Bölgede oturanlar, içinde çeşitli mikroorganizmaların bulunduğu sağlık açısından tahlikeli ve hijyenik olmayan üstü açık kuyudan içme suyunu her gün hayvanlarla ve bidonlarla taşımak durumunda kalmaktan yakındı.
ASKİ’nin 700 metre uzaklıktaki evlere su verdiğini dile getiren mahalle sakinleri, içme ve kullanma su ihtiyaçlarını 1 kilometre uzaklıktaki bir çiflikte fidan sulamak için açılan üstü açık kuyudan sağlamaya çalışıyor. Bidonlarla ve hayvanlarla hergün kuyudan su çekerek içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtern mahalle sakinleri “Evlerimize elektirik bağlandı, telefon getirildi, yolumuz yapıldı, ama suyumuz verilmedi. 13 yıldır Kerbela’daymış gibi yaşıyoruz” diye konuştu.
Evlerine su bağlanması için ASKİ’ye yaptıkları başvurulardan hiç sonuç alamadıklarını anlatan 71 yaşındaki Yasin Kaplan, şöyle dedi:
“Kıbrıs Köyü çok eski bir yerleşim yeri, burası Mamak’a bağlı bir mahalle. 12 hane olarak 100’den fazla nüfusumuzla Kayıkçı Mevkii’nde yaşıyoruz. Evlerimize beş yıl önce elektirik verildi, telefon bağlandı, yollarımız yapıldı, ama ASKİ su şebekesini bağlamadı. Evlerimize su bağlanması için yaptığımız müracatlarımız çevrildi. Gerekçe olarak imarsız bölgelere su şebekesi bağlanmasının suç olması gösteriliyor. Ben soruyorum; 15 bin nüfuslu Kıbrıs Mahalesi’nin neresi imarlı ki, biz imar kapsamında olalım. Evlerimize en yakın su ihtiyacımızı karşılamak için 1 kilometre uzaklıktaki Kayıkçı Mevkii’nden kuyudan hayvanlar sırtında ve ellerimizde bidonlarla çoluk- çocuk su çekerek su ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz.