Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
7 Ağustos 2022 Pazar - 12:41

Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış törenine katılıyor.

Erdoğan, Kocaeli de toplu açılış törenine katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Neredeyse 2 yıllık bir aranın ardından bugün sizlerle tekrar yüz yüze bir araya gelmiş olmanın memnuniyet içerisindeyim.

Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin Rabbim bizlere iki cihan yoldaşlığı nasip eylesin ülkemize ve milli hizmet mücadelemizde hep yanımızda oldu.

Belki sizler hatırlamaya bilirsiniz 17 Ağustos 1999 tarihinde merkezi Kocaeli olan bir büyük depremle sarsıldı. İstanbul'dan Sakarya'ya kadar geniş bir alanı etkileyen bu depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha yad ediyorum. Hükümet döneminde hem depremin izlerini ortadan kaldırmak hem daha güvenli ve huzurlu yerleşim yerleri inşa etmek için tüm imkanları seferber ettik.

Yerle yeksan olan Kocaeli'ni yeniden ağaya kaldırdık. Bugün Kocaeli ticareti ile sanayisi ile ülkemizde en çok katkı sağlayan şehirlerimizin başında geliyor.

Kocaeli tüm bu yatırımların merkezinde yer alarak üretimde destan üstüne destan yazıyor. Sanayi ve Ticaret yoğunluğu yanında yeşilinin ve denizinin doğal güzellikleri ile de iç turizmde önemli bir destinasyon olan Kocaeli bu alanda da kendini hızla geliştiriyor.

Tabii Kocaeli'nin en büyük zenginliği şu insanıdır. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş olsa da aynı ezanın aynı bayrağın aynı ortak gelecek hayalinin tarafında kenetlenmiştir.

Anadolu'daki 1000 yıllık varlığımızdan aldığımız ilhamla ayağımızdaki prangaları birer birer kırarak büyük güçlü Türkiye'nin inşaatına başladık.

Şimdi  burada bunu söylemek istemezdim; malum bir ana muhalefet var. Bir de onun yanında yavru muhalefetler var. Bunlardan yavru muhalefetten bir tanesi aynı zamanda Kocaeli milletvekili.

Geçenlerde bir açıklaması oldu. Fazla uzak değil yani 20 yıllık iktidarımızda uyuşturucu ile mücadelede biz gerekeni yapmamışız diyor.

Erdoğan'ı bu noktada iyi bilirsin Tayyip Erdoğan'ın sulu ile kuruyla alakası olup olmadığını iyi birisin. Ya nasıl oluyor da sen bunu konuşuyorsun? Yok onlar yok şunlar yok bunlar. Bunların hepsi ile biz gerekli mücadeleyi verdik veriyoruz. Bu konu ile ilgili İçişleri Bakanımızın verdiği mücadele şahsımın bakanlarımızın kabilemizin verdiği mücadele hepimiz için bilinen bir gerçektir.

Sen önce kendi kadronun içerisinde ve ana muhalefetin içinde uyuşturucuları alanları düşün. Beraber yol yürüdüğünü farkında mısın?

Dolayısıyla önce haddini bileceksin. Önce bir defa AK Parti iktidarının bu noktada sulu-kuru uyuşturucu ile mücadelesini inkar etmeyeceksin. Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yok ve mücadelemizi de sonuna kadar verdik veriyoruz.

Sen önce çatının altındakileri düşün onlarla beraber nasıl yol yürüdüğünü düşün bizim bu noktada mücadelemiz nettir kesindir ve bu mücadeleyi uyuşturucuyla olan mücadelemizi kimse inkar edemez.

Şuan burada kesin rakam var 70 bin kişi var.

Türkiye'nin gelişmesinden kalkınmasında büyümesinden rahatsızlık duyan iç ve dış çevrelerin hepsi de şimdi ümitlerini 2023'e bağlamıştır.

Son dönemde küresel ekonomik krizin ülkemize olan yansımalarının yol açtığı sıkıntılardan cesaret alıp ekonomideki toparlanma gecikirse milletimizi bu Kutlu yürüyüşten vazgeçireceklerini sanıyorlar.

Türkiye'nin siyasi askeri ve diplomatik olarak en güçlü dönemini yaşadığı bir süreçten geçtiğimiz için başka bir sermaye derken zaten yok.

Beşinci kol elemanları, PKK tüm terör örgütlerinin uzantıları kifayetsiz ve kimliksiz siyaset tüccarları Türkiye'nin ve bu kardeşinizin tüm düşmanları bunlara gaz verdikçe coşuyorlar.

Bu aşkımızı da kimse gölgeleyemez. Gerçi hala kendi aralarında anlaşıp bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartamadılar ama olsun 6 kişi var masanın altında da bir tane bu ne yapar 7 kişi yapar.

Her kafadan bir sesin çıktığı bu curcuna masasını bir değil birkaç aday çıkartabilecek kapasitede görüyorum,

Seçim tarihine kadar hiç değilse bu kadarını becerirler herhalde şaka bir yana bu en kritik döneminde Türkiye'nin önünü kesmek için gösterilen can uğraş ve bir o kadarda trajikomik gayretleri herkes gibi biz de izliyoruz.

Onlar ne yaparsa yapsınlar biz bu tezgahla ilk defa karşılaşmıyoruz. İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim günden itibaren kendimizi bitip tükenmek bilmeyen bir mücadelenin içinde bulduk.

Muhtar bile olamaz bu manşetleri attılar.

Ülkemizin doğrudan halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı sistemini değiştirip tekrar Cumhurbaşkanı seçildik. Bütün bu mücadeleyi milletimiz için verdik.

Ne vesayetin ayak oyunları ne terör örgütlerinin kanlı provokasyonları ne darbe girişimleri ne de ekonomik tetikçilerin ahlaksız şantajları milli iradenin gücünün üstüne çıkamam onlar husumetin çıtasını yükselttikçe bizde mücadelenin çıtasını yükselttik.

Onlar bunun için kullandıkları kaynakları artırdıkça biz de kendi potansiyelimizi daha çok kullandık. Kardeşlerim yoğun bir şekilde önceleri tüm bu tezgahlar gizli saklı kuruluyor diplomatik kılıflar altında sergileniyor sonra giderek pervasızlaştılar. Ülkemizi mahvetme, yönetimi değiştirme niyetlerini açıkça ifade etmeye başladılar.

2018'de ekonomimize kur faiz enflasyon yönünde yapılan büyük saldırı böyle başlamıştır. Hatırlarsanız ülkenin yönetiminde darbeyle ve ekonomi ile başaramadıkları değişimi 2023'te sandıkta gerçekleştirme planlarını yine böyle açıkça anlatmışlar.

Batıda siyasetçisinden medyasına kadar herkesin ülkemizle ilgili demokrasiyle hakkaniyetle nezaketle bağdaşmayan o kadar görüş ifade ediliyor ki takip etmekten ve cevap vermekten biz yoruluyoruz. Bir diğer sıkıntı da  batıda güçlü siyasi kadroların kalmamış olmasıdır.

Siyaseti çadır sirki seviyesine düşüren kalibresiz tipler yüzünden batıda her alanda hızla irtifa kaybediyor.

Salgından, savaşa, enerji ve gıdaya fiyat yükselişten tedarik zincirlerinde ki kırılmaya kadar her güvenlik ve refah düzeninde onulmaz delikler açıyor. Böylesine kritik bir dönemde Türkiye'nin de aynı akıbete rüçhan olmasını özellikle istiyorlar.

Böyle bir durum sadece son 20 yıldaki birikimlerimizin heba olmasına değil bunun yanında asırlık hayallerimizin de suya düşmesine sebebiyet verecektir.

Burada 85000000 vatandaşımın her birine sesleniyor seçim tarihi olan 2023 Haziran gelip çattığında sandık başına giderken lütfen karşınıza çıkan adaylara şu gözde bir bakın. Bu isimlerden hangisi ülkenin başına dönemsel sorunları çözebilir? Bu isimlerden hangisi ülkeyi bölgesel ve küresel mücadelelerden başarıyla çıkartabilir?

Bu isimlerden hangisi evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye daha iyi bir gelecek bırakmamızı sağlayabilir. Akıl izan sahibi her bir vatandaşından önce bu soruları cevaplayıp verdiği cevaplara göre tercihini en doğru şekilde yapmasını istiyorum.

Şimdi bu arada öyle bir ses verin ki 81 vilayetimizin tamamından duysun.

Biz milletimizin huzuruna çıktığımız günden bu yana hep eser siyaseti ile konuştuk.

Eser üretmeye milletimize hakkı ve özlemi olan hizmetleri vermeye baktık. Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli iktidarını da işte bu siyasetimizde borçluyuz.

Bugün de Kocaeli'ne eser ve hizmet siyasetimizin ürünü bir açılış listesi ile geldik.  Eğitimde yapımı tamamlanan 659 derslik  4 uygulama sınıfının 9 atölyenin 2 spor salonunun 2 konferans salonunun Gebze Teknik Üniversitemizin Enstitü binaları ve su merkezinin resmi açılışını yapıyoruz. Kartaltepe'de 1328 yataklı yükseköğrenim yurdumuzun İzmit'te 968 yataklı ek yurt binasının Türkiye olimpik merkezimizin Derince gençlik merkezimizin açılışını buradan gerçekleştiriyoruz.

Ulaştırmada otoyol bağlantı yolları ve köprülerin açılışını yapıyor. Derince Millet Bahçesi'nin açılışını buradan gerçekleştiriyoruz.

Bay Kemal gibi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyla musluk açmıyoruz.

Şehrimize bu eserleri kazandıran bakanlıklarımızı belediyelerimizin özel sektörümüzü tebrik ediyorum.

Kocaeli'ne son 20 yılda bugünün rakamlarıyla 73 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

Kocaeli insanı hiçbir zaman bir sıkıntıyı yaşamayacak 18'i hastaneden oluşan toplam 88 adet sağlık tesisini Kocaeli'ne kazandırdık.

Bakın 10 ay var 10 ay içinde ana kademe, kalın kolları, gençlik kolları kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bütün dostlarımızı kucaklayacağız onlarla gönül gönüle vereceğiz el ele vereceğiz inşallah 2023'ün Haziranından Cumhur İttifakı olarak zaferle çıkacağız.


Hibya Haber Ajansı

 
Ümit Özdağ'ın Ordu Valiliğiyle ilgili açıklaması
 
Çin ve Rusya dışişleri bakanları Kamboçya’da bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni''nde konuşuyor.
Mısır yüklü gemi İstanbul açıklarında
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 ...
5 milyon erkeğe bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Kadına yönelik ...
 
Otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği iddiası
Otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği iddiası yönündeki ...
Yeni KPSS takvimi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yeni KPSS takvimini açıklandı.
Soçi'de Erdoğan-Putin zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...
Bakan Kurum’dan Bağcılar’a 8 müjde
“Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Bağcılar’da vatandaşlarla bir araya ...
İletişim Başkanı Altun'dan KPSS açıklaması
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KPSS'nin iptal edilmesi nedeniyle kamu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri