Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
23 Mart 2020 Pazartesi - 15:29

Hentbolun lokomotifi olmayı sürdüreceğiz

Teknik Direktör Serdar Eler, takımı gençleştirmeye yönelik başlattıkları projede kısa zamanda çok önemli yol aldıklarını belirtip, “Milli takıma giden 5 oyuncumuz var. Türk hentbolunun geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hentbolun lokomotifi olmayı sürdüreceğiz

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin Başkent temsilcisi Yenimahalle Belediyesi, normal sezonu ikinci sırada bitirip, Türkiye Kupası’nda adını finale yazdırırken, Türk kadın hentboluna damga vurduğu dönemlerden pasajlar verdi. Avrupa’da Türkiye’yi başarı ile temsil eden mavi-beyazlılar, kazandığı şampiyonluklar ve kupaların ardından, yeni bir sürece geçiş yapmış, takımı gençleştirme ve öz kaynak düzenine ağırlık verme yönünde bir adım atmıştı. Başkent ekibi, kısa sürede bu adımların karşılığını almaya başladı. Lig ve kupa serüveninde başarılı bir grafik çizen Yenimahalle Belediyesi, milli takıma da 5 oyuncu vermenin gururunu yaşıyor.

 

HEDEFLERİMİZİ BİRER BİRER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Takımın uzun süredir Teknik Direktörlük görevini yürüten Serdar Eler, Türk kadın hentboluna önemli katkı sunmaya devam edeceklerini belirtip, şöyle konuştu: “Ligi ikinci bitirdik. Kupada da finale çıktık. Nisan ayında play-off elemeleri başlayacaktı, erteleme kararının ardından yeni takvimin açıklanmasını bekliyoruz. İlk turda rakibimiz Giresun Görele Belediye olacak. Sezon içinde rakibimizi bir maçta yendik, bir maçta berabere kaldık. Hedefimiz, gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Kupada da rakibimizi bekliyoruz. İlk maçta, Kastamonu Belediye, Murtapaşa Belediye’yi 11 farkla yendi. Büyük bir sürpriz olmazsa, Kastamonu Belediye ile final oynayacak gibi duruyoruz. Sezon başında ilk dört içinde olmayı planlamıştık. Şu an geldiğimiz nokta büyük bir gelişim gösterdiğimizi ortaya koyuyor. Bu sonuçların ardından, Avrupa’da EHF Kupası’na katılmayı garantiledik. Süper Kupayı oynama yönünde büyük bir avantaja sahibiz.”

 

GENÇ OYUNCULAR BÜYÜK BİR GELİŞİM GÖSTERDİ

 

“Genç ve kendi özkaynak düzeninden yetişen oyunculardan kurulu kadromuzun elde ettiği bu sonuç, bence aldığımız en değerli derece oldu. Hedeflerimizin yüzde 99’unu gerçekleştirdik. 5 oyuncumuz milli takıma çağrıldı. Bu da bizim için ayrıca gurur verici. Bu süreçte Ceylan Aydemir, büyük aşama gösterdi. Takımın yıldızların biri oldu. Eda Nur da çok yetenekli bir oyuncu. Diğer gençler arkadaşlar da kendilerini geliştirip, takıma önemli destek verdiler. Bu sezon kalecilerimiz yerliydi ve çok iyi maçlar çıkardılar. Savunma anlamında çok başarılıydık. Play-off’lar için daha önce bizimle birlikte olan Olga Laiuk ile Anastasia’yı Ocak’ta kadroya kattık. Anastasia fazla oynama şansı bulamadı. Olga, 4 maçta forma giydi. Bu isimler gelmemiş de olsa bu takımın ikinci olma potansiyeli vardı. 3 sezon önce planladığımız projede doğru adımlar atıp, çok önemli mesafe aldık. Hem Yenimahalle Belediyesi hem de Türk hentbolunun geleceğe güvenle bakması konusunda çok değerli çalışmalar yaptık. Yenimahalle Belediyesi, Türk hentbolunun lokomotifi olmayı sürdürecek. Yeni salonumuzun açılması da bu anlamda çok anlamlı. Yeni salonumuzda kendi seyircimizle buluştuk, önemli bir desteği arkamıza alıp, rakiplerimizi ağırladık. Branşın tanıtılması ve daha geniş kitlelere ulaştırılması açısından bu çalışma da bence çok kıymetli.”

 

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde normal sezon, bir maç eksikliği ile tamamlanırken, play-off eşleşmeleri de belli oldu. Yenimahalle Belediyesi, sezonda oynadığı 16 maçta; 12 galibiyet, 3 yenilgi ve bir beraberlik alırken, 525 gol atıp, kalesinde 443 gol gördü ve 25 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.

Play-off’ta; ligi lider bitiren Kastamonu Belediye, 8. basamakta kalan Üsküdar Belediye ile eşleşti. Diğer eşleşmelerde; Yalıkavak Belediye-Mardin Büyükşehir Belediye, Muratpaşa Belediye-İzmir Büyükşehir Belediye karşı karşıya gelecek. Yenimahalle Belediye, korona virüs tehditinin ortadan kalkması ve maçların oynanmaya başlamasının ardından, ilk turu geçmesi halinde yarı finalde, Yalıkavak-Mardin BŞB eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

 
İstihdamı koruyan işletmelerde işçilerin maaşının yüzde 60'ını devlet karşılayacak
 
İlk kabin Kızılay’a
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asıl mücadele bundan sonra
Başkenti bu kulvarda temsil eden üç takım; Spor Toto, Ziraat Bankası ve ...
Çok daha iyisini yapacak güçteyiz
Tecrübeli oyuncu sezonun ikinci yarısında yükselişe geçtiklerini ve sistemin ...
Ateşten gömlek
Kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü’nü birbirinden zorlu maçlar bekliyor. ...
 
Nereden nereye
Mor-sarılar, 28 haftası geride kalan ligde, 24 puanla 16 basamakta. Teknik ...
Ziraat Bankası sezonu galibiyetle kapattı
VOLEYBOL Efeler Ligi’nde normal sezonun son maçında Ziraat Bankası, Sorgun ...
Beştepe diken üstünde
Kırmızı-siyahlılar, geride kalan 26 haftada; 17 puanı içerde, 11 puanı ...
 
Makası kapatıyoruz
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, insanların ...
Takımıma inanıyorum!
G.Birliği’nin Portekizli yıldızı Candeias, “Daha iyi yerlerde olmayı hak ...
Aile boyu gençlerbirliği
Mumcu ailesi, çeyrek asırdır destekledikleri Başkent ekibinin Ankara’da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri