ANKARA / Yaklaşık 15 sene önce yakalandığı kolon kanseriyle mücadele eden ve tedavi sürecinde geçirdiği rahatsızlıklar sonucunda 20 kez ameliyat masasına yatan Hakkı Vatansever (50) bir yandan hastalıklarla mücadele ederken bir yandan da kanser hastalarına destek oluyor. Ankara Onkoloji Hastanesi yanında geçtiğimiz şubat ayında hizmete giren Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi’nin yöneticiliğini yapan Vatansever, konukevinin misafirleri kanser hastaları ve yakınlarına bu süreçte hastalığın nasıl kolay atlatılabileceği konularında yardımcı olurken, psikolojik olarak da destek veriyor. Konukevindeki kanser hastalarının kimisinin ağabeyi, kimisinin kardeşi, kimisinin de evladı olan Vatansever, şunları anlattı:
20 KEZ AMELİYAT OLDUM
“15 sene önce kolon kanserine yakalandım. Kolonum tamamıyla alındı. Sonrasında ise bağırsağım tıkandı ve kalın bağırsağım ile safra kesem alındı. Kalın bağırsağım alındığı için 15 yıldır karnımda torba ile yaşıyorum. 2012’de akciğerimde tümor bulundu, akciğerimin bir kısmı alındı. Bu tedaviler sonrası kalp yetmezliği meydana geldi. İki ay önce de boyun lenflerimde tümör tespiti yapıldı. Kullandığım ilaçlardan dolayı böbrek yetmezliği başladı. Sürekli hastanelere gittim geldim, sancılı bir dönemden geçtim, 20 kez ameliyat masasına yattım. Ben hastalıklarım dolayısıyla günde 40 tane olmak üzere 21 değişik ilaç içiyorum. Yüzde 60 özürlü bir bireyim.
ONLARI EN İYİ BEN ANLARIM
Hastalıklarımla mücadele ederken sağlık sektörüne geçtim, uzun bir süre sağlık sektöründe çalıştıktan sonra Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi’nde çalışmam için Yenimahalle Belediyesi yönetimi teklifte bulundu. Konukevimizde Ankara dışından gelip kalacak yeri olmayan ve ekonomik güçlük içerisinde olan kanser hastası ve hasta yakınlarını misafir ediyoruz. Burada misafirlerimizle birebir ilgileniyorum. Gücümün yettiği kadarıyla faydalı olmaya çalışıyorum. Hastalarla rahat iletişim kurabiliyorum çünkü daha önce benim geçirdiğim evreleri şimdi arkadaşlarımız geçiriyor, onların halini çok iyi anlıyorum. Pratik bilgiler vererek hastalık sürecinde nasıl daha rahat olabilirler buna uğraşıyorum. Bir ağabeyleri, kardeşleri, evlatları oldum. Burada olmak beni daha da ayakta tutuyor. Benim tarzımda insanlar evde yatmasınlar, çalışsınlar, üretime katkıda bulunsunlar. Doktorum bana ‘Ne zaman hastaneye yatacaksın’ diyor ama ben çalışmayı tercih ediyorum.ANKARA /