Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan: Düşen Uçakta 19 Şehidin Naaşına Ulaşıldı
Erdoğan: Düşen Uçakta 19 Şehidin Naaşına Ulaşıldı
Gürcistan-Azerbaycan Sınırında Düşen C130 Uçağında 20 Şehit
Gürcistan-Azerbaycan Sınırında Düşen C130 Uçağında 20 Şehit
Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Kasım’da Başlıyor
Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Kasım’da Başlıyor
Eylülde Cari İşlemler Hesabı 1,1 Milyar Dolar Fazla Verdi
Eylülde Cari İşlemler Hesabı 1,1 Milyar Dolar Fazla Verdi
Eylülde İhracat ve İthalat Endeksleri Arttı
Eylülde İhracat ve İthalat Endeksleri Arttı
HABERLER>TÜRKİYE
12 Kasım 2025 Çarşamba - 15:27

Erdoğan, Ahıskalı Türkleri Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Erdoğan, Ahıskalı Türkleri Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul etti. Erdoğan, Ahıska Türklerinin dünya genelinde gösterdikleri birlik ve beraberliğin korunmasının önemine dikkat çekerek, Birliğin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DATÜB Genel Başkanı Kassanov ile uzun süredir çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini belirterek, “Haklı davanızda her zaman yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bulunduğunuz ülkelerde gösterdiğiniz dirayet ve çalışkanlık bizleri gururlandırıyor” dedi. Erdoğan, soydaşların bulundukları ülkelerde kimliklerini, dillerini ve dinlerini korumalarının önemine vurgu yaptı ve Ahıskalıların ana vatanlarına geri dönmeleri ve vatandaşlık almalarıyla ilgili çalışmaların yakından takip edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, hak ve menfaatlerin korunması için Dünya Ahıskalı Türkler Birliği gibi çatı kuruluşlarının rehberliğinde hareket edilmesinin önemine işaret ederek, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinin altını çizdi. Erdoğan, Ahıskalı gençler için yapılacak projelere Türkiye’nin destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Sürgün ve anma etkinlikleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Kasım 1944’te yaklaşık 100 bin Ahıska Türkü’nün sürgün edildiğini hatırlatarak, sürgünün 81’inci yıl dönümünde kayıpların anılmasının bir vefa borcu olduğunu ifade etti. Erdoğan, sürgün anılarına ilişkin sergi ve etkinliklerin hem Türkiye’de hem de sürgün tanığı ülkelerde gerçekleştirilmesini önemsediğini belirtti.

Ukrayna’dan gelen Ahıskalılar ve yerleşim çalışmaları

Ukrayna’daki çatışmalardan etkilenen Ahıskalı Türklerin Türkiye’ye gelişine değinen Erdoğan, 2 bin 315 kişinin geçici olarak Elazığ’a yerleştirildiğini, 703’ünün Bitlis Ahlat’taki TOKİ konutlarına yerleştirildiğini söyledi. Erdoğan, daha önce 2015 yılında Erzincan Üzümlü ve Bitlis Ahlat’ta toplam 3 bin 215 Ahıskalı soydaşın iskan edildiğini, bugüne kadar yaklaşık 170 bin Ahıska Türküne istisnai vatandaşlık, 150 binden fazlasına ise uzun dönem ikamet izni verildiğini ifade etti. Türkiye’nin, ihtiyaç duyan diğer ülkelerdeki soydaşlara da TİKA ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı aracılığıyla destek sağladığını belirtti.

DATÜB Genel Başkanı Kassanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Erdoğan’ın Ahıska Türklerine sahip çıktığını vurguladı.

Heyet, Erdoğan’a Kafkas kalpağı, han kaftanı, Çırçırlı Ali Efendi’nin “Rabbi Yessir” duasını içeren hat tablosu ve Türk boylarını simgeleyen kalem hediye etti.

Kabulde ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdulhadi Turus da hazır bulundu.

 
TOKİ 27 İlde 188 Taşınmazı 26 Kasım’da Satışa Çıkarıyor
 
Erdoğan: Düşen Uçakta 19 Şehidin Naaşına Ulaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kararlı İrade AB Nezdinde Karşılık Bulursa Hızlı Mesafe Alabiliriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Almanya ...
Erdoğan:102 Yıllık Cumhuriyetimizi Güçlü Bir Türkiye Hedefiyle Geleceğe Taşıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
Aydemir: Kızılelma gökyüzünde yeni bir çağın habercisi oldu
Türkiye’nin ilk milli insansız savaş uçağı Kızılelma, Murad AESA radarıyla ...
 
Aydemir: Türkiye, denizlerde kaderini yeniden yazıyor
Türkiye’nin denizlerdeki stratejik vizyonunu temsil eden Mavi Vatan doktrini, ...
İbrahim Aydemir: Ziya Gökalp’in fikirleri bugün hâlâ milletin vicdanında yaşıyor
Ziya Gökalp’in vefatının 101. yıldönümünde, fikirlerinin çağları aşan ...
TBMM, Lübnan, Irak ve Suriye Tezkerelerini Onayladı
Lübnan’da görev yapan Türk askerinin görev süresinin 2 yıl, Irak ve Suriye’ye ...
 
Erdoğan: Türkiye Finansal İstikrara Küresel Katkıya Hazır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 64. Dünya Borsalar Federasyonu Genel ...
Aydemir: Türkiye’yi içeriden kuşatmak isteyen zihniyet açığa çıktı
Altan Tan’ın itirafı, Batı’nın kapalı kapılar ardında Türkiye’ye karşı ...
Erdoğan’dan Kuveyt, Katar ve Umman Ziyareti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep ...
 
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Dengenin Taşı: Ahlak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ritim ve Yön Arasında
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandilin Altındaki Karanlık
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dirilişin Nabzı Ankara’da Atıyor
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Vicdanın sesi, siyasetin suskunluğu
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Gönül gücüyle hegemonya kurmak
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri