Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Bak’tan gençlere Müzekart ve Seyahatsever müjdesi
Bakan Bak’tan gençlere Müzekart ve Seyahatsever müjdesi
Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi
Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Göktaş: Koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayımız 10 bini aştı
Bakan Göktaş: Koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayımız 10 bini aştı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Sibergöz-47 operasyonlarında 97 şüphelinin yakalandı
Sibergöz-47 operasyonlarında 97 şüphelinin yakalandı
HABERLER>ASAYİŞ
10 Mart 2017 Cuma - 20:32

İstanbul Büyükçekmece'de helikopterin düşme anı

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Yapı Grubu'na ait helikopter düştü, 7 kişi hayatını kaybetti. Büyükçekmece'de helikopterin düşme anı kameralara yansıdı

İstanbul Büyükçekmece de helikopterin düşme anı

İstanbul Büyükçekmece’de Eczacıbaşı Yapı Grubu’na ait helikopter düştü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilk belirlemelere göre kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise helikopterin televizyon kulesine çarparak düştüğünü açıkladı.

Eczacıbaşı Yapı Grubu’na ait olduğu belirlenen helikopter bugün saat 11.16’da 7 kişiyle Atatürk Havalimanından havalandı. Helikopter Büyükçekmece’ye geldiğinde yoğun sis nedeniyle irtifa kaybetti. Helikopter 11.25’de Büyükçekmece E5 karayolu üzerine düştü. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler enkaz üzerinde çalışmaların devam ederken kazada beş kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Eczacıbaşı Yapı Grubu’na gelen Rus misafirlerin Bozüyük’teki fabrikayı ziyaret etmek için hareket ettiği öğrenildi. Mürettebatın isimleri ise Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut olarak açıklandı.

DÜŞEN HELİKOPTER ALEV ALEV YANDI

Büyükçekmece’ye düşen helikopter alev alev yandı. Bu sırada yakın bölgeden geçmekte olan vatandaşlar helikopterin yanma anını cep telefonlarıyla görüntüledi. Kameralara yansıyan görüntülerde düşen helikopterin enkazının alev alev yandığı görüldü.

VALİ ŞAHİN: İLK TESPİTLERE GÖRE 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİR

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk belirlemelere göre beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Şahin olay yerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Helikopter, 11.21 sıralarında Büyükçekmece E5 karayolu üzerinde şuan henüz net olmayan bir sebeple E5’e düşmüş bulunmakta. İlk tespitlere göre 7 kişi hayatını kaybetmiştir. Başsavcımız, adli tıp kurumu uzmanları ve yetkililer olay yerinde incelemelerde bulunuyor” dedi.

Uçağın nasıl düştüğü sorusu üzerine Vali Şahin, “Bütün bunlar teknik detaylar. Teknik ekipler bunu belirleyecekler, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Net bir şey yok. Arkadaşlar bütün bunlar o andaki hava durumunun alınacak raporuna, teknik incelemenin sonuçlarına bağlıdır. Şu anda vereceğimiz bilgiler eksik olabilir yanlış olabilir. Kazanın nedeni hususunda şuanda elimizde net bir veri yok. Başsavcımız burada çalışıyor. Adli tıp uzmanları çalışıyor. Her yönüyle olay aydınlatılmak üzere çalışılıyor” şeklinde konuştu.

DÜŞEN HELİKOPTERDEKİ MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Büyükçekmece’de yaşanan helikopter kazasıyla ilgili Eczacıbaşı’ndan yazılı açıklama geldi. Açıklamada helikopter mürettebatının kimlikleri de yer aldı.

Açıklama ise şöyle: "Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: HELİKOPTER KULEYE ÇARPARAK DÜŞTÜ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığın’dan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.16’da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ’ ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı’ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20’de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4’ü yabancı uyruklu 7 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir" denildi.

KOPAN PERVANE OTOMOBİLİ PARÇALADI, TRAFİK TAMAMEN DURDU

Otoyola düşen helikopter nedeniyle trafik tamamen dururken, çok sayıda araç da helikopterin kopan parçaları nedeniyle hasar gördü. Düşen helikopterin enkazı etrafa saçılırken bir parçasının da yolda seyir halinde olan bir araca çarptığı görüldü. Helikopterden kopan pervane parçasının çarptığı araç parçalandı. Olay yerinde ve çevredeki yeşillik alanda arama çalışmaları devam ediyor.

Olay yerinde ve çevredeki yeşillik alanda arama çalışmaları devam ediyor.

Etiketler:
 
Bakan Müezzinoğlu'ndan 'kıdem tazminatı’ açıklaması
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinden kritik mesajlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zonguldak'ta belediye binasını pompalı tüfekle böyle bastı
Zonguldak’ın Çaycuma Belediyesi'nde taşeron firmada vidanjör operatörü ...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı: 'Helikopter kuleye çarparak düştü'
Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, düşen helikopterle ilgili ...
Önce boğazını kesmiş sonra kalbinden bıçaklamış
Muğla’nın Bodrum ilçesinde eski eşinin boğazını kesen zanlı, cinayeti ...
 
TSK: Son 1 hafta içerisinde 71 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 2-9 Mart ...
İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü: 5 ölü
Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Yapı Grubu'na ait helikopter düştü. İlk belirlemelere ...
Önce boğazını kesmiş sonra kalbinden bıçaklamış
Muğla’nın Bodrum ilçesinde eski eşinin boğazını kesen zanlı, cinayeti ...
 
TSK: Son 1 hafta içerisinde 71 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 2-9 Mart ...
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu! Gözaltılar var
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ...
Kuzey Irak'ta PKK'ya bir darbe daha
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'a düzenlenen hava harekatında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri