Artık küresel çaptaki bir tüketim şenliği haline gelen “Çifte 11”in başarısında dünyadaki ekonomik varlıkların ortak katılımının büyük katkısı oldu. Singapur’daki online haber paneli www.yan.sg’nin müdürü Xu Zhenyi, “Çifte 11” alışveriş festivalinin Güneydoğu Asya bölgesindeki e-ticarete ilham verdiğini ve salgının etkisi altında çok sayıda insanın tüketim alışkanlığını değiştirdiğini, daha çok online alışverişi seçtiğini, bunun e-ticarete daha fazla fırsat verdiğini söyledi.
Afrika’dan Güney Kore’ye, Arjantin’den Filipinlere…
Avustralya’nın Çin’e yönelik en büyük satış platformlarından biri olan Health More’un direktörü Jeremy Hunt, “Çifte 11”in dev bir online karnaval haline geldiğini, en az 2 binden fazla Avustralyalı şirketin festivale katıldığını ve 160’sının Tmall.com’da amiral dükkânı açtığını belirtti. Bu yılın alışveriş festivalinde Batı Afrika’dan Latin Amerika’ya, Filipinler’deki canlı yayınlardan Singapur’daki nakit parayla promosyona, Güney Kore’nin kozmetik ürünlerinden Fransa’nın konfeksiyonları ve Arjantin’in şaraplarına kadar, dünya çapındaki girişimciler kendi markalarıyla festivale katıldı.
Japonya’daki Nihon Keizai Shimbun gazetesinin haberinde, salgına rağmen Çin ekonomisinin toparlanmaya başladığı, “Çifte 11” festivalinin Çin ekonomisindeki aktif gelişme eğilimi ve Çin’in dev tüketim gücünü yansıttığına işaret edildi. 2020 yılında Çin’de canlı yayınla çevrimiçi satış miktarının 125 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor, bu rakam geçen yıl sadece 63 milyar dolardı. Japonya ve Güney Kore’den medya kuruluşları, canlı yayınla çevrimiçi satış yönteminin e-ticarete dinamizm getirdiğini savunuyor. İngiliz piyasa analistleri de alışveriş festivalinin bir uluslararası satış fırsatı ve dünya piyasalarının etkileşim kanalı olarak tüketiciler ve markaları, Çin ve dünyanın diğer bölgelerini birbirlerine bağladığını ifade etti.
Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı