Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>SİYASET
24 Şubat 2022 Perşembe - 20:27

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ USTA'NIN BASIN TOPLANTISI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Ukrayna ile Rusya arasındaki uyuşmazlığın, bağımsız ve egemen devletin toprak bütünlüğünü ne ad altında olursa olsun ihlal edilen bir noktaya gelmiş olmasını uluslararası hukukun ihlali olarak görüyoruz." dedi.

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ USTA NIN BASIN TOPLANTISI

Usta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, PTT'nin otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan HGS satış ve tahsilatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, dünkü TBMM Grup Toplantısında, PTT'nin HGS uygulamalarına ilişkin iddialarını hatırlatan Usta, PTT'nin söz konusu iddialara verdiği cevapların gerçekleri yansıtmadığını savundu. Usta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıyla yapılan sözleşme gereğince otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan HGS'nin satış ve tahsilat yetkisinin PTT'ye ait olduğunu, PTT'nin belli bir ücret karşılığında bankalara da HGS satış yetkisi verebildiğini anımsattı. Asıl eleştirdikleri konunun PTT'nin kurumsal kimliği ile bu satışı yapması mümkün iken bunu başka bir şirket üzerinden yapması olduğuna işaret eden Usta, şöyle konuştu:

"PTT, HGS satışını, yüzde 40 hissesine sahip olduğu 'PtteM' isimli bir şirkete yaptırıyor. Bu şirketin, yüzde 60 hissesi Hakan Çevikoğlu adında bir kişiye ait. PTT, HGS satışlarını 'PtteM' isimli bir şirkete ait www.pttavm.com üzerinden gerçekleştirmektedir. HGS yüklemek istediğinizde 'İnternet üzerinden PTT müşterileri için yalnızca pttavm.com adresinden yükleme yapılmaktadır. Başka bir siteden yükleme yapılmamaktadır.' şeklinde diye bir ikaz ile karşılaşıyorsunuz. PTT'nin altyapısı, kurumsal yapısı kullanılıyor ve bu kadar karlı bir iş, şirket üzerinden yapılıyor. Biz bunun yanlış olduğunu söyledik."

Usta, PTT HGS satışlarında bir şirkete imtiyaz verildiğini ve bir bedel de alınmadığını, HGS satışlarından elde edilecek gelirin tamamının PTT'nın kasasına girme imkanı varken gelirlerinin sadece yüzde 40'ını alabildiğini söyledi. İnternet sitesi üzerindeki görselleri gösteren Usta, şöyle konuştu:

"Sayın Genel Başkan'ımız Meral Akşener'in açıklamasından önce 'HGS yüklemek istediğinizde 'İnternet üzerinden PTT müşterileri için yalnızca pttavm.com adresinden yükleme yapılmaktadır. Başka bir siteden yükleme yapılmamaktadır.' şeklinde diye bir ikaz vardı. Genel Başkan'ımızın açıklamasından sonra ise PTT bu ikaz değiştirerek "internet üzerinden PTT müşterileri için yalnızca pttbank.ptt.gov.tr, www.turkiye.gov.tr, www.pttavm.com internet sayfalarından yükleme yapılmaktadır. Bu sayfalar haricinde HGS'ye yükleme yaptığını belirten internet sayfalarına itibar etmeyiniz.' şeklinde bir düzeltmeye gidiyor. Bir hata yaptıklarını anlıyorlar. Net bir şekilde çuvallıyorlar. PTT kendi çağrı merkezini ve uygulamalarını kullandırırken neden HGS satışlarının yüzde 60'ını bir şirkete veriyor? Bakanlık bunun açıklamasını yapmak zorundadır."

PTT'nin kötü yönetildiğini özellikle Varlık Fonuna alındıktan sonra kurumun zararlarının arttığını, PTT ile ilgili daha önce de bazı iddiaların basına yansıdığını öne süren Usta, bu iddiaların takipçisi olacaklarını belirtti.

Usta, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahaleye ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

"Ukrayna ile Rusya arasındaki uyuşmazlığın, bağımsız ve egemen devletin toprak bütünlüğünü ne ad altında olursa olsun ihlal edilen bir noktaya gelmiş olmasını uluslararası hukukun ihlali olarak görüyoruz. Helsinki Nihai Senedi ve diğer uluslararası mutabakatlar da yok sayılmıştır. Türkiye'nin alacağı tavır önemlidir. Türkiye bu işten zarar görmeden tarafsız bir şekilde durmalıdır. TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderleri veya Meclisin de hükümet tarafından bilgilendirilmesi gerekir. Bu konuda bir çağrımız var. Gerekirse kapalı bir oturum da yapılabilir. Bu büyük riskleri barındırıyor. Yakın bir coğrafyamızda, turizm ve ticari ilişkilerimizin yoğun olduğu iki devlet arasında çıkan çatışmanın daha büyük boyutlara gelmesi, bütün dünyayı etkilediği gibi Türkiye'yi de etkiler. Bu nedenle Türkiye'nin gerekli önlemleri alması gerekir."

 
Putin: ''Farklı hareket etmekten başka çaremiz yoktu''
 
AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ YAVUZ'UN BASIN TOPLANTISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ KILINÇ'IN BASIN TOPLANTISI
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Dünya 5'ten büyüktür hakikatini ...
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ POLAT'IN BASIN TOPLANTISI
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Hür teşebbüsün, yatırım yapamayacağı ...
 
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY'IN BASIN TOPLANTISI
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ...
AK PARTİ'Lİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "hakkında yalan haber yapılarak, ...
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BEKAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, vatandaşın enerji fiyatlarının ...
 
DEVA PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ YENEROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ...
AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SUBAŞI'NIN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Mecliste düzenlediği basın ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Gençlik Kolları üyelerinin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri