Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı
Öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
HABERLER>SİYASET
14 Mart 2014 Cuma - 10:47

Gökçek ve Yavaş arasında ‘canlı’ gerginlik

ANKARA GAZETESİ / Canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelen Mansur Yavaş ile Melih Gökçek arasında gerginlik yaşandı. Olayı Ankara Hürriyet’e değerlendiren Yavaş, “20 yıldır Ankaralılara daha ucuz ve kaliteli hizmet veremeyen belediye başkanı, bunu nasıl yapacağımı çok merak etmiş” dedi. Gökçek ise, “Mansur Yavaş’ın gerçeği yansıtmayan vaatlerini somut sorularla çökerttim” diye konuştu.

Gökçek ve Yavaş arasında ‘canlı’ gerginlik

ANKARA / CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, önceki akşam Bugün TV’deki ‘Temsilciler Meclisi’ adlı programın konuğu oldu. Mansur Yavaş projelerini anlatırken, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek canlı yayına bağlanarak, cevap hakkını kullanmak istediğini söyledi. Canlı yayına telefonla bağlanan Gökçek, Yavaş’a, “Su ve ulaşımdaki indirimi hangi bütçeyle yapacaksın” diye sordu. Yavaş ise, “Merak etmeyin, belediye başkanı olunca o bütçeyi zaten ben yöneteceğim” şeklinde cevap verdi. 
Yavaş’ın, imar rantlarından elde edilen parayı belediye bütçesine aktararak su ve ulaşımda indirimleri yapacağını söylemesi üzerine Gökçek ise “İmardan nasıl doğuyor bu rant, bana anlatır mısınız? Hangi yasanın hangi maddesine göre nasıl bir rant doğurup belediyeye nasıl aktaracaksınız” diye konuştu.  Yavaş, “Ben yapayım siz de beni mahkemeye verin” dedi.
Yavaş ile Gökçek arasındaki gerginlik üzerine programın moderatörü Adem Yavuz Arslan, Gökçek’e, “Size yöneltilen sorulara cevap verin, yoksa karşılıklı soru cevap şeklinde devam edemeyiz” dedi. Yavuz Arslan’ın bu sözlerinden kısa bir süre sonra telefon bağlantısı kesildi. Canlı yayındaki gerginliğin ardından Mansur Yavaş ile Melih Gökçek, Ankara Hürriyet’e konuştu:

NASIL YAPACAĞIMI ÇOK MERAK EDİYOR

“Sayın Gökçek cevap hakkı doğdu diyerek yayına katıldı ve cevap hakkı kavramına adeta yeni bir anlam kattı. Bırakın cevap vermeyi, yalnızca benim her televizyonprogramında anlattığım suyu ve ulaşımı nasıl ucuzlatacağımı, imar rantlarıyla birilerini değil kenti nasıl zengin edeceğimi sordu. Demek ki 20 yıldır Ankaralılara daha ucuz ve kaliteli hizmet veremeyen belediye başkanı, bunu nasıl yapacağımı çok merak etmiş. Hiç meraklanmasın ben 31 Mart’tan sonra kendisinin de belediye başkanı olacağım nasıl ucuzlatacağımı görecek. Dün geceden sonra sanırım herkes neden ‘kendisiyle tartışılmaz yalnızca kavga edilir’ deyişimin nedenini de çok daha iyi anlamıştır.”

BENİ YAYINDAN ÇIKARTTILAR

“Israrlı bir şekilde televizyona girmek istedim. Ancak beni televizyona sokmamak içine CHP adayı ile sunucu iş birliğine girdiler. Bunun üzerine kanalın üst yönetimine müracaat ederek, yayına bağlandım. Mansur Yavaş’ın gerçeği yansıtmayan vaatlerinin somut sorularla çökertmem üzerine sunucu Mansur’u korumak için devreye girdi. Israrla medeni bir tartışmanın devam ettiğini söylediğim halde bir anda telefonumu kestiler ve beni yayından çıkarttılar. Amaç; sorularım karşısında, vatandaş karşısında, CHP adayının belediyecilik konusunda zerre kadar bilgisi olmadığının iyice ortaya çıkacağının anlaşılmasıydı. İzleyen herkes Mansur Yavaş’ın belediyecilikten anlamadığını, tamamen hayal sattığını, Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi dağarcığından yoksun olduğunu görmüş oldu.”ANKARA /

 
Eyy Angaralı bakın halime
 
Çayyolu ray yoluna kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En kritik mitingler
ANKARA GAZETESİ / Başkent’te seçim atmosferi her geçen gün daha da sertleşirken ...
Kutlugün: Rakiplerim paniğe kapıldı
ANKARA GAZETESİ / MHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Devran Kutlugün, ...
DP’den CHP’ye katıldılar
ANKARA GAZETESİ / Demokrat Parti’den (DP) istifa eden 67 kişi, dün düzenlenen törenle CHP’ye geçti.
 
‘30 Mart’ın galibi MHP olacak’
ANKARA GAZETESİ / MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, ...
Seçim öncesi 'uçan mürekkep' polemiği
ANKARA GAZETESİ / Melih Gökçek, bazı grupların mürekkebi uçan kalemlerle ...
Mansur Yavaş: Aman spora bulaştırmayın
ANKARA GAZETESİ / CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Polatlılı ...
 
Korsan afiş krizi
ANKARA GAZETESİ / Ankara’da otobüs duraklarına asılan ve Mansur Yavaş ...
Aydın: Oylar çantada keklik değil
ANKARA GAZETESİ / Çankayalının oyunun çantada keklik görüldüğünü savunan ...
Adil yarış zinciri
ANKARA GAZETESİ / Ankara’da seçim yarışının adil bir şekilde sürmediğini ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri