Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SPOR
16 Mayıs 2014 Cuma - 09:58

Favori Ankaragücü

ANKARA GAZETESİ / Başkentli spor yazarlarına, takımın play-off serisindeki şansını sorduk.

Favori Ankaragücü

ANKARA / Normal sezonu üçüncü sırada bitiren sarı-lacivertliler, ilk sınavını bugün deplasmanda Bandırmaspor karşısında verecek. Ağırlıklı görüş, Ankaragücü’nün adı ve kadro yapısı ile PTT Birinci Lig biletini alacağı yönünde. 


PTT Birinci Lige yükselecek 3. takımı belirleyecek play-off turunda heyecan bugün başlıyor. Normal sezonu, grup 3.’sü olarak bitiren A.Gücü, zorlu serinin ilk maçında deplasmanda Bandırmaspor ile karşılaşacak. Ligin bir bölümünü lider geçen, yaşadığı krizin ardından koltuğu kaptıran ve son 3 maça kadar zirve yarışının içinde kalan sarı-lacivertliler, ilk etapta kaçırdığı birinci lig trenine, ikinci etapta binmeyi hedefliyor. Başkent’li spor yazarlarına, Ankaragücü’nün play-off’taki şansını sorduk. Ağırlıklı görüş, Ankaragücü’nün adı ve kadro yapısı ile favori olduğu yönünde. İşte görüşler:

Ali Erdoğan (Sabah)

Ankaragücü’nün, PTT 1. Ligine direk çıkması gerekirdi. Beklenmedik anlarda yenilgiler aldı ve play-off’ta mücadele edecek. Tecrübeli bir kadroya ve büyük bir taraftara sahip olması, avantaj. Ancak sol kanatta hem ofans hem de defansta etkili olan Emre Taşdemir ile hücumda rakip defansı dağıtan Levent Kale’nin play-off maçlarında yer almaması dezavantaj. Ankaragücü’nün rakibi yine kendisi. Hata yapmadıkları takdirde PTT 1. Ligine çıkacaktır.

Cemal Ersen (Milliyet)

Normal sezonu grubunda 3. bitiren A.Gücü’nün en dikkat çekici özelliği çok gol atması, takım savunmasını iyi yapması. Oldukça deneyimli bir teknik direktöre sahip. Celal Kıbrızlı’nın bu süreci iyi yöneteceğini düşünüyorum. Bandırmaspor ile ilk maçı deplasmanda oynaması, rövanşta avantaj olarak görülebilir. Bu etabı geçtiği takdirde rakibinin Alanyaspor olacağını düşünüyorum. Sonrası mı? A.Gücü futbolcusu, teknik direktörü ve taraftarının final maçında tek yumruk olacağını, tüm enerjilerini ve güçlerini birleştirerek PTT 1. Ligine yükseleceklerini umut ediyorum.

Gökhan Akengin (TSYD Ankara Şube Başkanı)

A.Gücü, 2. Lig’de sezonun favori takımları arasında yer alırken, talihsiz puan kayıplarıyla PTT 1. Lig’e direkt çıkma şansını kaybetse de köklü kulüp geleneğine bağlı tecrübesi, motivasyonu üst seviyede iken iyi futbola imza atan kadrosuyla play-off’un da en şanslı takımları arasında. Play-off’un tecrübeli teknik adamı Celal Kıbrızlı liderliğinde iddiasını sürdürecek Başkent ekibi, değişmez gerçeği taraftarının da desteğiyle adını önce finale, daha sonra da PTT 1. Lig’e yazdırma şansına fazlasıyla sahip. Ülkemizdeki play-off’lar favorilerden ziyade son ana kadar savaşan takımların zafere ulaştığı ender turnuvalardır. A.Gücü de agresif ve inatçı futbol anlayışıyla 5 maçlık serinin en güçlü adaylarından.

Murat Tarhan (Akşam)

A.Gücü’nün kadro yapısı, 2. Lig için ideal oyunculardan kurulu. Bu kadroya kenarda iyi bir teknik adam gerekiyordu. Geç de olsa Celal Kıbrızlı tercihi doğru bir hamle. Tek handikap, Levent Kale ve Emre Taşdemir’in sakatlığı. İlk maçta Bandırmaspor tercih edildi. Yapılması gereken de buydu. Zaten taraftar desteği, itici bir güç Başkent ekibinde. Bu noktada önemli olan, tecrübeli isimlerin maça ağırlığını koyabilmesi. Mehmet Çakır, Serhat ya da Selim Teber, kilit rol oynayacak. Genç Umut, Kaan, Mehmet Erdem gole yakın oyuncular. Sinirlerine hakim olan, sabırla bekleyen kazanacaktır. Artık hatanın telafisi olmayacak.

