Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
HABERLER>GÜNDEM
20 Mart 2014 Perşembe - 09:41

Gölbaşı'nda TOKİ virajı

ANKARA GAZETESİ / MHP adayı ve mevcut başkan Yakup Odabaşı’nın çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren Gölbaşılılar, AK Parti adayı Fatih Duruay’ın da ‘yerli profilli’ bir aday olması açısından şansı olduğunu söylüyor. Odabaşı ve Duruay arasında geçen Gölbaşı’ndaki seçimin kaderini Park Eymir Konutları sakinlerinin belirleyeceği belirtiliyor.

Gölbaşı nda TOKİ virajı

ANKARA / rriyet, sokak sokak, cadde cadde gezerek Başkent’in seçim nabzını tutmaya devam ediyor. Altındağ, Sincan ve Mamak’ın ardından Ankara Hürriyet’in dördüncü durağı Gölbaşı oldu. 
İlçede, MHP adayı ve mevcut başkan Yakup Odabaşı, 5 yıllık başkanlığı süresince yaptığı çalışmalarla beğeni kazandı. Odabaşı’na rakip olarak Ak Parti, Fatih Duruay’ı aday gösterirken, CHP’nin adayı ise Ercan Şimşek oldu. Gölbaşı’nda geçen seçimin en önemli konusu ‘yerli-yabancı’ ayrımıydı. 2004-2009 döneminin mevcut başkanı Abdulnasır Haşlak, 2009 seçimlerinde Gölbaşı’nın yerlisi Yakup Odabaşı’na başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı. Bu dönem seçimlerde yerli-yabancı kavgası yok çünkü öne çıkan iki aday da Gölbaşılı.

GÖZLER TOKİ SAKİNLERİNDE

Yaklaşık 116 bin kişinin yaşadığı ilçede 54 mahallede toplam 77 bin 435 seçmen oy kullanacak. Gölbaşı merkez mahallelerinden Gölbaşı TOKİ olarak bilinen Park Eymir Konutları’nın olduğu Eymir Mahallesi, 14 bin 194 seçmene sahip. Geçen dönem yapılan seçimde yerli-yabancı çekişmesi seçimin belirleyici unsuru olurken bu dönem daha çok Park Eymir Konutları’nda oturan vatandaşların seçimin kaderini belirleyeceği belirtiliyor. Bunun farkında olan başkan adayları burayla ilgili proje yarışına giriyor.

ÇALIŞMALARI BEĞENİ KAZANDI
 
Seçimin nabzını tutmak için Gölbaşı’nda geziyoruz. İlk olarak Musa Ünal ile selamlaşıyor ve Gölbaşı’ndaki seçim sürecini konuşuyoruz. Ünal, Odabaşı’nın yaptığı çalışmalarla beğeni topladığını söylüyor ve yine seçimleri alacağını belirtiyor. İlçe esnafı Ferhat Özdemir ise, “Yakup başkanın destekçisiyiz, kısıtlı bir bütçeyle dört dörtlük işler yaptı. TOKİ burada belirleyici olacak, Yakup başkanın TOKİ’ye de çok hizmeti var, buradakiler ‘bize hizmet yapılmadı’ derse nankörlük eder” diyor. Yakup Tümer isimli başka bir esnaf, üç adaya karşı da eşit mesafede olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanıyor: 
“Fatih Duruay çocukluk arkadaşımız, Yakup Odabaşı da yakın köylüm, ikisi de bizim buranın çocukları, öz Ankaralı. Ercan Şimşek de uzun yıllardır burada. Temiz insanlar, hayırlısı hangisi olacaksa o olsun.”

GENEL SEÇİM OLARAK GÖRÜYORUZ
 
Bayburtlular Derneği ziyaretimizde, farklı düşüncelerle karşılaşıyoruz. Farklı kesimlerden farklı sesler yükseliyor. Bayram Sarıkan, “Aday için değil ama Başbakan için, hükümetin devamı için AK Parti’den yanayız” diyor. Aynı masada oturan Ömer Tosunoğlu ise “Odabaşı alır, çünkü iyi çalıştı. Yaptıkları ile ilgili ‘Şunu da yapmadı’ diye de bir şikayet duymadık” açıklamasında bulunuyor. Derneğin hemen karşısındaki çay ocağında ise Nebi Gülhan yerel seçimleri genel seçim olarak gördüklerin belirterek, “Duruay kazanır” iddiasında bulunuyor.

VATANDAŞ KONUTLARI İŞARET EDİYOR
 
Gölbaşılılar, seçimin kaderinin Park Eymir Konutları sakinlerinin belirleyeceğini ifade ediyor. Gölbaşı merkez ve köylerde Odabaşı’nın önde olmasına rağmen Duruay’ın arayı kapatabileceğini de söyleyen ilçe sakinleri seçimin galibinin Park Eymir Konutları’ndaki seçmen tarafından belirleneceğini söylüyor. Gökhan Özel isimli seyyar simitçi de TOKİ’de oturduğunu belirterek, “TOKİ belirleyici unsur. Odabaşı’nın buraya hizmetleri var ve taktir kazanıyor” derken bir diğer TOKİ sakini Muhammed Yılmaz ise bu bölgeden en fazla oyu alan adayın başkanlık koltuğuna oturacağını dile getiriyor. 
 
ADAYLAR NE DİYOR

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇE OLDU

Yönetimde bulundukları beş yılda yaptıkları projeler ve hizmetlerle Gölbaşı’nın Ankaralıların yaşamak için en çok tercih ettiği ilçe olduğunu ifade eden mevcut başkan ve MHP adayı Yakup Odabaşı konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“5 yıllık süre zarfında, Gölbaşı için birçok projeyi hayata geçirdik. Çok geniş bir alana sahip olan ilçemizin her noktasına hizmet ulaştırdık. Bu dönemde Gölbaşı güçlü ve hızlı bir gelişim süreci yaşadı ki, Ankara’nın yaşamak için en çok tercih edilen ilçesi haline geldi. Şimdi, Gölbaşı’nı yarınlara güçlü bir şekilde hazırlamak için, bu dönem temellerini attığımız marka kent Gölbaşı hedefimize ulaşmak için, dürüst, adil, çalışkan belediyecilik anlayışının devamı için yeniden Gölbaşı’na hizmet etmeye talip olduk. Vatandaşımızın bize olan güveniyle Gölbaşımıza yeniden hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız.”

BÜYÜK İLGİ VE DESTEK GÖRÜYORUZ

‘Vatandaşlar ile birlikte yöneteceğiz’ sloganı ile yola çıktıklarının altını çizen AK Parti adayı Fatih Duruay ise şu açıklamalarda bulundu: 
“Hemşehrilerimizin teveccühü ile yönetime geldiğimiz zaman Gölbaşı Belediyesi’nde görev alacak olan bürokratlar 30 Mart’tan sonra halkın içerisinde olacak ve makam aracı kullanımlarını en aza indireceğiz. Belediye Başkanı seçilerek Gölbaşı halkının vekaletini aldıktan sonra mevcut şartları en verimli şekilde kullanacak ve yeni kaynaklar bulacağız. Gölbaşı’nın turizmde parlayan bir ilçe olması için adı Sevgi Gölü olacak üçüncü bir göl için projemizi tamamladık. Yaptığım esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Türkiye’nin her bölgesinden insanın yaşadığı Gölbaşı’nda hemşehri derneklerinden de büyük ilgi ve destek görüyoruz. 54 dev proje için hükümetimizinde tam desteğini aldık.”

HALKIMIZIN BİZE GÜVENİ TAM

Seçimlere çok iyi hazırlandıklarını ifade eden CHP adayı Ercan Şimşek, şunları söyledi: 
“Halkımızın içinden geldiğimiz için sorunlarını iyi biliyoruz. Gölbaşı 10 yılını kaybetti. MHP ve AKP geleneği Gölbaşı’nı harcadı. Gölbaşı’nı yöneten MHP ile Ankara’yı yöneten AKP el ele verip basiretsiz yönetim anlayışlarıyla Gölbaşı’nı mağdur ettiler. Halkımız bunu gördü. Anketlerde birinci parti biziz. AKP tüm Türkiye’de oy kaybettiği gibi Gölbaşı’nda da kaybetmiştir. Her gün tam kadro halkın arasında geziyoruz. Halkımızın bize olan güveni tam. Gölbaşı’nı bizimle ve halkımızın ‘bizim’ diyebileceği bir belediyeye kavuşacak. İşsizliği, konut sorunu çözecek ve üretimi artıracak projelerimiz var. Göllerimizi temizleyerek turizme kazandıracağız ve Gölbaşı’nın değerlerini dünyaya tanıtacağız.

OY ORANLARI 2009 YEREL SEÇİM

PARTİ    OY   YÜZDE
MHP    20.801   43,0
AK Parti   18.749   38,7
CHP    7.253    15,0

OY ORANLARI 2011 GENEL SEÇİM

PARTİ   OY    YÜZDE
AK Parti  15.501       58,17
CHP   7.640    28,67
MHP   2.358    8,85 ANKARA /

 
Teleferikte test töreni
 
Kılıçdaroğlu: Ankara’yı gerçek bir Ankaralı yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferikte test töreni
ANKARA GAZETESİ / Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı dün düzenlenen törenle ...
Şehitler için Anıtkabir'de tören
ANKARA GAZETESİ / 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin ...
Yenimahalle-Şentepe teleferiği açılıyor
ANKARA GAZETESİ / Tek yönde saatte 2 bin 400 yolcu taşıyacak Yenimahalle-Şentepe ...
 
Berkin Elvan Çocuk Merkezi Ankara'da açıldı
ANKARA GAZETESİ / Çankaya Belediyesi'nce yaptırılan Berkin Elvan Gündüz ...
METROPOLDE İLK DURAK ALTINDAĞ
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet, dış ilçelerin ardından metropol ilçelerin ...
Mamak’a üç tesis
ANKARA GAZETESİ / Mamak Belediyesi tarafından yapılan üç spor tesisi, ...
 
LPG’li araçlar teşvik edilmeli
ANKARA GAZETESİ / Çevreyi ve havayı kirletmeyen, çevreci LPG kullanımının ...
SIFIR SAYAÇ SIFIR FATURA
ANKARA GAZETESİ / ASKİ ekiplerinin su sayaçlarını değiştirdiği apartmandaki ...
Kaldırımsız yol isyan ettirdi
ANKARA GAZETESİ / Etlik Şehit Mustafa Ercigez Caddesi’nde kaldırımın olmaması ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri