Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
HABERLER>DÜNYA
28 Ekim 2021 Perşembe - 16:56

Çinli bankadan Türkiye bilişim sektörüne destek

Dünyanın en büyük bankası ICBC’nin Türkiye iştiraki ICBC Turkey, teknolojinin buluşma noktası Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı’nın ana sponsoru oldu.

Çinli bankadan Türkiye bilişim sektörüne destek

Dünyanın en büyük bankası ICBC’nin Türkiye iştiraki ICBC Turkey, teknolojinin buluşma noktası Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı’nın ana sponsoru oldu. ICBC Turkey ana sponsorluğunda dijital teknoloji ekosistemini İstanbul Kongre Merkezi’nde bir araya getirmeye hazırlanan Mobilefest’te, 5G’den mobiliteye, akıllı teknolojilerden büyük veriye kadar birçok dijital teknoloji konuşulacak.

 

11-13 Kasım 2021’de ikinci kez dijital teknoloji ekosistemini bir araya getirmeye hazırlanan teknolojinin buluşma noktası Mobilefest’in bu yılki ana sponsoru, dünyanın en büyük bankası ICBC’nin (Çin Endüstri ve Ticaret Bankası) Türkiye iştiraki ICBC Turkey oldu. ICBC Turkey ile birlikte Çinli teknoloji devlerinin büyük ilgi gösterdiği Mobilefest’in, Avrasya bölgesinin en büyük teknoloji fuarı olması hedefleniyor. 5G, mobilite, yapay zeka ve akıllı teknolojiler başta olmak üzere hizmet ve altyapı sağlayıcılarını ve teknoloji üreticilerini yeni iş birliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla yerli ve yabancı iş insanları ve sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek olan Mobilefest, bu yıl İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor.

 

“2021, Çin ve Türkiye Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 50. Yılı”

 

2021 yılının, Çin ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin temelinin atılmasının 50. yıldönümüne tekabül ettiğini belirten ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Xiangyang Gao, “Daha önce iki ülkenin devlet başkanları, bu iki ülkenin ‘ekonomi, ticaret ve finans alanlarında birbirlerini desteklemeleri ve karşılıklı iş birliğini güçlendirmeleri’ gerektiğine dair bir mutabakata varmışlardı. Bu bağlamda; altyapı, enerji, güvenlik ve sağlık gibi alanlarda karşılıklı iş birliğie dayanan ve büyük etki yaratacak nitelikte ilerlemeler gerçekleşti. Bu iş birliği her iki ülkedeki işletmelere de fayda sağlamaya devam ediyor.” ifadelerinde bulundu.

 

Türkiye’deki ilk Çin bankası olan ICBC Turkey, yerel kalkınmaya odaklanma, komşu bölgelere açılma ve Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlama konumunu ilgi odağında tutarak Türkiye pazarında çalışmalarına devam ediyor. İlk günden itibaren önceliklerinin Çin-Türkiye ekonomi ve ticaret iş birliğinden doğan fırsatları yakalamak olduğunu aktaran ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Xiangyang Gao, perakende bankacılığın yeni dijital transformasyon sürecinde, Türkiye pazarına uygun yeni iş modelleri ve ürünler sunmaya çalıştıklarını belirtiyor. Xiangyang Gao, “Genel Merkez, yönetim kurulu ve departmanların güçlü yöneticiliği ile ICBC Turkey, ‘yerel hareket etmek, çevre bölgeleri de kapsamak ve Avrasya'yı birleştirmek’ stratejilerini devam ettirerek; Kuşak ve Yol girişimleri yanı sıra Çin tarafından finanse edilen projelerde tercih edilen, en iyi yöntemleri kullanan ve istikrarlı operasyonları ile bilinen, Çin-Türkiye finans iş birliği için model olan kültürel birleşmenin tanınan ismi haline gelen bir banka olmaya çalıştı.” açıklamasında bulundu.

 

“Türkiye Bilişim Sektörü Pazarının Gelişmesine Katkı Sağlayan Mobilefest’in Parçası Olmaktan Mutluyuz.”

 

ICBC grubunun, FINTECH inovasyonlarında küresel bir lider olduğunu ve ICBC Turkey olarak bu yenilikleri Türkiye’ye getirip, yerel paydaşlarla iş birliği halinde Türk bankacılık sektörüne sunmak istediklerini de aktaran Mr. Xiangyang Gao, Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Kongresi’nin de Türkiye'de bilişim sektörü pazarının gelişmesine yönelik adımlar atan ve tüm sektörler için önemli olan bir etkinlik olarak gördüklerini, 5G, mobilite, yapay zekâ ve akıllı teknolojiler başta olmak üzere, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını ve teknoloji üreticilerini yeni iş birliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla, yerli ve yabancı iş insanları ve sektör profesyonellerini bir araya getiren bu platformun önemli bir parçası olmaktan da çok mutlu olduklarını dile getiriyor.

Hibya Haber Ajansı

 
İçişleri Bakanlığından ülke genelinde “Güvenli Eğitim Uygulaması”
 
Aydemir: ‘Erzurum Türk Düşünce Tarihinin kaynağı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin, 12’nci Kuaizhou uydusunu başarıyla fırlattı
Çin, kuzeybatı eyaleti Gansu’da yer alan Jiuquan uydu atış rampa merkezinden, ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Diyala vilayetinde DEAŞ’lı teröristlerce ...
Çinli araştırmacılar, en hızlı bilgisayardan 10 milyar kat hızlısını geliştirdi
Çinli bilim insanları, tespit edilen 113 fotonla “Jiuzhang 2.0” adlı bir ...
 
Güneybatı Çin’de yeni yüksek hızlı tren hattı inşasına başlandı
Ülkenin birçok bölgesinin ulaştırma altyapısını güçlendiren Çin’de yeni ...
İspanya Dışişleri, AB ve İşbirliği Bakanlığı Devlet Sekreteri Gonzalez-Barba Türkiye'ye gelecek
İspanya Dışişleri, AB ve İşbirliği Bakanlığı Devlet Sekreteri Juan González-Barba, ...
Çin, 106 ülkeye 1.5 milyar dozun üzerinde aşı temin etti
Çin’in 106 ülke ve dört uluslararası örgüte 1 milyar 500 milyon dozun ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan’da yaşanan darbe teşebbüsü hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Sudan’da yaşanan darbe teşebbüsü hakkında açıklama yaptı.
Çin, karbon salınımı yüksek projeleri yasaklayacak
Çin, 2030 yılına kadar karbon salınımının zirveye ulaştırılması ve 2060 ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Özbekistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı tarafından Özbekistan’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri