi Rize-İzmir arasında uçuşlar devam edecek.” dedi.

Bakan Uraloğlu: “Rize-İzmir uçuşlarını başlatıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı Rize İl Koordinasyon Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımları atmaya devam ettiklerini belirterek,  şunları söyledi:

"Sayın Valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il başkanlarımızla ve şehrimizin önde gelen siyasetçileriyle bir araya geldik. İl koordinasyon toplantısını gerçekleştirerek Rize’nin ihtiyaçlarını ve neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Bakınız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 21 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaptığımız yatırım tutarı yaklaşık 4 Trilyon 173 milyar Lira. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometrelerden 29 bin kilometrenin üzerine çıkardık. 26 olan havalimanı sayısını 57’ye yükselttik.”

Karadeniz Sahil Yolu ile Samsun’dan Sarp Sınır Kapısı’na kadar hareket ve bereket geldiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Avrupa ile Orta Asya’ya açılan Kafkasya Koridoru üzerinde yer alması Rize’yi Doğu Karadeniz’in önemli merkezlerinden biri haline getirmiştir. Hızla büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgesi ve yapım çalışmaları devam eden İyidere Lojistik Limanı’nın tamamlanmasıyla da Karadeniz’de önemli bir lojistik üs haline gelecektir.   Bu kapsamda son 21 yılda Rize’nin ulaşım ve iletişim altyapısı yatırımları için yaklaşık 75 milyar lira harcadık. 2003’e kadar sadece 16 kilometre bölünmüş yolu vardı biz 175 kilometre daha yaparak toplamda 191 kilometreye ulaştık.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, gün içinde Pazar Caddesi, Derepazarı-Kendirli ve Çayeli-Hemşin yollarında incelemelerde bulunacaklarına değinerek, şunları kaydetti:

 “Ardeşen-Ayder Yolu için ihale süreci başlamıştı. 36.7 kilometrelik yolumuzun da ihalesini bu ay içerisinde tamamlayıp en kısa zamanda imalatlara başlayacağız.  İyidere-İkizdere-Ovit Yolu’nun ikmal halesini de yaptık. İyidere-İkizdere arasındaki 37 km’lik kısmı da bitiyoruz. İkizdere-Ovit arasındaki 19 kilometrelik kısmı da en kısa zamanda yatırım programına alacağız. Ardeşen-Ayder-Tunca Yolu’nun Ayder-Tunca bağlantısındaki 6 km’lik ortak yolun çalışmaları da devam ediyor. Kalan 12 kilometrelik kesimle ilgili çalışmalarımızı da planlayacağız. Rize -Pehlivantaşı-Kalkandere yolunda çalışmalarımız sürüyor. 18,5 kilometrelik hattı 2024 yılı içinde tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz.”

İyidere Lojistik Limanı’nı da ziyaret ederek çalışmaları yerinde göreceklerini dile getiren Bakan Uraloğlu, “İyidere Lojistik Limanı’nın Rize’nin geleceğine vurulan bir mühür olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nı geçen yıl mayıs ayında hizmete açtıklarını hatırlatarak,  “Rize-Artvin Havalimanımız dünyadaki 5. havalimanı oldu. Rize -Artvin Havalimanı’nda açıldığı tarihten günümüze kadar; iç hatlarda toplamda 8 bin 510;  dış hatlarda ise toplamda 120 uçuş gerçekleşmiştir. Genel toplamda yaklaşık 8 bin 630 iniş-kalkış trafiği olmuştur.  1 milyon 200 bin üstünde yolcu trafiği gerçekleşmiştir. Rize-Artvin Havalimanımız da günlük 6 uçuş İstanbul Havalimanı, 4 uçuş Sabiha Gökçen ve 2 uçuş Ankara olmak üzere toplamda 12 uçak gidiş-geliş 24 uçuş trafiği gerçekleşmektedir. Yıl sonuna kadar da açıldığı günden itibaren 2 milyon yolcumuzun Rize - Artvin Havalimanımızdan faydalanacağını öngörüyoruz.  Rizeli Hemşehrilerimiz istedi. Rize-İzmir uçuşlarını da başlatıyoruz. İlk sefer 18 Eylül’de yapılacaktır.  Ekim ayından itibaren her cumartesi Rize-İzmir arasında uçuşlar devam edecek. Kasım ayından itibaren de bu uçuşları haftada iki sefere çıkarmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Yerlikaya: "Diyarbakır Anneleri'nin başlattığı evlat nöbeti 5'inci yılına giriyor"
 
Sağlık Bakanlığı'ndan "gıda zehirlenmesi" paylaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: "Diyarbakır Anneleri'nin başlattığı evlat nöbeti 5'inci yılına giriyor"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Anneleri'nin başlattığı evlat ...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tamamlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları ...
Bakan Özhaseki'den Giresun ve Samsun’da selden etkilenenlere geçmiş olsun mesajı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Samsun ...
 
Yılmaz: "Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Giresun ve Samsun’da meydana gelen ...
Bakan Ersoy: "Olimpos bölgenin en önemli tarihi merkezlerinden biri olacak"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Olimpos Antik Kenti'nde yürütülen ...
Bakan Bak, Değerlendirme ve Planlama Toplantısına katıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ...
 
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ...
DSİ, 6 ilde arazi toplulaştırması yapacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Bayburt, Eskişehir, Kütahya, ...
Bakan Uraloğlu: "Güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım hizmeti ile Türkiye hızlanıyor"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Yargıtay Köprülü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri