Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
Bakan Kacır: Bilimde sınır tanımıyoruz
Bakan Kacır: Bilimde sınır tanımıyoruz
Bakan Uraloğlu'ndan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı
Bakan Uraloğlu'ndan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı
HABERLER>ASAYİŞ
8 Haziran 2024 Cumartesi - 08:51

Bakan Yerlikaya: Kuyu-4 operasyonlarında 4 organize suç örgütünün elebaşları yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuyu-4 operasyonlarında Uluslararası Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Suçtan Elde Edilen Suç Gelirlerinin Aklanmasına yönelik 4 ayrı organize suç örgütünün elebaşlarının yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: Kuyu-4 operasyonlarında 4 organize suç örgütünün elebaşları yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuyu-4 operasyonlarında Uluslararası Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Suçtan Elde Edilen Suç Gelirlerinin Aklanmasına yönelik 4 ayrı organize suç örgütünün elebaşları olan Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız'ın yakalandığını duyurdu.

Birbirleriyle bağlantılı bu 4 suç örgütünün, Türkiye'yi ve farklı ülkeleri kapsayan operasyonlar sonucu ele geçirilen toplam 3 Ton 367 Kg uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden sorumlu olduklarını belirten Yerlikaya, operasyonlar sonucu; elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 62 şüphelinin yakalandığını ifade etti.

Kuyu-4 operasyonları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir’de düzenlendi.

Elebaşılığını Mert Orhan Ünğan’ın yaptığı Uyuşturucu Suç Örgütü'ne yönelik operasyonunu açıklayan Bakan Yerlikaya şunları söyledi:

"Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden ülkemize ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve skunk naklettikleri, örgüt içerisinde yönetici pozisyonunda bulunan E.D. isimli şüphelinin özellikle Balkan ülkelerinden ülkemize getirilen skunk ve orta doğu ülkelerinden temin edilen eroinden sorumlu olduğu, A.N., S.İ., E.Ş., L.T., Ö.A., T.A., M.A.A., İ.A., isimli yöneticilerin tüm saha operasyonlarını yönettikleri, yönettikleri suç örgütünün ülkemiz ve farklı ülkelerde ele geçirilen 2 ton 457 kg uyuşturucu maddeden sorumlu oldukları ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen suç gelirlerinin otelcilik, turizm, kuyumculuk, döviz büroları ve inşaat sektörlerinde akladıkları tespit edildi."

Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin şunları söyledi:

"Başta ülkemiz olmak üzere özellikle Avrupa ülkelerine nakledilen eroin sevkiyatlarında önemli faaliyetleri olduğu, Rusya ve Hollanda’da ele geçirilen 372 kg eroinden sorumlu oldukları, bu kapsamda S.K., Z.K., E.P., M.T., M.T., isimli örgüt yöneticilerinin saha operasyonlarında aktif olarak rol aldıkları tespit edildi."

Yerlikaya, elebaşılığını Aydın Razaki’nin yaptığı Uyuşturucu Suç Örgütü hakkında  "Elebaşı Aydın Razaki’nin orta doğudan temin edilen eroini Avrupa ülkelerine pazarladığı, transfer ettiği ve yurt dışında bulunan kendisine ait kumarhaneler aracılığıyla akladığı, Güney Amerika ülkelerinden temin edilen kokaini Avrupa ülkelerine, Avrupa ülkelerinden temin edilen ecstasynin ise ülkemize sevk edilmesinden sorumlu olduğu, M.K., E.Y., V.C., T.D., isimli şahısların da aralarında olduğu suç örgütünün İran ve Polonya’da ele geçirilen toplam 490 kg eroin ve ülkemizde ele geçirilen 100 bin adet ecstasy sevkiyatını yaptıkları tespit edildi." açıklamasını yaptı.

Elebaşılığını Recep Özyıldız’ın yaptığı Uyuşturucu suç örgütü üyesi şüphelilerin suçlarını belirten Bakan Yerlikaya "Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda yapılan bir operasyonda ele geçirilen 51 kg eroinden sorumlu oldukları tespit edildi" dedi.

Operasyonlarda toplam değeri 11 milyar TL olan 200 adet taşınmaz malvarlığına, 85 adet motorlu araca, 30 adet şirkete ait ortaklık paylarına, bütün bankacılık varlıklarına el konuldu. Operasyonlar sonucu 13 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 3 adet para sayma makinesi, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Hibya Haber Ajansı

 
5 TL'lik madeni para tedavüle çıkıyor
 
Bakan Uraloğlu: 8,5 saat olan İstanbul-İzmir ulaşımı 3,5 saate indi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne, Kabataş’a yanaştırıldı
Galataport önlerinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde ...
Narkoçelik-21 operasyonlarında 12 ayrı uyuşturucu suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 gündür Adana Emniyet Müdürlüğünce ...
Flake: Türkiye’nin son nesil F-16 uçaklarını alması konusunda ileriye dönük adım atıldı
İstanbul, 6 Haziran (Hibya) - Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye ...
 
MSB: Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral ...
2024 yılı Uzman Erbaş Temini başvuruları devam ediyor
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı Uzman ...
17 ilde “Kıskaç-19” operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik son 4 günde yapılan ...
 
Hatay'da deprem
Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bozdoğan-41 operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'ın Başkale kırsalında Jandarma tarafından ...
Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükte mahsur kalan 1 işçi hayatını kaybetti
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Gelik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri