Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Bölgelerimiz terörden arındıkça cazibe merkezi olmaya devam edecek
Bakan Yerlikaya: Bölgelerimiz terörden arındıkça cazibe merkezi olmaya devam edecek
Bakan Işıkhan: 2023 yılında 1 milyon 510 bin 950 bilgilendirici materyal dağıttık
Bakan Işıkhan: 2023 yılında 1 milyon 510 bin 950 bilgilendirici materyal dağıttık
Uşak’taki orman yangını kontrol altına alındı
Uşak’taki orman yangını kontrol altına alındı
Bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 kişi hayatını kaybetti
'Bozdoğan-43' operasyonunda 5 terörist etkisiz hale getirildi
"Bozdoğan-43" operasyonunda 5 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
15 Haziran 2024 Cumartesi - 11:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birbirimize sıkı sarılırsak sorunların üstesinden kolay geliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir video mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birbirimize sıkı sarılırsak sorunların üstesinden kolay geliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Aziz milletim, sevgili kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Vasıl olduğumuz Kurban Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum.

Bu mübarek günlerin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Allah kestiniz kurbanları, yaptığınız ibadetleri katında kabul ve makbul eylesin. Tüm milletimizin, Ümmeti Muhammed’in daha nice bayramlara sağlıkla, mutlulukla, huzurla erişmesini temenni ediyorum.

Özellikle Gazze’de soykırımcı İsrail’in mezalimi altında bayramı idrak eden kardeşlerimin Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor, acı çeken, zulme ve her gün katliama uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzura, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum.

Bayramlar birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlar yetimlerin, öksüzlerin, garip gurebanın hatırlandığı, akrabalık ve komşuluk münasebetlerinin sıklaştığı, millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz özel günlerdir.

Covid-19 salgını sebebiyle maalesef komşuluk, akrabalık, dostluk ilişkilerimizde araya mesafeler girdi. Bayramlar vasıtasıyla bu arayı kapatıyor sılayı rahimi daha çok hatırlıyoruz.

Atalarımız gözden ırak olan gönülden de ırak olur demişlerdir. Millet olarak her zamankinden daha fazla gönül birliğine, kalp birliğine ve dayanışmaya ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz. Siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşaade ediyoruz.

İnşallah hep birlikte gönül gönülle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum.

Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde üst üste seçim yaşadık. Bu seçimlerin hepsinden de demokrasimiz güçlenerek çıktı. Hükümet olarak önümüzde 4 yıllık icraat dönemi bulunuyor.

Dünyada yüksek seyreden enflasyon halen endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Aşımıza, işimize, ekmeğimize ortak olan enflasyon canavarından kurtulma sürecine girdik.

Ekonomi programımız üretim, istihdam ve ihracat tarafından meyvelerini veriyor. Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren inşallah güzel neticeler alacağız. Biz çiftçisinden memuruna beyaz yakalısından işçisine kadar bu milletin refahını yükselten, gelişmiş ülkeler seviyesine getiren bir iktidarız.

Salgın, savaşlar, küresel krizler gibi sebeplerle tekrar nükseden enflasyon sorununu geçmişte olduğu gibi tek haneli rakamlara mutlaka indireceğiz.

Terörle mücadele konusunda elde ettiğimiz tarihi kazanımımızdan taviz vermemiz asla söz konusu değildir. Milletimizin kanını ve kaynaklarını sülük gibi emen bölücü terör belasına son verinceye kadar operasyonlarımızı devam ettireceğiz.

İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze’de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yürüttüğü soykırım politikası karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Gazze’ye gönderdiğimiz insani yardımların miktarı 55 bin tonu aştı.

İsrail’le olan tüm ticari işlemleri durdurduk. Uluslararası Adalet Divanındaki soykırım davasına müdahil olma kararı aldık. Filistin Devletinin tanıması için en yoğun çaba harcayan ülkelerdeniz. Siyonist şebekenin tüm baskısına rağmen hakkı, adaleti, barışı savunuyor doğruları cesaretle haykırmaktan çekinmiyoruz.

Çocuk katili İsrail’in ve destekçilerinin tüm barbarlıklarına rağmen zafer inşallah Filistin halkının olacaktır. Bu zorlu mücadelelerde en büyük kuvvetli ilham kaynağınız milletimizin duası, desteği, birliği, beraberliği ve kendi arasındaki kardeşlik ruhudur.

Millet olarak birbirimize ne kadar sıkı sarılırsak sorunların üstesinden o derece kolay gelir mücadelemizin o derece kolay veririz.

Bayramlar vasıtasıyla yeniden tazelediğimiz kardeşliğimiz yardımlaşma ve dayanışma şuurumuz bu bakımdan ayrıca önemlidir. Bu bayramda yine büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpecek, eşimizin, dostumuzun, arkadaşlarımızın kapısını çalacak, dargınsak barışacak, inşallah ezeli ve ebedi kardeşliğimizi daha da perçinleyeceğiz.

Bu düşüncelerle mübarek topraklarda hac ibadetini yerine getiren kardeşlerimin Allah ibadetlerini kabul etsin, Kabe’de yaptıkları duaları katında makbul eylesin diyorum.

Her bayramda olduğu gibi yola çıkacak sürücülerimize trafik kurallarına uymalarını, yola asla yorgun çıkmamalarını, bilhassa varacakları yere yaklaştıkça dikkatlerini daha da artırmalarını tekrar tavsiye ediyorum.

Kurban Bayramının kalplerimize huzur, ülkemize esenlik, filistin ve sudan başta olmak üzere gönül coğrafyamıza barış getirmesini diliyorum"

Hibya Haber Ajansı

 
Uzman Erbaş Temini Başvuruları 30 Haziran'da sona erecek
 
Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzman Erbaş Temini Başvuruları 30 Haziran'da sona erecek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/2 ...
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgara karşı uyardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’da Birleşik Arap Emirlikleri ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma'nın 185. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185. ...
Bakan Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın aile fotoğrafı çekimine katıldı
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları ...
Bakan Fidan, Ukrayna Barış Zirvesi’ne katılacak
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsviçre’nin ev sahipliğinde ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilahiyatçı Kavaklı için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden ilahiyatçı Yusuf ...
TSK'ya Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Adayı Temini Sınıflandırma sonuçları yayımlandı
Milli Savuma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) Dış Kaynaktan ...
Kurban Bayramı'nda 66 bin 92 güvenlik personeli görev yapacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri