Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>YEREL HABERLER
10 Nisan 2022 Pazar - 20:50

Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge’de fidan dağıtımı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen aşılı ceviz ve badem fidanlarının toprakla buluşturulmak üzere çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge’de fidan dağıtımı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen aşılı ceviz ve badem fidanlarının toprakla buluşturulmak üzere çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Pütürge ilçe merkezinde gerçekleştirilen aşılı ceviz ve badem fidanı dağıtım törenine Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Pütürge Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Aslan, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Yıldırım, Tarım ve Orman İlçe Müdür Yardımcısı, Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın katıldı.

Fidan dağıtımı programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, “Sayın başkanımızın geçen sene itibariyle başlattığı DAP destekli projemizde Akçadağ bölgesinde 350 dönümlük alanda oluşturduğumuz meyve fidanı üretimi ve süs fidanı üretimi tesisimizde yapmış olduğumuz çalışmaların ilk meyvesini burada aldık. İlk çalışmayı Pütürge’li çiftçilerimiz üzerinden badem ve ceviz olarak dağıtacağız. Bildiğiniz gibi Malatya, kayısının temel üretimi olduğu tarımsal bir bölgedir. Malatya bütün dünyada kayısı ile anılan bir bölgedir. Ancak Malatya alan büyüklüğü itibariyle ve coğrafi iklim itibariyle kayısı kadar katma değeri olan badem, ceviz, alıç ve birçok meyve türüne de ev sahipliği yapacak bir ekolojiye sahiptir. Bu sebeple Pütürge, Arapgir, Kuluncak, Hekimhan ilçelerimizde kayısı üretimi diğer ilçelere göre daha az gerçekleşiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Orman İl Müdürlüğü ile birlikte bu tür çalışmalarda çiftçilere fidan ve tohum desteği vererek bu konudaki katma değerlerini arttırmaya çalışıyoruz.

Tarımın önemi her geçen gün artıyor. Çiftçimiz bizim için değerlidir. Çiftçimize her türlü hükümet olarak, bakanlık olarak ve belediye olarak desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

Büyükşehir Belediyesi olarak; Kaysı yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapılmadığı Arapgir, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak ve Pütürge ilçelerimiz olmak üzere alıç, badem, ceviz ve hünnap aşılamayla 50 bin meyve fidanını üreticilerimize dağıtıyoruz. Dağıtılan fidanların Pütürge çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dağıtımı gerçekleştirilen fidan töreninde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşkın ise, “Tarım ve hayvancılık bizim kaymakamlık olarak da, devlet politikamız olarak da her zaman en öncelikli alanlarımızdan biridir. Bu konuda Malatya Büyükşehir Belediyemizin de çok verimli çalışmaları var. Kendilerine buradan çok teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Özellikle Corona virüs salgını dünyada tarımın ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Bir kez daha özgün, yöresel ürünlerinin, küçük yerlerde gelişen kaliteli tarım ürünlerinin dünyada ne kadar önemli bir besin kaynağı olduğunu hepimize tekrardan gösterdi. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli Büyükşehir Belediyemize, Ziraat Odamıza, Pütürge Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Pütürge’li çiftçilere fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Hibya Haber Ajansı

 
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabını Caleb Ewan kazandı
 
Yeni Malatyaspor küme düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ile TÜBİTAK, işbirliği için bir araya geldi
TÜBİTAK MAM tarafından, sürdürülebilir geleceğimiz açısından Kayseri Büyükşehir ...
Malatya'da deprem
Malatya'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Malatya'da deprem
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Ramazan geceleri tiyatroyla renklendi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, en güzel oyunlarından biri ...
Derece yaptılar, ödülü kazandılar
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteye girmeyi planlayan gençleri ...
Bilgehanelerde ramazan coşkusu
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler, 11 ayın ...
 
Büyükkılıç, ulaşımda kolaylık sağlayacak yeni uygulamayı tanıttı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşım kartı ...
Altay, Ereğli yarı olimpik yüzme havuzu inşaatını inceledi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Gürkan: “Akarsularımızı atıklardan kurtarıyoruz”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri