Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GÜNDEM
9 Aralık 2022 Cuma - 11:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum’da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen TRT World Forum'da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum’da konuştu

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Altıncısı tertiplenen forumun küresel çapta insani sosyal ve diplomatik etkileşim için önemli bir platform haline geldiğini görüyoruz. Her sene ekonomi siyaset güvenlik teknoloji ve uluslararası ilişkiler alanlarında pek çok yetkin isim bu platformda kıymetli görüşlerini katılımcılarla paylaşma imkanı buluyor. Küresel nabzı işaret ve yansıtan temalar çerçevesinde yapılan fikir teatileri insanlığın karşılaştığı meselelerin çözümüne katkı sunuyor.

Ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için önemli kazanımlar sağlayan TRT World Forum’un başarı çıtasını her yıl daha yukarı taşıdığına inanıyorum.

TRT hem yayınları ve yapımları hem de bu tür platformları vasıtasıyla uluslararası iletişim mecralarında kalıcı izler bırakan milli yayıncılık kuruluşumuzdur. Önce insan ilkesinden hareketle gerçekleştirdiği projelerle yok sayılanları görünür kılan TRT, sessiz yığınların gür sesi misyonunu başarıyla yerine getirmektedir. Yerleşik kalıplara meydan okuma, doğru bilgiyi dünyaya ulaştırma ve  uluslararası yayıncılıkta belli grupların tekelini kırma hedefleriyle TRT, aynı zamanda egemen medya düzenine karşı da bir alternatif sunmaktadır.

Amacımız ülkemizle birlikte tüm dünyada iyinin, doğrunun ve hakikatin sözcülüğünü yapmaktır. Son yıllarda her alanda olduğu gibi yayıncılık konusunda da çok ciddi mesafe aldık. TRT’nin insani değerleri koruma, yaşatma ve yüceltme eksenli içerikli yurt içindeki ve dışında giderek daha fazla beğeni topluyor.

TRT’nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destek verdiği projelerin uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. İstanbul sadece tabi ve tarihi güzellikleriyle değil, ev sahipliği yaptığı film ve dizileriyle de küresel bir çekim merkezi haline gelmiştir. Türkiye, dizi ihracatında dünyada ikinci sıraya yükselmiştir. Toplamda 150 ülkede 600 milyon kişiye ulaşan Türk dizileri, Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynuyor.

Bu seneki forum, gerek Kovid-19 salgını gerekse Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle küresel ölçekte tansiyonun arttığı bir dönemde yapılıyor. Küresel krizlerin ve istikrarsızlıkların yüzde 60’ının Türkiye’nin yakın çevresinde cereyan ettiğini görüyoruz. Forumun temasının geleceği şekillendirmek, belirsizlikler, gerçekler ve fırsatlar olarak belirlenmesini bu bakımdan çok isabetli buluyorum.

Artık hiç kimsenin dünyanın herhangi bir yerindeki sorunu görmezden gelme, çözümüne katkı sunmaktan itina etme veya katkısını erteleme lüksü yoktur. İnsanlığın ortak geleceğinin selameti için herkes elini taşın altına koymak mecburiyetindedir. Biz işte bu anlayışla bölgesel ve küresel meselelerde üzerimize düşen sorumluluğumuzu samimi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Rusya-Ukrayna savaşı can kayıplarının yanında, bölge ve dünya için insani ve politik ciddi maliyetler oluşturdu. Krizin en başından itibaren savaşın kazanını, barışın ise kaybedeni olmaz. Bu ilkeyle yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük. Savaş nedeniyle Ukrayna ve Rusya’dan tahıl başta olmak üzere kritik ürünlerin sevkiyatının durması Avrupa’dan Afrika’ya tüm ülkeleri etkilen küresel çapta bir gıda krizine sebep olmuştur.

Bir buğday tanesi yüz binlerce buğdayı üretiyor. Buğday o denli farklı bir nimet. Bu krizi çözmek amacıyla Pazar günü Sayın Putin ile görüşmemiz olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy ile görüşmemiz olacak. Bu görüşmelerle birlikte istiyoruz ki bu tahıl koridorunu daha da güçlendirelim. Tahıl koridorundaki tıkanıklığın aşılması ve sonrasında anlaşmanın süresi uzatılması yine ülkemizin girişimleri sayesinde mümkün olabildi.

Türkiye, savaşın sebep olduğu enerji krizinin aşılması için de öncü bir rol oynamayı sürdürecektir. Bu süreçte tüm dünya samimi ve gerçekçi gayretlerimizi takdir etti. Türkiye istikrar getiriyor. Türkiye barış için çalışıyor. Türkiye krizin değil çözümün safında duruyor. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

Siyasi, askeri, ekonomik desteğimizle insan gücümüzle Avrupa’nın güvenliği ve refahını sürdürmesine verdiğimiz katkıları kimse inkar edemez. Yaptığımız onca fedakarlığa rağmen bilhassa birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemizde yalnız bırakıldığımızı asla unutmayacağız. Binlerce tır silah, mühimmat, araç, gereç ülkemin güneyinde Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiştir ve bunu gönderen ülke NATO’da beraber olduğumuz ülke. Türkiye’ye bunları anlatamazsınız. Çünkü biz her zaman haktan adaletten yana olduk. Teröristlerle verdiğimiz mücadelede kimse bize hesap soramaz.

Parasını verdiğimiz halde f-16 meselesini çözemedik. Kıbrıs meselesinin hakkaniyetli bir zeminle yeni ve somut adımlarla çözüme kavuşturulması için diyalogdan vazgeçmiyoruz."

Hibya Haber Ajansı

 
Yasa dışı yollarla Türkiye'ye sızmaya çalışan 6 kişi yakalandı
 
Aydemir: 'Milletimiz ferasetiyle gerçekleri görüyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu.
Diyanet: "Çocukların rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz"
Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 yaşında İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur ...
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Tanklar kime yol veriyorsa, diktatör odur”
AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği ...
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Enstitüsü kuruluyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ülke genelinde aile bütünlüğünün ...
Halk eğitim kurslarında, istihdam ve dijitalleşme hamlesi başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayat boyu öğrenme kapsamında faaliyetlerini ...
İletişim Başkanı Altun: "Teoman Duralı felsefeyi çok ciddi ve disiplinli bir çaba olarak ele aldı"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şaban Teoman Duralı ...
 
Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü
Konya'da Türk Yıldızları'na ait F-5 eğitim uçağı kaza kırıma uğradı, pilot ...
Azerbaycan'daki 'Kardeş Yumruğu' tatbikatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ...
Milletvekili Aydemir: ‘Biz millete ayarlıyız’
Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri