Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>GÜNDEM
8 Aralık 2021 Çarşamba - 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bütçe yönetmeliği tasarımının denetimlerinin kendiliği kapsamındaki sistem yetkisine uygunlaştırılmış en önemlilerinden biridir. 

Türkiye şehitlerine yakınlarına küfürler bir başka kitabının okumasızlığın şokunu henüz gözden geçirilmiş bu defa genel kurulda yaşanan bir edepsizlik örneği ile sarsılmıştır.

Ayrıca bu edepsizlik meclisin en büyük 2. bölümünün genel başkanı tarafından sergilenmiştir.

Vizyonu olmayanların içlerindeki kiri, kini, nefreti bu tarz davranışlarla dışa yansıttıkları görülüyor. Kimsenin partisinde kendi dost ortamında evinde nasıl davrandığına elbette karışmayız ama buradan herkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin asaletine, nefasetine, nezaretine, nezaketine, izzetine velhasıl bu yüce kurumun faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmekteyiz.

Bizim görevimiz iktidarın sadece hayalini kurmakla bile bu derece kendini kaybedenlerin ülkenin başına ne gibi felaketler getireceğinin takdirini milletimize bırakıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanımız Nurettin Nebati Bey'e bir kez daha başarılar diliyorum.

Aziz milletim pazartesi ve salı günleri  Şeyh Temim'in davetine icabetle yüksek stratejik komitemizin 7. toplantısını gerçekleştirmek üzere Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdik. Katar'la bugüne kadar son ziyaretle birlikte siyasi askeri ticari ekonomik ve kültürel konuları kapsayan toplam 84 mutabakat imzalayarak iş birliğimizi sürekli ileriye taşıdık.

Önceki hafta da bir Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan'ın ülkemizi ziyaretinde Körfez Bölgesi ile yeniden yükselme sürecine giren ilişkilerimizin bir başka işareti bu ziyaret sırasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin ülkemize yapacağı 15 milyar dolarlık yatırımın müjdesini de kamuoyu ile paylaştık.

Önümüzdeki aylarda yapacağımız bu ziyaret ile Birleşik Arap Emirlikleri ile başlattığımız yeni dönemi hızla daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız.

Türkiye'nin yatırım atağı her alanda hızla sürmektedir.

Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çıkar odakları güdümündeki reçetelerde değil işte bu örneklerde olduğu gibi kendi kaynaklarını harekete geçirecek yatırımlarda istihdamda üretimde ve ihracatta cari fazlada görüyoruz.

Biz 19 yıldır böyle köprüsüyle havalimanıyla barajıyla santrali ile arıtma tesisi ile sulama sistemleri ile sahip olduğumuz muazzam altyapıyı işte bunun için inşa ettik. Biz 19 yıldır bunca okulu bunca üniversiteyi bunca mesleki eğitim kurumunu bunca hastane bunca güvenlik sistemini işte bunun için kurduk.

Şimdi gelin beraber bu imkanları ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceğinin sembolleri olan 2023 hedeflerimize hayata geçirmek 2053 vizyonumuzu şekillendirmek için kullanalım. Bir olarak olarak kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak İnşallah bunu da başaracağız.

19 yıldır hakka hakikaten hakkaniyete dayalı bir demokrasi ve kalkınma anlayışı ile yönetiyoruz. Türkiye'de bu kavramlardan nasibini almamış bir zihniyet hep olmuştur. Hiç şüphesiz bundan sonra da olacaktır. Tek parti faşizmi ile başlayıp darbeler vevesayet dönemi ile süren dışarıdan aldığı destekle kendini milli iradenin üstünde gören gerektiğinde terör örgütleri dahil her tür şebekesi ile işbirliğine giren bu zihniyet her defasında milletimizin irfanına ve ezanına çarpmıştır.

Son 8 yıldır yaşanan her hadise ülkemiz ve milletimiz aleyhine konum alan bu zihniyet ekonomide yaşanan büyük değişimi de aynı sinsilikle ve sahasından satılmaya çalışıyor.

Biz ülkemizi için hep söylüyoruz yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme hedef bu.

Bu zihniyet yüksek faizde ekonomi soğutmak küçültmek ve dolayısıyla istihdamı azaltmak istiyor. Türkiye siyasi sosyal ekonomik askeri her alanda bölgesel ve küresel güç haline gelsin diyoruz. Bu zihniyet ülkemizi tüm siyasi ve ekonomik iddialarından vazgeçilerek eskiye döndürmek istiyor. Biz ülkemizi büyüterek işsizliği azaltarak cari fazla yoluyla insanlarımızın refahını yükselterek enflasyonu düşüneceğiz diyoruz. Bu zihniyet IMF reçetelerini dağıtarak dışa bağımlılığı artırarak Türkiye'nin en siyasi ve  ekonomik boyunduruk altına sokmak istiyor.

Hatırlarsanız gelişmiş ülkeler 2008 finans girdiklerinde birileri ülkemiz için de felaket senaryoları yazmaya başlamıştı. Biz bu krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylediğimizde yine birileri bunu istihza ile karşılamıştı ama Türkiye sadece bu krizin kendisine teğet geçmesini sağlamakla kalmamış hızlı bir büyüme sürecine girmiştir.

Salgın döneminde de yine benzer bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Küresel ekonominin yüzde 3,4 küçüldü. Geçen yıl biz 100'de 1,8 oranında büyüme kaydettik. Bu yılki büyüme oranımızın çoğunluğu sanayi üretimine ve 221 milyar doları bulan ihracatımıza dayalı olarak çift haneli rakama doğru gidiyoruz.

Önümüzde zorluklar yok mu? Elbette var en başında gelen dünyadaki enerji ve gıda fiyatları kaynaklı fiyat yükseliştir. Bir süre sonra ben inanıyorum bu da dengeye oturacaktır.

Bu belirsizliğin ortadan kalkması bizimle önümüzü daha rahat görmemize imkan sağlayacaktır. Gelişmiş ülkelerdeki üretici fiyatları ile tüketici fiyat enflasyonları arasındaki büyük fark bu ekonomileri bir süre daha sarsmayı sürdürecektir. Bu tablo bize aynı zamanda ülkemizin üretim ve ihracat konusundaki hedeflerine ulaşması için ihtiyacımız olan zamanı da kazandıracaktır.

Sanayi kapasitemizi hızla geliştirirken düşük faiz ve dengeli kur ile üretimi ve istihdamı adım adım daha ileriye taşıyacağız.

Sonra bu süreç çalışanların ücretlerinden kamu gelirlerine kadar her alanda kazanç olarak kendini hissettirmeye başlayacaktır.

Hep söylediğim gibi biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nasıl yapacağımızı biliyoruz. Nereye gideceğimizi biliyoruz. Ne elde edeceğimizi de biliyoruz.

Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum. Türkiye'nin asırlardır defalarca teşebbüs ettiği ancak her seferinde yarım kalan hatta geriye giden büyük kalkınma hamlesinin önü inşallah bu defa kesilmeyecektir.

Gelişmiş ülkeler arasındaki hakkımız olan yeri aldığımızda bugünleri büyük bir başarı hikayesinin önemli safhalarından biri olarak hep birlikte hatırlayacağız. Özellikle geçmişte Türkiye başkalarının reçeteleri ile sıkıntıları çözmeye çalışmıştı.

Bu defa  kendimizden çıkardığımız dersler ışığında bilimin aklın gayretin ve inancın desteğiyle kendi hikayemizi yazıyoruz.

Daha öncekilerden farklı olarak bu hikayeyi güçlü bir altyapı güçlü bir kamu düzeni güçlü bir kamu maliyesi güçlü bir özel sektör güçlü bir nitelikli insan kaynağı güçlü bir azim eşliğinde hayata geçiriyoruz.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin  hızla devasa bir işsizlik krizine doğru doludizgin gittiği bir dönemde biz yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme odaklı politikalarımızda vatandaşlarımızın işlerini aşlarını geleceklerini güvence altına  almaya çalışıyoruz.

Ülkemizin gerektiğinde 40 milyona kadar çıkabilecek işgücünün her birine bu imkanı sunmak istiyoruz.

İstihdamdaki artış milli gelirimizi de yukarı yönlü katkıda bulunmaktadır. Cari fazla döndürdüğümüzde bu artışı gerçekleştirmek için gereken kaynak zaten kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Bunun için iş insanlarımızı girişimcilerimizin sanayicilerimizi işletmeciliğimizi çiftçilerimizi çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz. Ülkemizin dünya pazarlarından aldığı parayı katlayarak artıracağız.

Türkiye geçtiğimiz 19 yılda toplamda 14 trilyon dolara yakın milli gelir üretmiş bunun da dörtte birini yatırıma kullanmış bir ülke hedeflerine ulaşabilecek güce imkana kalibreye kapasiteye sahiptir. Amacımız ülkede bir iki yıllık geçici bir istikrar değil kalıcı üretim kalıcı istihdam kalıcı refah sağlamaktır. Bu süreçte ödediğimiz bedeller elde edeceğimiz kazançlar yanında çok küçük kalacaktır. Dar gelirliler ücretliler emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları birer birer atıyoruz.

Kamu işçi ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Uyguladığımız sosyal devlet ve kapsamlı sosyal yardım politik bugüne kadar ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayacağız. Geçtiğimiz hafta küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik ilave 10 milyar liralık istihdama destek paketi ile yine 10 milyar liralık imalata dayalı ithal ikamesi destek paketinin müjdesini milletimizle paylaşmıştık. Bugün de salgın döneminde başlattığımız esnaf kredilerine hazine faiz desteği ile ilgili bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Hazine destekli kredilere uygulanan desteği 2021'de de devam ettirerek esnafımızı yükselen faizlerin yükünden bu kapsamda 2021 yılında kullanılan yaklaşık 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyar liralık faiz hazine üstlenmiştir. Önümüzdeki 3 yıl boyunca hazinenin yapacağı faiz desteği ödemeleri toplamda 26 milyar lirayı bulacaktır. Böylece esnafımızın ilave yük altına girmeden işini gücünü devam ettirmesini sağlamış olacağız.

Buradan bir müjde de çiftçilerimize vermek istiyorum.

Bilindiği gibi ülkemizde bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle buğday arpa çavdar yulaf tritikale nohut ve mercimek üreticilerimiz verim kaybına uğradı. Kuraklıkta zarar gören 651 bin üreticimiz e toplamda 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini Aralık ayının ikinci yarısında çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.

Stratejik bir sektör olarak gördüğümüz tarımı desteklemeyi çiftçilerimizin tohumu toprakla buluşturulması ekmesi biçmesi öğretmesi için ne gerekiyorsa yapmayı sürdüreceğiz.

Yeni hasat  sezonunda destekleme politikalarımızı girdi fiyatlarında yaşanan yükselişleri dikkate alarak belirleyeceğiz.

Ülkemizdeki herkes gibi tüm vatandaşlarımız gibi çiftçilerimizin de mağduriyetine meydan vermeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın önümüzdeki günlerde farklı kesimlere yönelik ilave destek programlarımızı kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Diğer yandan salgınla ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Avrupa'da yeniden yükselişe geçen salgın ülkemizde kontrol altındaki seyrini sürdürüyor. Dikkati ve tedbiri elden bırakmadan salgının hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerini tümüyle ortadan kaldırana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde farklı kesimlere yönelik ilave destek programlarımızı kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz

Büyük hedeflere doğru ilerlerken insanlarımızın günlük hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları da görmezden gelmiyor yok saymıyoruz. Özellikle fahiş fiyat artışları konusundaki her şikayet  her sıkıntıyı ciddiyetle takip ediyoruz. Buradan tüm bakanlıklarımıza tüm kurumlarımıza tüm belediyelerimize talimat veriyorum. Girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükseliş ile izah edilemeyecek fiyat artışı yapan bilhassa da stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır.

Hem idari hem hukuki kendi ülkesine ve milletine karşı böyle ağır bir suç işleyen herkesin yakasına yapışılacaktır.

Türkiye tarihinin en kritik ekonomik mücadelelerinden birini verirken satılık peşinde koşanları ne tarih ne de devlet serbest piyasa ekonomisi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Serbest piyasa ekonomisi kuralsızlık başıboşluk vicdansızlık insafsızlık ve ahlaksızlık demek değildir. Tam tersine bu sistem piyasa kuralları içinde hareket etmeyenlere katı surette izin verilmemesini gerektirir.

Dünyanın her yerinde de serbest piyasa ekonomisi bu şekilde işler,  aşırı fiyat yükselterek stokçuluk yaparak piyasayı zehirleyenlere karşı sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız.

Bizim hiç kimsenin kazancında gözümüz yoktur.

Bizim  karşı çıktığımız ve mücadele ettiğimiz tek şey bu sömürü emek üzerinden yapılsa da karşıyız. Mal ve hizmet üzerinden yapılsa da karşıyız.

Vatandaşlarımız kazansın, üreticilerimiz kazansın, sanayicilerimiz kazansın, çalışanlarımız kazansın,  ülkemiz ve milletimiz hep beraber kazansın ki hedeflediğimiz refah düzeyine ulaşabilelim. Sadece kendisi daha çok kazanma hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya çalışan milletin hakkına hukukuna girmeye kalkanlara izin vermeyeceğiz.

Bu vesileyle bankada yastık altında kasasında parası özellikle de dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da sesleniyorum. Herkesi yatırım istihdam üretim ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.

Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma bir süre sonra mutlaka duracaktır. Ama bu dönemde yapılan yatırımların sağlayacağı helal ve istikrarlı getiri inşallah nesiller boyu devam edecektir. Dünyanın bir kısmında asırlardır süren orantısız kazanç ve bununla sağlanan yüksek refah devrin sonuna yaklaşıyoruz.

Salgınla birlikte yeniden yapılanan küresel ekonomik sistemde yıldızı parlayan ülkelerin en başında Türkiye var. Bunun için ülkemizi tam manası ile harekete geçirebilmemiz gerekiyor. Yatırıma ve öğretimi harcanan her kuruşun büyük ve güçlü Türkiye'nin geleceğinin inşasına konmuş bir tuğla olduğu unutulmamalıdır. Kendimiz ve evlatlarımız için vaktimizi enerjimizi ve imkanlarımızı asıl teksif etmemiz gereken yer burasıdır.

Sanayicilerimizin ihracatçılarımızın üreticilerimizin bu konudaki gayretini yakından takip ediyor döviz altın ve Türk Lirası cinsinden tasarrufu bulunanların da bu büyük atılıma katılmaları halinde ülkemiz çok daha kısa sürede dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilecek seviyeye ulaşacaktır. Ülkemizdeki döviz sorununun kurun seviyesi ile değil.

Ülkemizdeki fiyat artışı sorunun arzdaki bozulmadan değil girdi fiyatlarındaki belirsizlik ile açgözlülükten kaynaklandığını da biliyor ve bunun da tedbirlerini alıyoruz. Milletimizin her bir ferdinden bu tarihi mücadelede bize destek vermesini bekliyoruz.

Konjonktürel dalgalanmalar günübirlik çıkarların nefsi arzuların tahrik ettiği haksız kazanç hırsının ihtirasına kapılarak önümüzdeki bu büyük fırsatı kaçırırsak yarın evlatlarımızın yüzüne bakamayız. 1000 yıl önce bu toprakları bize vatan yapan ecdat gözünü kırpmadan canını feda etmiştir.

Cumhuriyetimizi kurarken sadece topraklarımızı değil siyasi ve ekonomik istiklalimizi de boyunduruktan kurtarmak için yola çıkmıştı. İşte bugün bu 1000 yıllık yürüyüşün yeni ve çok önemli bir safhasındayız büyük ve güçlü Türkiye inşa ederek tarihimizde yeni ve şanlı bir sayfa açmanın eşiğindeyiz.

İnşallah bu onurlu başarının altına hep birlikte imza atacağız."
Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Varank bütçe gününde 3. kez baba oldu
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank bütçe gününde 3. kez baba oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçesinin TBMM ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, il müftülerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ...
Sarıkamış kahramanları anısına sanal 'Sarıkamış Hatıra Ekspresi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ...
 
Fahrettin Altun’dan Katar açıklaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ile Katar arasında ...
MEB, Başkent'te Aziz Sancar Eğitim Kampüsü kuruyor
Milli Eğitim Bakanlığı, Başkent'te yapımı tamamlanan BİLSEM, anaokulu, ...
Bakan Yanık: “Aralık ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aralık ayına ilişkin yaşlı ...
 
Sigaraya zam
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya zam yapıldığını duyurdu.
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre artış yaşandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar- Türk Kuvvet Komutanlığı ziyaretinde konuşuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar- Türk Kuvvet Komutanlığı ziyaret etti.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri