Ekim 2009’da Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu’na (UTEAK) başvurarak gerekli aşamaları tamamlayan ve Tıp Eğitimi için tanımlanmış uluslararası gereklilik ve ulusal standartlara sahip olduğunu belgeleyen Başkent Tıp, akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.
Toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi için, Tıp fakültelerinde verilen tıp eğitimi ve öğretiminin geliştirilmesi ve niteliğinin iyileştirilmesini amaçlayan UTEAK, kurumlara yol göstermek, gelişimlerini desteklemek, işleyiş ve sürekliliğini izlemek için, tıp eğitiminin ulusal standartlarını uzun bir çalışmadan sonra oluşturdu ve 2009’da yayınladı.
Yerinde incelendi
Bu standardlara uygun olduklarını düşünen 17 Tıp Fakültesi tıp Eğitimlerine ilişkin ayrıntılı özelliklerini içeren ön değerlendirme raporlarını Haziran 2010’da UTEAK’a yolladı. Bu raporların incelenmesi sonrası dokuz Tıp Fakültesi Aralık 2010’da dört günlük detaylı bir ziyaret programı ile UTEAK Ziyaret ve Değerlendirme Komisyonunca yerinde değerlendirildi. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Şubat 2011’de 8 Tıp Fakültesi ile birlikte altı yıllık bir süre için akreditasyona hak kazandı.
Tek vakıf olan Başkent
2009-2010 başvuru döneminde Başkent Tıp’la birlikte, Akdeniz, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, Marmara ve Pamukkale Üniversiteleri Tıp Fakülteleri de akredite edildi. Başkent Tıp, bu fakültelerin içinde, “en genç ve tek vakıf Tıp Fakültesi” özelliği de taşıyor.
Başkent Tıp’a akreditasyon belgesi 11 Nisan 2011’de Rektör Prof. Dr. Kenan Araz ile UTEAK Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek’in de katıldığı bir törenle Başkent Tıp Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu’na verildi. Bu belge, Başkent Tıp’ın tüm öğretim üyeleri ve öğrencilerine olumlu bir ivme kazandıracak. ‘Başkent Tıp Eğitim Modeli’nin şekillenmesine katkıda bulunacak.