Bülent Karadaş (Zaman)

Belki de tarihinin en önemli sorunu haline gelen maddi imkansızlıklarla mücadele eden A.Gücü, PTT Birinci Lig için önemli bir virajda. Sezon başında kurulan kadro ile normal sezonun sonunda başarılı olması beklenen Başkent ekibi, hem taraftarı hem de bizi hayal kırıklığına uğrattı. Şimdi, hedef ulaşmak için önlerinde çok önemli 5 doksan dakika var. Bandırmaspor ilk sınav.
Bu tür maçlar kolay değildir. Ancak benim A.Gücü taraftarına güvenim sonsuz. Hele hele Teknik Direktör Celal Kıbrızlı’nın bu tür müsabakalardaki tecrübesinin de takıma olumlu yansıyacağı düşüncesindeyim.

Murat Gürgen (Haberturk)

Geçen yıl umut ışığı yakan genç futbolculardan sezon başında vazgeçildi. Kulüp zaten borç içerisindeyken yapılan transferlerle İkinci Ligin en pahalı takımı kuruldu. Bu takım şampiyon olmalıydı. Olamadığına göre, başarısızlık söz konusu. Bu sezon, transfer için bu kadar para harcandıktan sonra play-off’un ardından da lige çıkılamazsa korkarım ki iflas bayrağı çekilir.

Cüneyt Memişoğlu (Hürriyet)

Aslında bu işi buraya bırakmamaları gerekirdi. Bana göre, ikinci ligin play-off favorisi Ankaragücü’dür. Mazisi, taraftarı ve takım gücü ile kulüp rakiplerinin önünde duruyor. Büyük bir teknik hata olmazsa, PTT Birinci Lige çıkacaklarına inancım tam. Ankaragücü, zorlu dönemlerde kenetlenebilen büyük bir camiadır. Bu tür zorluklar her zaman Ankaragücü’nü ateşlemiştir. Tüm camiaya gönülden başarılar diliyorum.

İhsan Kavak (Hürriyet)

Ankaragücü play-off oynayacağı bütün takımlardan maddi ve manevi olarak daha iyi durumda. İsmi, kadrosunun daha kaliteli olması ve büyüklüğü diğer bir avantaj. En büyük gücü de taraftarı. Ankaragücü’nün bir üst lige çıkacağına yürekten inanıyorum. Ankaragücü’nün adı bile diğer ekipleri korkutmaya yeter. Ankaragücü ismi, takıma psikolojik bir üstünlük sağlar. Bu avantajın iyi kullanılmasının bilinmesi lazım.

Ali Öcal (Haberturk)

Arzumuz A.Gücü’nün direk PTT 1.Lig’e yükselmesi idi. Maalesef bu gerçekleşmedi. Şimdi 5 maçlık zorlu bir süreç var. A.Gücü’nün büyüklüğü ve gücü, rakipleri ile asla kıyaslanamaz. Tribün desteği ise hiç bir rakibinin rüyasında bile göremeyeceği kadar büyük. Levent ve Emre gibi bu sezonun yükünü çeken, en büyük katkıyı sunan oyuncularının sakatlığı büyük şansızlık. A.Gücü’nün gruptan rahat çıkacağına inanıyorum. Doğru bir takvimle play-off serisine başlıyor. Cuma günü başlayacak yolculukta, Salı günü 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak rövanş maçı her şeyi ortaya koyacak. 20 bin taraftar, “Senin yerin bu ligler değil“ diyerek haykıracak. ANKARA /

 
Bahçıvanlar sahaya indi
 
‘Mania’dan geçti ama imardan geçemedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filenin yıldızı Halkbank
ANKARA GAZETESİ / A takım, sezonu 3 kupa ile kapatırken, alt yapı ekipleri ...
“Sezon boşa gitti”
ANKARA GAZETESİ / Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, takımın gelecek ...
Sihirli değneğim yoktu
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, performansı ...
 
Filenin yıldızı Halkbank
ANKARA GAZETESİ / A takım, sezonu 3 kupa ile kapatırken, alt yapı ekipleri ...
İkincilik kupası TSK’nın
ANKARA GAZETESİ / Ampute futbol süper liginde mücadele eden kulüp, Kayseri ...
“Finali biz oynarız”
ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü Teknik Direktörü Celal Kıbrızlı, play-off’ta ...
 
Özdilek taraftarla buluşacak
ANKARA GAZETESİ / Ligin son sırasında aldığı Gençlerbirliği’ni, geçen ...
Filede kürsü belirlendi
ANKARA GAZETESİ / Ankara Okullar arası İkinci Küme voleybol müsabakaları ...
“Hep birlikte çıkacağız”
ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, şu an için tüm önceliğin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri