TCMB tarafından yılın ikinci Enflasyon Raporu toplantısı 28 Nisan'da TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun sunumuyla gerçekleşecek. Coronavirüs pandemisi ve Rusya - Ukrayna krizi ile birlikte tüm dünyada artarak devam eden enflasyon verileri sonrasındaki bu toplantının öneminin ileriye dönük projeksiyonlardan kaynaklı olarak arttığını düşünüyoruz. Türkiye'de Mart ayında yıllık enflasyon %61,1 olarak açıklanmıştı. Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha önce Haziran ayında düşmesini beklediği enflasyon verisinin Aralık ayından itibaren düşüşe geçmesini beklediğini vurgulamıştı. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketine bakıldığında 2022 yıl sonu enflasyonu beklentisi %40,47'den %46,44'e yukarı yönlü revize edildi. Ocak ayında gerçekleşen I. Enflasyon Toplantısında 2022 yıl sonu enflasyon beklentisi %23,20, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi 8,20, 2024 yılı enflasyon beklentisi %5,00 olarak açıklanmıştı.
Yurt İçinde İmalat PMI ve Ticaret Dengesi Takip Edilecek
Yurt içinde İmalat PMI verisi ve Ticaret Dengesi takip edilecek. Son açıklanan İmalat PMI verisinde İran'daki teknik sıkıntı nedeniyle Türkiye'ye doğalgaz verilemeyip, OSB'lerde meydana gelen elektrik kesintisi, Rusya - Ukrayna gerginliğinden kaynaklı olarak tedarik sıkıntıları ve hammadde fiyatlarındaki yükselişler ile 50,0 eşik değerin altında kalınmıştı. Ticaret Dengesi verileri de önümüzdeki hafta yayımlanacak. Ocak - Şubat Döneminde Dış Ticaret Açığı %188 artarak 18,15 milyar dolara yükselmişti.
Bilanço Dönemi Başladı
2022 birinci çeyrek finansalları açıklanmaya başladı. Bu bilanço döneminde bankacılık sektörü, demir çelik sektörü, gıda perakende sektörü, enerji sektörü ve petrokimya sektörünü ön plana çıkarıyoruz
Kaynak:İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı