Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
8 Ekim 2021 Cuma - 12:28

Endeks toparlanma çabasında

Dünkü hızlı yükseliş sonrası olası düzeltmede gün içi destek olarak 1392 ve 1383 seviyelerini takip edeceğiz.

Endeks toparlanma çabasında

Global çapta devam eden risklerin arasında piyasalar, dün ABD cephesinde borç tavanı konusunda Senato’da liderler arasında sağlanan anlaşmayla güçlü bir tepki içerisindeydi. Sorunun geçici de olsa 3 Aralık’a kadar çözülmüş olması son dönemde yoğun baskı altında hisse senetleri piyasalarının soluklanmasını sağladı. Ancak bir süredir piyasaları meşgul eden enerji fiyatlarının enflasyon ve faiz beklentilerini yükseltmesi, buna paralel tekrar yükselişe geçen ABD 10 yıllık faizleri, Çin’deki emlak şirketlerine yönelik süren belirsizlikler hali hazırda masada kalmaya devam ediyor. Bugün dikkatler beklentilerin üzerinde gerçekleşen özel sektör istihdam verisinin ardından ABD’den gelecek Tarım dışı istihdam rakamlarında olacak. Mevcut tepki sürecinin devamı adına endeksin psikolojik olarak 1400 teknik anlamda da 1408 seviyesi üzerine yerleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dünkü hızlı yükseliş sonrası olası düzeltmede gün içi destek olarak 1392 ve 1383 seviyelerini takip edeceğiz

ÖNE ÇIKAN HABERLER

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dün, piyasalarda hafta boyu yaşanan kayıpların kısmen telafi günüydü. ABD ve Avrupa borsalarında güçlü kapanışlar görüldü. Almanya sanayi üretimindeki beklentilerin üzerinde daralma üçüncü çeyrek büyümesinde aşağı yönlü revizyonlara yol açtı. Japonya’da hane halkı harcamaları yüzde 3 geriledi ve orası içinde üçüncü çeyrekte daralma beklentilerini kuvvetlendirdi. Küresel gıda fiyatlarında 10 yılın zirvesine gelindi. Peru Merkez Bankası beklentiler dâhilinde politika faizini 50 bp artışla yüzde 1,50 yaptı.

Çin piyasaları tatilden pozitif döndü. Ancak PBOC piyasaya verdiği likidite rakamını 10 Milyar yuana geri çekmesi yükselişi sınırladı. Evergrande ve Fantasia Group ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Borç tavanı konusunda Senato’da liderler anlaştı. Sorun kısa vadeli olarak 3 Aralık’a ötelendi. Senato ve Temsilciler Meclisi’nden geçmesinden sonra Biden’ın tasarıyı hızlıca imzalaması bekleniyor. Asya seansında tahvil getirisi 1,5922 ile Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyeden işlem gördü, dolar endeksi ise 94 üzerindeki kuvvetini koruyor.

Enerji piyasasında doğal gaz fiyatlarında sakin seyir korunurken, petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti. OPEC+’nın üretim planını değiştirmemesinin ardından Rusya’nın açıklamalarıyla düşüşe geçen petrole bir kötü haber ABD’den geldi. ABD Enerji Bakanlığı şu an için stratejik rezervlerin kullanıma açılmasına dair plan olmadığını söyledi. Haberin ardından yedi haftadır yükselen petrol yeniden hafta içi gördüğü yüksek değerlere doğru yöneldi.

TCMB’nin yatırımcı sunumunda iki detay göze çarptı. Başkan Kavcıoğlu dezenflasyonu destekleyecek sıkılıkta bir duruş sergilemeye devam edeceklerini söyledi ve manşet enflasyonu ikinci plana atmadıklarını ifade etti. TCMB’nin yayımladığı haftalık istatistiklerde yurt içi yerleşiklerin mevduatındaki azalışın devam ettiği görüldü. YP mevduatlar son üç haftada 5,4 milyar dolar azaldı. Yabancının tahvil çıkışı devam etti. Son iki haftanın toplamı 616 milyon dolar. Hazine nakit dengesi Eylül’de 32,9 milyar TL açık verdi. İlk dokuz ayın toplamı 75 milyar TL oldu. Geçtiğimiz yıl bu rakam 140,8 milyar TL düzeyindeydi.

Bugün ABD’den 15:30’da gelecek istihdam verileri takip edilecek. Tarım dışı istihdamda Eylül’de ekonomistler 500 binlik bir artış bekliyor. Ortalama saatlik kazançlar da enflasyon açısından oldukça önemli. Yıllık rakamın yüzde 4,3 yüzde 4,6 ya yükselmesi bekleniyor.

XU100 Teknik görünüm

Orta vadeli trend desteğinden gelen tepkinin gücünü test edeceğiz

Eylül ayı başından itibaren devam eden satış baskısını orta vadeli trend desteği üzerinde karşılama çabası sonrasında dün yurtdışı borsalarında desteğiyle endeks güçlü bir tepki içerisindeydi. Trend takip eden modelimiz de SAT konumundan TUT konumuna geçmiş durumda.

Bir süredir destek çektiğimiz 1370-1375 seviyesi, hem orta vadeli trend desteği hem de 255g üssel HO seviyesi olması açısından bu aşamada destek görevini yerini getirmiş durumda.  Bu destek seviyesini hisse bazlı hareketlerle savunan endekste dün daha genele yayılan bir yükseliş söz konusuydu. Mevcut tepki sürecinin devamı adına endeksin psikolojik olarak 1400 teknik anlamda da 1408 seviyesi üzerine yerleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dünkü hızlı yükseliş sonrası olası düzeltmede gün içi destek olarak 1392 ve 1383 seviyelerini takip edeceğiz.

Ana senaryomuz 1375 seviyesi üzerinde kaldığımız sürece 1418 ve 1450 seviyelerinin hedef konumda olacağı yönünde.

 

Kaynak:Işık Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
TL mevduat faizleri ve TL kredi faizleri azaldı
 
Bakan Akar'dan Yunanistan’a “provokasyon” tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TL mevduat faizleri ve TL kredi faizleri azaldı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 01 Ekim haftasında ...
Günün gelişmeleri
Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi günü % 1.43 değer ...
TCMB Ekonomist Toplantısı: “Politika dezenflasyon için yeterince sıkı” vurgusu
TCMB’nin düzenlediği ekonomist sunumu toplantısında konuşan Başkan Sn. ...
 
Enerji krizinin kısa vadede çözümü yok
Yaz ayının dünyada kurak geçmesi, hidroelektrik santrallerinin yeteri ...
Enerji fiyatlarının zıplaması
Ekim başladı. 1, 2 ve 3! Dün de % 0.2 eksi kapanınca BIST100 3 iş günü üst üste eksi kapanmış oldu.
2021 yılı enflasyon değerlendirmesi
Enflasyon, dolaşımda bulunan para miktarıyla, malların ve satın alınabilir ...
 
Altından haftaya pozitif bir başlangıç
Paladyum da platinle birlikte günü kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli ...
Facebook çöktü neler oldu
Yeni haftaya hafif pozitif başlayan borsada saat 17.00 sonrasında kapanışa ...
TCMB ve FED’e yönelik beklentiler şekilleniyor
2021 yılı Eylül ayı enflasyonu bir önceki aya göre %1.25, bir önceki yılın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri