Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Temmuz 2012 Salı - 11:36

Büyükşehir korsan inşaatı yıktı

Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda başlayan park kavgasının ikinci raundu önceki gece yaşandı. Büyükşehir ekipleri gece yarısı, Çankaya Belediyesi’nin yaptığı inşaat çalışmasını ‘korsan’ olduğu gerekçesiyle yıktı.

Büyükşehir korsan inşaatı yıktı

ÇUKURAMBAR’da, Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda boş bir alan üzerinde başlayan ‘park kavgası’na bir yenisi daha eklendi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen ayki oturumunda, 10 parçadan oluşan yeşil alanın birleştirilerek ‘bölge parkı’ ilan edildiği alan üzerinde önceki gece 23.30 sıralarında Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında arbede yaşandı. Büyükşehir ekipleri, Çankaya Belediyesi’nin park ve amfi yapmak amacıyla temelini attığı alanı yıktı. İnşaat temelinin yıkılıp, kalıpların söküldüğü olayda Çankaya Belediyesi, müteahhit firma bekçisinin darp edildiğini iddia etti.

Gökçek incelemeye gitti

Bölge Parkı ilan ettikleri alanı incelemek amacıyla öğle saatlerinde Çukurambar’a giden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, alan üzerinde inşaat çalışması olduğunu gördü. Çankaya Belediyesi’nin üç ay kadar önce ihalesini yaptığı müteahhit firmaya çalışmanın durdurulması gerektiğini söyleyen Gökçek, gece yarısı yaptıkları yıkımın ardından Ankara Hürriyet’e konuyla ilgili şunları söyledi:

Korsan inşa ediyorlar

“Önceki gün, bölge parkı yapacağımız Çukurambar’a inceleme için gittiğimizde bizim alanımız üzerine bir bina temeli atıldığını gördüm. Orası bölge parkı ilan edildi. Ama buna rağmen korsan olarak bina inşaa etmeye devam ediyorlar. Açıkça yasalara karşılar, ‘biz yasaların üzerindeyiz’ diyorlar. Biz kendilerine oraya park yapamayacaklarını bildirdik. Gereğinin yapılması talimatını verdim ve yıkıldı. Aralarında milletvekillerinden bulunduğu parti grubunu doldurmuşlar. Bizden kaynaklı herhangi bir arbede yaşanmadı. Sıkı sık kontrol ediyoruz yine bir şeyler yapmasınlar diye. Bugün (dün) suç duyurusunda bulunduk. Yaptıklarının cezasını yasa önünde çekecekler.”

Kavga çıkarmaya çalışıyor

Daha önce Çukurambar Bölgesi’nde yer alan Kızılırmak Mahallesi üzerindeki boş bir alana park yapmak isterken, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiklerini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, “Büyükşehir Belediyesi kavga çıkarmaya çalışıyor. Burada üç aydır devam eden bir çalışmamız var. Büyükşehir’in ‘bölge parkı’ ilan ettiği bölgenin sınırları belli değil. Yani elinde bir belge yok. Olayın meydana geldiği noktadaki çalışmalarımızla ilgili Büyükşehir’in elinde durdurma kararı dahi yok” dedi.

Suç duyurusunda bulunduk

Park alanındaki çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydeden Tanık, “Yüklenici firmanın bekçisinin darp edildiği olayla ilgili hem bekçi, hem firma hem de biz suç duyurusunda bulunduk. Burada yaşanan olayda kamu malına zarar verilmiştir. O bölgede park yapılacak o kadar alan varken bizim çalışma yapmamızın önüne geçilmek istenmesinin altında başka bir niyet var. Hükümet kanadının da bu olaya onay vereceğini düşünmüyorum. Büyükşehir bu bölgede Birlik Parkı’nda yaptığı usulsüzlüğün çığlıklarını atıyor.”

 
Bir buçuk yıl önce doğruydu
 
Otomobil tutkunları Bolu dağında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir buçuk yıl önce doğruydu
Kim Milyoner Olmak İster’de bilgisiyar mühendisi Afşin Kapusuzoğlu'na ...
Basra sıcağı rekor peşinde
Basra merkezli kuvvetli sıcak hava dalgası hafta sonuna kadar etkili olacak, ...
Çocuğunuz hangi ilkokula kaydoldu
İlkokullara kayıt işlemleri tamamlandı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula ...
 
Gençlik Parkında Ramazan coşkusu
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı'nda organize edilen ...
İtfaiyenin ilk dönem karnesi alev alev
Bünyesindeki bünyesindeki 30 yangın uçağı ve helikopter Türk Hava Kurumu, ...
'Birgün'lük ömrün ölüm dansı
Erginleşerek Sakarya Nehri'nden çıkan birgün sinekleri, Sakarya Köprüsü ...
 
Kelepçeli-cipli firar
Bir çok suçtan aranan ve sahte kimlik taşıyan Cevdet Horozoğlu'nun elleri ...
2050’ye kadar ihtiyacı karşılayacak
İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı’nda, 31 bin 500 metre ...
Üst geçit değil Babil Kulesi
Esenboğa Havalimanı protokol yolunun Pursaklar bölümündeki 7 metrelik, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri