Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
2024 İhracatının Yüzde 55,8’i Deniz Yolu ile Yapıldı
2024 İhracatının Yüzde 55,8’i Deniz Yolu ile Yapıldı
Suriye'nin Kuzeyinde 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Suriye'nin Kuzeyinde 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
21 İlde DEAŞ’a Yönelik Gürz-44 Operasyonlarında 164 Gözaltı
21 İlde DEAŞ’a Yönelik Gürz-44 Operasyonlarında 164 Gözaltı
HSK’dan 985 Adli ve 90 İdari Yargı Hakimi ile Savcı Ataması
HSK’dan 985 Adli ve 90 İdari Yargı Hakimi ile Savcı Ataması
Bolu’daki Otel Faciasında İl Özel İdaresi'nden İki İsim Gözaltında
Bolu’daki Otel Faciasında İl Özel İdaresi'nden İki İsim Gözaltında
HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2025 Çarşamba - 11:32

İŞKUR Gençlik Programı Başvuruları 1 Hafta Sonra Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı'na başvuruların 1 hafta içinde başlayacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, "nöbetçi bakan" olarak Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İŞKUR Gençlik Programı'nın detaylarını paylaştı.

İŞKUR Gençlik Programı Başvuruları 1 Hafta Sonra Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı'na başvuruların 1 hafta içinde başlayacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, "nöbetçi bakan" olarak Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İŞKUR Gençlik Programı'nın detaylarını paylaştı.

İŞKUR'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla üniversite öğrencilerine yönelik sunduğu desteklerin bu programla birleştirildiğini belirten Işıkhan, gençlere üniversite yıllarında iş deneyimi kazandıracaklarını ve cep harçlıklarına destek olmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, gençlerin iş piyasasına daha iyi hazırlanmaları için mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonu ve finansal okuryazarlık gibi temel dersler verileceği ifade edildi.

Bakan Işıkhan, gençlerin çalışma hayatına katılımını engelleyen en büyük bariyerin "tecrübe eksikliği" olduğunu vurgulayarak, bu programla bu engelin aşılacağını belirtti. Üniversite öğrencileri, İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması aracılığıyla programa başvurabilecek. Katılımcılar, haftada üç gün çalışarak, günlük 1083 lira ödeme alacaklar. Ayrıca, programa katılan öğrencilerin sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.

Işıkhan, başvuru şartlarının, hane geliri üç asgari ücretin altında olan öğrencilerle sınırlı olduğunu ve başvuruların 1 hafta sonra başlayacağını duyurdu. Program, kamu üniversitelerinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olup, sürdürülebilir kampüs faaliyetleri, dijital dönüşüm ve girişimcilik gibi alanlarda uygulama fırsatı sunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 200 bin gencin, önümüzdeki 4 yıl içinde ise toplam 1 milyon gencin bu programdan yararlanmasının planlandığını ifade etmişti.

 
Suriye'nin Kuzeyinde 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
 
Yaşlı ve Engelli Aylıkları Şubat'ta Ödenmeye Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek: Enflasyonu Düşürmek İçin Tüm Araçları Kullanıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürmenin şu anda öncelikli ...
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu:Denetimlerde Hakkaniyetli Adımlar Atılmalı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batı’daki denetimler ...
Trump’ın Gümrük Birliği Adımı ve Türkiye’ye Etkisi Üzerine İbrahim Aydemir’den Açıklama
Önceki dönem milletvekillerinden ve ekonomi politikaları üzerine çalışmalarıyla ...
 
Uraloğlu, 5G İhalesinin Bu Yılın İlk Yarısında Yapılacağını Açıkladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk yarısında ...
Melek Yatırımcılar 2013'ten Bugüne 45 Milyon Lira Sermaye Sağladı
Haziran 2013'ten bu yana melek yatırımcılar, başlangıç ve büyüme aşamasındaki ...
5.798 Yerleşime Elektronik Haberleşme İmkanı Sağlanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, evrensel hizmet projeleri ...
 
Taşıt İlanlarında Yetki Doğrulaması Uygulaması Başladı
Ticaret Bakanlığı, taşıt ilanlarında elektronik platformlarda kimlik doğrulamanın ...
Aydemir: Ekonomik istikrar güçleniyor
Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı dış ticaret verilerine göre, 2025 yılı ...
Ticaret Bakanı Bolat'tan Enflasyonla Mücadelede Adil Ticaret Vurgusu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya üzerinden ocak ayı enflasyon verilerini ...
 
YAZARLAR
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Nereden nereye...
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Özlem Zengin’e yapılan linç: Vicdansızlık sınırlarını zorlamak
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Davası olan siyasetçiye örnek İbrahim Aydemir
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aslolan zarf mıdır mazruf mudur?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Samimi Müslüman: Ayetlerin Aynasında
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Hayatın zehirleri ve panzehirleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri