Düzenlediği toplantılarla, ülkemizde kadın girişimciliğinin desteklenip, teşvik edilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta kadınların konumunun güçlendirilmesi ve başarılı girişimci kadınların öykülerinin paylaşılmasını amaçlayan ANGİKAD, yeni çalışma döneminin ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaptı. Gecede, Dernek Başkanı Devrim Erol, derneğin faaliyetlerinden bahsederek, yeni üyeleri tanıttı. Swissotel’deki toplantının konuğu ise başarılarıyla adından söz ettiren Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz oldu.
İhracat fazlası satarak başladık
Yılmaz, konuşmasında girişim ve girişimciliğin hayal edebilme ile alakalı olduğunu söyleyerek, girişimci kişilerin hayalperest ve analiz etme yeteneğinin olması gerektiğini belirtti. Ayrıca girişimcinin pozitif olması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu: “Kuzguncuk’un ara sokaklarından birinde 25 metrekarelik bir mağazada ihracat fazlası satarak işe başladığımız yıllarda sermayemiz 4000 dolardı.” diye konuştu
Şartları değiştirme isteği
Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz “1000 dolarda kayınpederimden borç almıştık .Yani ciddi anlamda paramız yoktu. Eşim subay, ben eğitim uzmanı idim. Yani giyim, moda gibi konularda hiçbir deneyimimiz yoktu. Moda perakendesine dair ilişkilerimiz tanıdıklarımız yoktu. Sadece iki şey vardı. Şartlarımızı değiştirme isteği ve değiştirebileceğimize dair inanç. İyi şeylere inanmak bizim hayatımızda her zaman çok önemli değişimlere yol açmıştır.” Gülden Yılmaz girişimcinin büyük hedefleri olması gerektiğini ifade etti.
Yılmaz’a teşekkür plaketi
Konuşmanın ardından Gülden Yılmaz, dernek üyelerinden gelen soruları yanıtladı. Toplantı sonunda ise Dernek Başkanı Devrim Erol, Yılmaz’a teşekkür plaketi verdi. Konuklar daha sonra yemeğe katıldı. 1989 yılında Kuzguncuk’ta açtığı mağaza ile hazır giyim sektörüne yönelen, Koton’un mağaza konseptinin tasarlanmasında, müşteri hizmet ilkelerinin ve modern mağazacılık anlayışının geliştirilmesinde önemli rol oynayan Gülden Yılmaz, girişimci ruhu ve iş hayatındaki başarılı konumu ile perakende sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alıyor.
Ekonomide Yılın iş insanları
Ernst&Young tarafından Türkiye’de 6, dünyada ise 22 yıldır düzenlenen, yılın en başarılı, dinamik ve fark yaratan girişimcilerinin ödüllendirildiği “Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağında “Yılın Girişimcisi” seçilen Gülden Yılmaz, ayrıca Ekonomist Dergisi tarafından 1991 yılından beri geleneksel olarak gerçekleştirilen “Ekonomide Yılın İş İnsanları” araştırmasında, birinci oldu.