Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
9 Mayıs 2022 Pazartesi - 18:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. kuruluş yıldönümünde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD ın 32. kuruluş yıldönümünde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bizleri böylesine anlamlı bir program vesilesiyle bir araya getiren MÜSİAD yönetimine şükranlarımız sunuyorum. Türkiye'nin gücü özel ödülünü yol ve dava arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak inşallah ömrüm boyunca iftiharla taşıyacağım.

Atalarımız marifet iltifata tabidir. İltifatsız emek zayidir diyor. Hangi alanda olursa olsun başarının kendisi kadar o başarının arkasındaki isimlerin emeklerinin de takdir edilmesi öne çıkarılması gerekir

Kimi muhalefet aktörleriyle mandacı ekonomistlerin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bir dönemde bu yaklaşım çok daha önemli. Ülkemizin üretim, istihdam, ihracat, sosyal ve akademik gelişimine katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok anlamlı buluyorum.

20 sene önce 365 günde ancak 36 milyar dolar ihracat yapabilen Türkiye, bugün rakamı 30 günde gerçekleştirebilir seviyede. İstihdamda 30 milyonun üstüne çıktık sanayi üretimimiz ve ihracatımız her ay rekorlar kırarak yükseliyor.

Vatanımızın dört bir yanında aralarında kadınlarımızın gençlerimizn olduğu on binlerce insanımızı benzer başarılara imza atıyor. Şu anda 1 milyar dolar ve üstü değerlemeye ulaşan girişim sayımız 6'ya ulaştı.

Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi 2053 vizyonuna kilitleyecek yol yenilik odaklı üretimden geçiyor. MÜSİAD her kritik dönemde milletin, milli iradenin yanında saf tuttu.

Yerli ve yabancı yatırımcıların iştahı artıyor. Her ay rekorlar kırıyoruz. Bu yıl için daha büyük hedefler belirlemiştik. 240 milyar doları ihracatımız aştı.

Kim ne derse desin başarı çıtasını her zaman yukarı taşıyan iş dünyamızın yolu açıktır. 

Üretimini ülkemizde gerçekleştireceğimiz 919 yüksek teknoloji ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. 

Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz.

İş dünyasına örnek oldunuz. Milletimizi en güzel şekilde temsil ettiniz. Suriye'deki briket evler sizin attığını adımlardan en güzelidir. Hedef en az 100 bin evi orada inşa etmek. Her birinizi erdemli davranışınız için tebrik ediyorum.

Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor... Biz muhacirlik ve ensar olma kabliyetinin en olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz.

Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız. Biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz. Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz

Tüm bu olumsuz gelişmelerden küresel ekonominin bir parçası olan Türk ekonomisi de ister istemez etkileniyor.

Kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından Avrupa dahil en düşük enerji maliyeti Türkiye'dir. Vatandaşın ve işletmelerin enerjiye en uygun fiyatla ulaşması için tüm imkanları seferber ettik.

Enerji, gıda ve hammadde fiyatları dünyada enflasyonu körüklüyor. Artan enerji ve hammadde maliyetlerinin sanayicilerimiz üzerinde ciddi baskılar oluşturduğunun farkındayız. Salgının küresel ticareti işleyişini bozduğunu görüyoruz. Bu olumsuz küresel ekonomik görünüm savaşla beraber daha da kötüleşti.

Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 havalimanı vardı, şimdi 57 tane havalimanı var. Vatandaşın belini büken fahiş fiyat artışlarının ekonomik gerçeklerle bağı olmadığını biliyoruz.

Hastanelerimizin yapımı devam ediyor. Hastane projelerimiz olmasaydı koranavirüs belasını def edemezdik. Bir taraftan küresel istikrarsızlıkla mücadele ederken bir taraftan da ekonomik istikrarımızı sürdürme gayreti içindeyiz. Bugün kabine toplantımız var. Bu kabine toplantımızda bu meseleleri tartışacağız. İlave önlemleri süratle alacağız.

Tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum."

 

Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Günü mesajı
 
Ağrı'da 11 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi yayımlandı
Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere ...
“Suriye ve Bölgenin Geleceğine Destek” konulu konferans Brüksel’de düzenlenecek
“Suriye ve Bölgenin Geleceğine Destek” konulu VI. Brüksel Konferansı, ...
Bakan Yanık'tan Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anneler Günü’nde 15 Temmuz ...
 
Anneler Günü'nde polisler karanfil dağıttı
Ülke genelinde Anneler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler ...
Aydemir yerel yönetimde AK Modeli paylaştı
Aydemir, AK Partinin hayatın her alanında olduğu gibi yerel yönetimlerde ...
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı bin 480 oldu
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı bin 480 oldu.
 
İletişim Başkanı Altun, gençlere Türkiye İletişim Modeli'ni anlattı
Altun, İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca Adalet Teşkilatını ...
Bakan Akar'dan Anneler Günü mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Yanık’tan Anneler Günü mesajı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anneler Günü dolayısıyla video mesaj yayımladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri