Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
19 Ekim 2020 Pazartesi - 19:57

Faz 1-2 klinik çalışması 2020'nin dördüncü çeyreğinde başlıyor

COVID-19 ile mücadelede güç birliği yapan Sanofi ve Translate Bio’nun mRNA COVID-19 aşı adayı ile klinik öncesi çalışmalarda yüksek antikor düzeyleri elde edildi.

Faz 1-2 klinik çalışması 2020 nin dördüncü çeyreğinde başlıyor

Sanofi ve Translate Bio, COVID-19 hastalığının nedeni virüs olan SARS-CoV-2'ye karşı geliştirdikleri mRNA tabanlı aşı adayları MRT5500'ün klinik öncesi sonuçlarını açıkladı. Açıklamada MRT5500'ün klinik öncesi değerlendirmesinde son derece önemli bir bulgu olarak SARS-CoV-2'ye karşı olumlu bir bağışıklık yanıtı profili gösterdiği belirtildi.

 

Sanofi'nin aşılar konusunda uzman global iş birimi Sanofi Pasteur ve klinik evrede mesajcı RNA (mRNA) tedavileri üzerine çalışan Translate Bio’nun (NASDAQ: TBIO), COVID-19'a karşı yeni bir mRNA aşısı geliştirmek için Nisan 2020’de başlattığı çalışmada, Faz 1-2 klinik çalışmasının 2020'nin dördüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor. MRT5500’ün preklinik değerlendirmesinde SARS-CoV-2’ye karşı sergilediği olumlu bağışıklık yanıtı büyük öneme sahip. Bu veriler, MRT5500’ın klinik geliştirme için seçimini destekler nitelikte.

 

 

Sanofi Global Aşılar İş Birimi Başkanı Thomas Triomphe gelişmelere ilişkin olarak şunları kaydetti; "Bu küresel salgının üstesinden gelmek için, hem enfeksiyon hastalıkları uzmanlığından edindiğimiz güçlü bilgilere hem de yeni, yenilikçi teknolojilere yakından bakıyoruz. Bugün edindiğimiz mevcut sonuçlar, bu çalışma adına önemli bir kilometre taşı ve son derece umut verici. İş ortağımız Translate Bio ile bu teknolojiyi dünya çapında insanlara sunmak için sonraki adımlar üzerinde çalışmak konusunda müthiş heyecan duyuyoruz”.

 

Translate Bio CEO'su Ronald Renaud ise COVID-19 pandemisine karşı etkili aşıların hızlı gelişiminin en öncelikli küresel halk sağlığı ihtiyaçlarından biri olmaya devam ettiğini belirterek; “Sanofi Pasteur ile üzerinde çalıştığımız mRNA aşı adayına ilişkin olarak kaydettiğimiz ilerleme cesaret verici. Klinik öncesi sonuçlar, MRT5500'ün klinik öncesi çalışmaları hem farelerde hem de insan olmayan primatlarda olumlu bir bağışıklık tepkisi sağlama yeteneğini gösterdi. Daha da önemlisi, bu sonuçlar, geleneksel aşılara alternatif yaklaşımların geliştirilmesini potansiyel olarak hızlandırmak adına mRNA platformumuzun geçerliliğini de teyit etti” dedi.

 

COVID-19 ile mücadelede önemli adımlar

Translate Bio ile işbirliği içinde mRNA aşısı adayına ek olarak Sanofi, GSK'nın yerleşik pandemik adjuvan platformuyla birlikte Sanofi'nin mevsimsel grip aşılarından biri ile aynı rekombinant protein bazlı üretim teknolojisini kullanan bir COVID-19 aşısı adayı üzerinde GSK ile işbirliği yapıyor. Şirketler, Eylül ayında adjuvanlanmış rekombinant COVID-19 aşı adayı için Faz 1-2 klinik çalışmasının başladığını duyurdu. 2020 Aralık ayı başlarında ilk sonuçları beklenen bu çalışmada, yıl sonundan önce Faz 3 çalışmasının başlatılması bekleniyor.

 

mRNA Aşıları Nedir?

Aşılar, bağışıklık sistemini uyarmak için hastalık ajanlarını taklit ederek etki gösterir ve vücutta karşılaşabilecekleri enfeksiyonlarla savaşmak için aktif kalan bir savunma mekanizması oluşturur. mRNA aşıları, koruyucu bir bağışıklık yanıtı oluşturmadaki yüksek potansiyelleri sebebiyle seçilen antijen(ler)i kodlayan bir nükleotid dizisi sunarak yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyar. mRNA aşıları, birçok açıdan geleneksel aşı yaklaşımlarına kıyasla potansiyel olarak yenilikçi bir alternatifi temsil eder. Bu nedenler; mRNA aşılarının yüksek potensi (gücü), hücre çekirdeğine girilmeye gerek kalmadan protein üretimini başlatabilme yeteneği, hızlı aşı geliştirme olanağı, düşük maliyetli üretim potansiyeli ve virüs aracılığına gerek kalmadan uygulanabildiği için güvenle kullanılabilmesidir. Bu yaklaşım potansiyel olarak aşılamanın bugün için uygun bir seçenek olmadığı hastalıklara karşı aşı geliştirilmesine olanak verir. Ayrıca istenilen bir veya birden çok antijen, üretim süreci değişikliği gerekmeden mRNA'dan sentez edilebildiğinden, aşı geliştirmede en yüksek esnekliği ve verimliliği sağlar.

 

Sanofi Pasteur/Translate Bio İş birliği Hakkında

2018 yılında Translate Bio, beş bulaşıcı hastalık patojeni için mRNA aşıları geliştirmek üzere Sanofi'nin küresel aşılar iş birimi olan Sanofi Pasteur ile iş birliği ve özel lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma ilk olarak Mart 2020'de COVID-19 için yeni bir mRNA aşısının geliştirilmesini içerecek şekilde genişletildi. Haziran 2020'de iki şirket, mevcut ve gelecekteki bulaşıcı hastalıkları geniş bir şekilde ele almak amaçlı yeni mRNA aşılarını takip etmek için mevcut işbirliğini genişletti.

Bu işbirliği, Sanofi Pasteur’ün aşılardaki liderliğini ve Translate Bio’nun mRNA araştırma ve geliştirme uzmanlığını bir araya getiriyor. Anlaşma kapsamında şirketler, 2018'deki ilk imzadan sonra en az dört yıllık bir araştırma dönemi boyunca mRNA aşılarını ve mRNA aşı platformu geliştirmeyi ilerletmek için ortaklaşa araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyor.


Hibya Haber Ajansı

 
Azerbaycan’a ikinci yardım konvoyu yola çıkıyor
 
Seçime 15 kala
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Endoskopi korkusu erken teşhis şansınıza engel olmasın
Erken tanı, tüm ciddi hastalıklarda tedavi başarısını etkileyen en önemli ...
Geçmeyen kalça ağrılarını önemseyin
Yaş, yaralanma ya da çeşitli hastalıklar kalça eklemlerinin yıpranmasına sebep olabiliyor.
Erken teşhis, kedilerin de hayatını kurtarıyor
Dünyadaki kedilerin yarısından fazlası, sağlık kontrollerinden geçirilmiyor!
 
Mevsim değişikliklerinde hastalıklardan korunmak için portakal suyu tüketin
Değişen hava koşulları, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonları da beraberinde getiriyor.
Sonbaharda alerjik reaksiyonlar artışa geçiyor
Aylardır dünyayı olduğu gibi ülkemizi de kasıp kavuran Covid-19 pandemi ...
COVID-19'da hangi test ne kadar güvenilir sonuç veriyor?
Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgınını kontrol altına almak için tanı ...
 
Kök hücre bağışı kanser hastasına umut oldu
Kızılay hem bağış alıyor hem hayat kurtarıyor. Türk Kızılay Gaziantep ...
Sirkenin az bilinen 7 önemli faydası
Elmadan bala, adaçayından ayvaya, ebegümecinden biberiyeye… Dünyada 100’den ...
Romatizma kaderiniz değil, tedavi edilebilir
Sonbaharın gelişi ve havaların soğuması, romatizma hastaları için ağrıların artış dönemidir.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri