Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
30 Ocak 2023 Pazartesi - 13:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik’te "Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide" programı kapsamında gençlerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Sizlerle her bir araya gelişimizde kendi gençliğimize dönüyor, adeta ruhen yeniden gençleşiyorum. Bizim gençliğimiz bir yandan yoklukla ve yoksullukla bir yandan yasaklarla, baskıyla, kavgayla geçti. Milletimizin asırlık yorgunluğunu, asırlık çilelerini sırtlanan bir gençlik olarak hayata tutunma mücadelesi verdik. Bu uğurda nice arkadaşımızı ya bedenen ya fikren kaybettiğimiz dönemler oldu. Hamdolsun tüm bu badireleri atlatarak, belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etme şerefine eriştik.Altılı Masa ne diyor? ‘Aday olamaz’ diyor. Size rağmen milletim, hem aday yapacak hem de cumhurbaşkanı yapacak. O zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz.  Biz geçmiş günleri yaptığımız eser ve hizmetlerle hatırlayarak, tarihe havale ediyor, gelecek günleri de Rabbimizin takdirine bırakıyoruz.

Bizim için önemli olan bugün burada siz gençlerimizle gönüllerimizi buluşturmuş olmamızdır. Sizlerle burada yaptığımız hasbihalin lezzeti paha biçilmezdir. Deliler gibi aşığım size. Şu güzel tablo, gençlerimize kem gözle bakanlara ibret olsun. Biz size güveniyoruz. Sizi maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşları olarak görüyoruz. Bunun için de siz gençlerimize hem Cumhuriyetimizin ilk asrını birikimlerini hem de önümüzdeki asrın sembolü Türkiye Yüzyılı’nı emanet ediyoruz.

Gençlerimize güvenimizin en büyük ispatı eğitimden sağlığa, dış politikadan güvenliğe tüm hizmet alanlarında kurduğumuz güçlü altyapı yanında sizlerin siyasi haklarınızı kullanabilmenize verdiğimiz önemdir.

Kanunlar önünde reşit sayılan her bir evladımızın şehrinin ve ülkesinin geleceğinde söz sahibi hakkını da biz gençlerimize teslim ettik. Böyle bir nüfusu hala 1940’ların, 1970’lerin, 1990’ların zihniyetiyle yönetmeye talip olmak en başta gençlerimize hakarettir. Dünyanın bilgi toplumunu geride bırakıp, dijitale yöneldiği yapay zekayı tartıştığı bir dönemde eski Türkiye vaadiyle sizlerin karşısına çıkanlar, ne bu ülkeyi ne de gençleri tanıyor demektir. Tanımıyorlar.

Görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananları 2023 Türkiye’sini tanımaya, ülkemizin özellikle e-Devlet altyapısını öğrenmeye çağırıyorum Bay Kemal. Özal, bu zihniyet için ‘Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez’ diyordu. Biz de bugün karşımızdaki gündemlerine, söylemlerine, duruşlarına bakıp aynı hissiyata kapılıyoruz. Biz boğazın altından Marmaray’ı yaptık, geçirdik. Bunlar böyle bir şey yapabilir mi?

Şimdi Türkiye uzay yarışında, kutup rekabetinde, teknoloji tasarlama ve geliştirme mücadelesinde yerini güçlendirmenin çabasındayken aynı kapıdan altı kişi birden geçme kavgası verenleri gülerek izliyoruz. Bunlardan ne ülkemize, ne milletimize ne de siz gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz.

Güya aleyhimizde yaptıkları yayınlarla gençlerimizin, kadınlarımızın, milletimizin iradelerini yönlendirebileceklerini düşünüyorlar. Halbuki milletimize bunlara çoktan ‘Yeter’ dedi. Geçtiğimiz 20 yılda bize verilen her destek, emperyalistlerin ve onların maşalarının yüzlerine haykırılmış bir ‘Yeter’ sözüdür. Biz de bu tarihi meydan okumayı,  14 Mayıs’ta bir kez daha ‘Yeter. Söz de karar da gelecek de milletindir.’ diyerek, çok daha yüksek bir seda ile tekrarlamak istiyoruz.

Sadece tek parti devrinden beri hayatını kararttıkları hatta ellerine kanlarını bulaştırdıkları mazlumların ahı bile bunların akıbetini berbat etmeye yeter. Sizden tek bir talebim var. O da büyük emekler, fedakarlık ve bedeller karşısında size teslim edeceğimiz özgür, demokrat, kalkınmış güçlü Türkiye mirasına sıkı sıkıya sahip çıkmanızdır. Unutmayın, yapmak zor yıkmak kolaydır. Özgür Türkiye’nin önünü esaretin zincirleriyle kesmek isteyenlere izin vermeyin.”

Soru-Cevap

Soru: Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı için en büyük hayali ne?

Erdoğan: “Şablonumuz, Gazi Mustafa Kemal’in ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak. Öyle bir mekandayız ki, Ertuğrul Gazi buradan bize ön açtı ve ardından Osman Gazi, Fatih bütün hepsi kademe kademe bu açılan yoldan yürüdüler ve 600 yıl dünyaya ders verdiler. Bizim ecdadımız eğer karadan kadırgaları yürüttüyse bu durup dururken olmadı. Bu azmin, imanın gereğiydi. Bunlar yapıldı. Onların ardından giden biz de boğazın altından Marmaray’ı geçirdik. Biz sadece onlarla kalmak ki. Avrasya Tüneli’ni de aynı şekilde boğazın altından geçirdik.

Bu tüneller olmasaydı nerelerden dolaşacaktık? Biz aşığız. Biz dertliyiz. Onun için de bu tünelleri açarak hamdolsun buralara geldik. Hala da devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu konuda bizimle zaten yarışmaları da mümkün değil.”

Soru: İsveç konusu

Erdoğan: “’Bak eğer siz illa NATO diyorsanız. NATO’ya girebilmeniz için bu teröristleri iade edeceksiniz. Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz. 120 kişilik bir liste verdik. Kusura bakmayın.’ dedik. Bunlar o gün bugün bizimle kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye’yi tanıyamadılar. Zannediyorlar ki 20-30-40 yıl önceki Türkiye, bugünkü Türkiye. Değil. Biz icabında Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya ile ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç, şok olacak. Finlandiya’nın da aynı yanlışı yapmaması lazım.

Ziyarete geldiklerinde de doğrusu ben Başbakanı olumlu bir insan olarak gördüm ama maalesef Kuran-ı Kerim’imizi yakacaklar. Etrafında da korumalar, polisler var. Benim ecdadım Osmanlı; İncir, Tevrat böyle bir şeyi yakma eylemine girenleri inim inim inletmiş. Şu anda biz Türkiye olarak onlar böyle yaptı diye biz karşıtını mı yapalım? Hayır biz yapmayız. Bizim aldığımız terbiye bu değil. Onlar Kuran-ı’mızı yakmak suretiyle İslam’ı mı bitirdiler? Bunlar sadece cibilliyetlerinin ne kadar bozuk olduğunu gösterdiler. Aynı şeyi Danimarka yaptı. O da değişen bir şey yok. Biz dik duracağız, sağlam duracağız.”

Hibya Haber Ajansı

 
3 terörist etkisiz hale getirildi
 
Uluslararası piyasalar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Özer, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gidiyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi temaslarda bulunmak ve iki ülkenin ...
Aydemir: ‘Azerbaycan’ın acısı bizim de acımızdır’
Milletvekili Aydemir, İran’da Azerbaycan Büyükelçiliğine yapılan menfur ...
Aile Okulu Projesi ile 40 bin muhtara eğitim verildi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında ...
 
Türkiye'nin en hızlı metrosu resmen hizmete girdi
Türkiye'nin en hızlı metrosu olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Danimarka'da yapılan saygısızlığa tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Danimarka'da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'nin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan elçiliğine saldırıya kınama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik'te toplu açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te toplu açılış törenine katıldı.
Çelik: "Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 8 kişiyi yakaladı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan’dan Türkiye'ye ve Türkiye'den ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri