BAŞKAN Adayı Abdullah Değer, “Ankara gelişiyor fakat organize bir şehir olma konusunda sıkıntılar yaşanıyor” dedi.
Ankara Genç İş Adamları Derneği 17 Ocak’ta yapılacak 10. dönem başkanlık seçimlerine hazırlanırken, Başkan Adayı Abdullah Değer, başkanlık yarışında demokratik yönetim anlayışına sahip olduklarına dikkat çekti.
Ankara değişiyor
Ankara’nın sosyal ve ekonomik anlamda hak ettiği noktaya ulaşması için çalıştıklarını belirten Değer, “Ankara gelişiyor fakat organize bir şehir olma konusunda sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.
Seçim sürecinin ardından Ankara’yı geliştirecek, kalkınması yolunda fayda sağlayacak her türlü projenin takipçisi olacaklarını belirten Değer, şunları söyledi:
“Ankara’da uzun süredir tartışılan Disneyland açılması, metro hattının yaygınlaşması gibi Başkentlileri derinden etkileyen konularda lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Çalışma ekibimizle birlikte ATO Başkanı Sinan Aygün’le görüşerek, ATO tarafından yapılan kongre ve fuar alanının ihalesine talip olduk.
Ankaralı genç iş adamları olarak Başkent’teki ticaret gelişiminin önünü açabilmek adına fuar merkezinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Fuar alanının bir an önce aktif hale gelmesi farklı sektörlerin canlanmasını da sağlayarak, Ankara ticaret hayatına büyük bir dinamizm katacak.
Rekabet gerekli
Ankara’da hali hazırdaki oteller tam kapasite ile çalışamazken, bedeli yaklaşık 400 milyon doları bulan otel yatırımları gerçekleştirildi, fuar alanın hayata geçmesi ile bu yatırımlardan da hızla geri dönüş alınabilecek ve üreticiler ürünlerini tanıtabilme ve rekabet edebilme şansını yakalayacak.
Bizim işimiz 2010 yılının ekonomik anlamda kötü geçeceğini söylemek değil. Bizim işimiz çalışmak, üretmek, istihdam yaratmak ve bu koşulları tersine çevirmek. Çalışma dönemimizde hem maddi açıdan getirdiği külfet hem de zamanlama açısından yarattığı negatif etki dolayısıyla Ankaralı iş adamlarının en önemli sorunlarından biri olan yurt dışına direkt uçuşlar da üzerinde duracağımız konulardan olacak.
Seçim Kampanyası Yürütme Kurulu kurduk ve seçim sürecine girdiğimiz andan itibaren çalışmalarımızın her noktasında demokratik bir yönetim anlayışıyla hareket etmeye özen gösterdik. Detaylı ve titiz bir çalışma sonucu ANGİAD Kurumsal Kimlik Kitapçığı’nı oluşturduk. Bu kitapçığı göreve gelmeyi hedeflediğimiz 10. dönemde uygulamaya koyacağız.
Amacımız Dernek’teki kurulların tanımlarını yapmak, görev, yetki ve sorumluluklarını daha net çizgiler ile belirlemek ve bu sayede ANGİAD’ın işleyişini hızlandırmak.”
Sanayi yaşamak zorunda
“BİR ülke hizmet sektörüyle kalkınamaz. Sanayisi yaşamak zorunda. Fabrikaları açılmak zorunda. Fabrikalar sadece kazanmadığından kapanmıyor. Aynı zamanda altyapı eksikliğinden, güç birliği yapılamamasından da kapanıyor.
Bir ruhsatlandırma sistemi olmalı. Serbest piyasa ekonomisi var ama pazar da belli. Hangi dalda olursa olsun, ihtiyaçtan fazlasına birileri dur demeli. Ruhsatlandırma aşamasında, sermayenin tüketimi anlamında bir koordinasyon şart. İş dünyası bürokrasinin elinde can çekişiyor. Bürokrasinin biraz daha şeffaflaşması lazım. Kişilere göre kanun olmaz. Kanunlar herkese eşit uygulanmalı. Partilere göre aktörler değişiyor.”