Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>SPOR
29 Şubat 2020 Cumartesi - 12:41

Hamzaoğlu G.birliği orkestrası kurdu

Bir yanda son iki haftada iki galibiyet alarak kendine güveni gelen Gençlerbirliği, diğer tarafta son 7 karşılaşmasını kazanan ve son maçta da deplasmanda F.Bahçe’yi deviren derbi fatihi Galatasaray

Hamzaoğlu G.birliği orkestrası kurdu

Son iki haftada kazanarak 10. sıraya kadar yükselen Gençlerbirliği, bu seriyi Türk Telekom Stadı'nda da devam ettirebilir mi? Hamza Hamzaoğlu nasıl oyun planıyla sahaya çıkar?

LEVENT TÜZEMEN: Türk Telekom'daki Galatasaray - Gençlerbirliği maçı, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için, duygusal bir karşılaşma olacak. Çünkü, oyuncu iken eski Ali Sami Yen'de şampiyonluklar yaşayan Hamzaoğlu, G.Saray'ın başında da hoca olarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Tribünler mutlaka Hamza hocayı bağrına basacaktır. Ama Hamza hoca için G.Saray ne kadar önemliyse ekmek yediği Gençlerbirliği de çok önemlidir. G.Saray'ın hızlı hücuma çıktığını düşünürsek G.Birliği'nin oyun anlayışı 'kompakt futbol' şeklinde olacaktır. Yani Gençler, G.Saray'a topu verip kalabalık bir orta sahayla rakibe pozisyon vermemek için oynayacaklar, kontratakla da gol arayacaklardır.


TAKIM RUHUNU YAKALADILAR
Sakat Stancu ve Giovanni Sio da takıma
 katıldı. Katkıları hemen fark edildi. Gençlerbirliği'nin sezon sonu hedefi ilk 10… Bunu başarabilecek kadro yapısı var mı?

TÜZEMEN: Gençlerbirliği, Hamza hocayla birlikte takım ruhunu yakaladı. Çünkü Hamza hoca futbolcularla diyaloglarında hep yapıcı bir dil kullanır. Oyuncularına neler yapabileceklerini anlatır ve hepsinden kalitesi doğrultusunda verimli olmalarını ister. Gençlerbirliği oynadığı oyunla keyif veriyor. Kaptan Sessegnon arkadaşlarını bir maestro gibi yönetiyor. Özellikle devre arasında alınan İsveçli kalecisi Nordfeldt, başarılı kurtarışlarıyla hem Gençlerbirliği'nin puan almasını sağlıyor, hem de önündeki savunma oyuncularına güven veriyor.


BASKIYA DAYANIRLARSA PUANLA AYRILIRLAR
Derbi kazanarak kendine güveni iyice gelmiş bir Galatasaray kendi evinde seriye devam edebilir mi? Yoksa Hamzaoğlu, hocası Terim'e bir sürpriz yapabilir mi? TÜZEMEN: F.Bahçe galibiyeti camiada müthiş bir mutluluk yarattı. G.Saray taraftarının Gençlerbirliği maçında uzun bir aradan sonra tribünleri ağzına kadar dolduracağına inanıyorum. Türk Telekom'un yarattı ambiyansı ve baskıyı iyi bilen kişi Hamza Hamzaoğlu'dur. G.Saraylı oyuncular taraftarın müthiş desteğini kendilerine rüzgâr yaptırdıklarında coşkulu, istekli ve kazanma duygusu yüksek bir oyun oynuyorlar. Bu baskıya Gençlerbirliği oyuncuları, dayanabilirlerse puan alabilirler. Derbi galibiyetiyle okyanusu geçen G.Saray'ın çayda boğulma niyetinin olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Fatih Terim oyuncularının ayaklarının yere basması için Florya'da her türlü önlemi alır ve motivasyonu yapar. Sonuçta G.Saray kadro kalitesi olarak Gençlerbirliği'nin çok önünde görülüyor. İkinci yarıya fırtına gibi giren bir Galatasaray var. Ancak fikstürü zor olduğu söyleniyor. Siz buna katılıyor musunuz?

TÜZEMEN: Ligde her maç zor. Ancak derbide oynadığı oyunu kalan haftalarda eğer G.Saraylı oyuncular sahaya yansıtırlarsa zor olarak adlandırılan fikstür bir anda kolaylaşabilir. Kadıköy'de müthiş disiplinli ve akıllı oynadılar. Takımı savunması, yardımlaşması mükemmeldi. İkinci yarının başından itibaren ligde yakalanan kazanma duygusu, oyuncular için ciddi biri moral ve motivasyon kaynağı olacaktır.


BAŞKAN CAVCAV GENÇLERE KUCAK AÇIYOR
10. haftada Gençlerbirliği'nin başına geçen
 Hamzaoğlu, 17.sıradaki takımı, 10.sıraya kadar yükseltti. Başkent ekibiyle Hamzaoğlu'nun kimyası tuttu mu?

TÜZEMEN: Hamza Hamzaoğlu, Gençlerbirliği'nde göreve geldiğinde elinde dağınık bir takımı vardı. Hamza hoca, kadroyu önce aile ortamında harmanladı. Oyunculara kendini inandırdı ve sevdirdi. Dağınık bir orkestradan mükemmel uyumu yakalayan akordu düzgün, keyif veren bir Gençlerbirliği orkestrası kurdu. G.Birliği daima altyapısından söz ettiren bir kulüp. Türk futboluna çok önemli oyuncular kazandırmıştır. Sizce son yıllarda bu misyonundan uzaklaştı mı?

TÜZEMEN: Gençlerbirliği'ne oyuncu kazandırmak adına Hacettepe pilot takımı görevini yapıyor. Başkan Murat Cavcav da rahmetli babası İlhan Cavcav gibi genç ve yetenekli oyunculara kapılarını açıyor. Eğer elinizde ya da pilot takımında kaliteli, yetenekli oyuncularınız varsa oynatırsınız. Bu bir süreçtir. Bugün fidanı dikip yarın ürünü almak aceleciliktir. Ama ben Gençlerbirliği'nin mükemmel tesislerini geçmişte inceledim. Her oyuncuya hizmet verebilecek kaliteli tesisleri var. Eğer genç oyuncuları Cavcav ve yönetimi yakalarsa zaten kadroya alırlar. Ayrıca Hamza hoca da yetenekli genç oyuncuları çalıştırdığı kulüplerde her zaman şans tanımıştır. Ama Gençlerbirliği'nin en güzel yönü. Rahmetli İlhan Cavcav'dan beri devam eden borç yapmamasıdır. Gençlerbirliği'nde oyuncular paralarını zamanında alırlar.

 
Eski yöneticiden otobüs jesti
 
Akyurt’ta kalabalık ortamlar dezenfekte ediliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski yöneticiden otobüs jesti
ANKARAGÜCÜ'NÜN eski yöneticilerinden Abdullah Karaata, kulübün haczedilen ...
Hiç kimse ağlamasın!
G.Birliği Teknik Direktörü Hamzaoğlu, “Kurtuluş aslında kafa yapısında ...
Mamak, Tuğba ile ismini dünyaya duyurdu
Mamak Belediyesi’nin tekvando takımının sporcusu Tuğba Yılmaz, İsveç’teki ...
 
Yeniden doğduk
“Ankara’da yetişen ve üst yapılarda süre alamayan gençleri ve ülke genelindeki ...
Lidere gücü yetmedi
Ev sahibi ekip, maçın başında Yusuf Abdioğlu’nun golü ile ele geçirdiği ...
G.Birliği soluk alırken A.Gücü’nün ateşi düşmedi
Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay göreve geldikten sonra ilk yenilgiyi ...
 
Berfu Hindistan’da finalde kaybetti
HINDISTAN'DA düzenlenen Jodhpur Açık Tenis Turnuvası'nda mücadele eden ...
Furkan Türkiye’yi temsil edecek
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Engelli Danışma Merkezi ...
Derbide zafer Gençler’in
Oyunun büyük bölümünde daha baskılı oynayan ve pozisyonlar üreten Şimşekler’i ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri