Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>GÜNDEM
8 Eylül 2022 Perşembe - 17:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisak İslam Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan da

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Buradan sizlerin vasıtasıyla Hırvatistan ve Balkanlarda yüreği bizimle çarpan tüm dostlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Coşkunuz için, ahde vefanız için, aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 yıl aradan sonra dost ve müttefik Hırvatistan'ı tekrar ziyaret etmenin bahtiyarlığı içindeyim. Sözlerimin hemen başında her birinize Türkiye'deki 85 milyon kardeşinizin selamlarını iletmek istiyorum.

Hırvatistan'ın farklı şehirlerinden Bosna Hersek'ten çevre ülkelerden dost ve kardeşimizle buluşmamızı nasip eden Rabbime hamdediyorum. Türkiye Hırvatistan iş birliğinin en anlamlı örneklerinden biri olan Sisak İslam Kültür Merkezi'nin açılışı vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu güzede esere şahsımın isminin verilmesi nezaketini gösteren tüm Hırvat makamlarına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin diyorum.

Sisak'ta bir İslam Kültür Merkezi inşa edilmesi konusu ilk olarak Nisan 2016'da gerçekleştirdiğim ziyaret sırasında bugün de aramızda olacağını düşündüğüm önceki Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilmişti. Projeye ülkemizin desteğini talep ettiğinde biz de hiç düşünmeden memnuniyetle kabul ettik. Hırvatistan İslam Birliği'nin kendi imkanlarıyla başlattığı projeye 2018 yılı aralık ayından itibaren TİKA'da dahil oldu. Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında ise TİKA ve Hırvatistan İslam Birliği arasında bu konuda bir mutakabat zaptı imzalandı. Hamdolsun dostluk ve kardeşliğimizin nişanesi olan bu kıymetli eseri elbirliği ile tamamladık.

Bu merkezin diğer dinlerden dostlarımızın da vakit geçirecekleri şehrin başlıca buluşma ve kaynaşma adreslerinden biri olacağına inanıyorum. Ayrıca geleneksel ve modern tasarımları çok güzel bir şekilde birleştiren muhteşem mimarisi ile merkezin Sisak'ın güzelliğine güzellik katacağına inanıyorum. Bu kıymetli eserin başta Sisak halkı olmak üzere tüm dost ve kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Kıymetli misafirler 6 yıl önce Hırvatistan ziyaretimiz sırasında İslamiyetin Hırvatistan parlamentosu tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümü etkinliklerine katılmıştık. O günlerde ayrımcılığa, hoşgörüsüzlüğe, İslam ve yabancı düşmanlığına karşı tüm dünyaya anlamlı mesajlar vermiştik. Bugün bir kez daha yine Hırvatistan'dan bu defa Sisak'tan dostluk, kardeşlik ve barışa dair mesajlar vermiş oluyoruz. Bu elbette tesadüfi değildir. Hırvatistan Müslümanlara sağlanan özgürlük, saygı ve huzur ortamı bakımından Avrupa'da örnek gösterilen ülkeler arasındadır. Hırvatistan devleti ile Hırvatistan İslam Birliği arasında tesis edilen iş birliği bu noktada son derece önemlidir. Şüphesiz bu özgürlük ve huzur ortamı sadece Müslüman kardeşlerimiz için değil diğer dinler ve kültürler için de geçerlidir. İşte bugün açılışını yaptığımız Sisak İslam Kültür Merkezi hem Hırvatistan'ın örnek konumunun hem de Sisak şehrinin çok kültürlü yapısının sembollerinden biri olarak yaşayacaktır.

Türkiye olarak biz hiç bir zaman geçmişte kader birliği yaptığımız ortak bir tarihi ve coğrafyayı paylaştığımız beşeri ve kültürel bağlarımz olduğu kardeşlerimizi unutmadık. Gönül dünyamızda Sisak'ı Amasya'dan, Zagreb'i Ankara'dan, Saraybosnayı İstanbul'dan ayırmadık. Dostlarımızın sevinçleri ile sevindik acılarını kendi acılarımız olarak gördük. Bu anlayışla 2020 sonunda Sisak bölgesinde meydana gelen depremin ardından tüm imkanlarımızla dost Hırvatistan hükümetinin ve halkının yanında olmaya çalıştık. Bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hırvat dostlarımız da ülkemizde bir felaket yaşandığında her zaman bizim yanımızda oldular.

Geçen yıl yaz aylarında Türkiye'de yaşanan orman yangınlarında Hırvatistan bir yangın söndürme uçağını ülkemize gönderdi. Bir kez daha Hırvat makamlarına bu dayanışmalarından dolayı ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Aramızdaki iş birliği ve dayanışmanın bundan sonra da süreceğine eminim. Bu yıl Türkiye ile Hırvatistan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 30 yıl dönümünü kutluyoruz. İki ülke dostluğunun nişanelerinden biri olan bu eserin böyle anlamlı bir yıla gelmesinden dolayı ayrıca memnuniyet duyuyorum. 

Bir kez daha camii ve İslam Kültür Merkezimimizn başka Sisak olmak üzere Hırvatistan'da yaşanayan tüm kardeşlerimize hayırlı olamsını diliyorum. bu güzel camiide edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin Hakk karşısında kabul edilmesini niyaz ediyorum. Şimdiden kardeşlerimize hayırlı cumalar diliyorum. Yeniden kucaklaşmak dileğiyle hepinize şahsım, milletim adıma saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."

 


Hibya Haber Ajansı

 
Piyasalar ECB’yi bekliyor
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Nebati: "Yeni bir Hazine Destekli Kefalet Paketi çalışması yürütüyoruz"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üçlü konsey üyeleri basın toplantısı düzenledi.
Altın 1700 Dolar/Ons desteğinde
Altın dünkü seansa toparlanma arzusuyla başlarken, 1726 dolar/ons seviyesine ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ diploma alma ve sancak devir teslim törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz ...
Bakan Koca'nın Covid-19 testi pozitif çıktı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.
Diyarbakır'da uyuşturucu ve mühimmat operasyonu
Jandarma Genel Komutanlığı, Diyarbakır'ın Lice'de gerçekleştirilen Eren ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri