Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
19 Haziran 2013 Çarşamba - 09:08

Kansere karşı lazer umudu

ANKARA GAZETESİ / Robotik radyocerrahi sistemi olan cyberknife teknolojisi ile tümörün dışındaki sağlam dokuların korunduğunu belirten uzmanlar, “Tedavi, hastanın yaşam kalitesini arttırması ve yaşam süresini uzatması ile diğer yöntemlerden ayrılıyor” dedi.

Kansere karşı lazer umudu

ANKARA / Türkiye’de, kanserin iki numaralı ölüm sebebi olduğunu belirten Medicana International Ankara Hastanesi Cyberknife Radyocerrahi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kaan Oysul, erken tanı ve doğru tedavi yöntemleriyle hastalığın tedavi edilebildiğini söyledi. Kanserden bahsedildiğinde insanların aklında kötü tabloların canlandığını ifade eden Oysul, “Toplumumuz kansere bakış açısı biraz farklı. Hastalığın adı bile insanlara önce korku sonra da duygusallık yaşatıyor. Kanser, 2 bin farklı hastalıktan oluşuyor ve her kanser türünün tedavisi farklılık gösteriyor. Bu nedenle hastalığı bir bütün olarak değerlendirmemek gerekiyor” dedi.

YÜZDE 55’İ İYİLEŞİYOR

“100 kanser hastasının 55’ini, bir daha başlarına bela olmayacak şekilde iyileştirebiliyoruz” diyen Oysul, şöyle devam etti:
“Geriye kalan 45 hastanın 30’unu da tedavi ediyor ve onların sağkalım sürelerini uzatıyoruz. Son 15 kişilik grup ise, daha çok hekimlerin de korktuğu grubu teşkil ediyor. Bu hastalara uyguladığımız tedavilerle sağkalım sürelerini uzatamıyoruz ancak, ağrısı olanın ağrısını, kanaması olanan kanamasını dindiriyoruz. Bu tablo içinde baktığımızda kanser tedavi edebildiğimiz bir rahatsızlık. Erken tanı, iyileştirebildiğimiz 55 kişilik grubun sayısını arttırmamıza imkan sağlıyor. Erken tanıdan sonra ise, devreye tedavi yöntemleri giriyor. Kanserin üç model tedavi şekli var.

ÇEVRE DOKULAR KORUNUYOR

Birincisi cerrahi tedavi, ikincisi radyoterapi, üçüncüsü de ilaç tedavisi. Bu tedavi yöntemlerini hastalığın durumuna göre tek başına, iki ya da üçlü kombinasyon halinde uyguluyoruz. Son yıllarda başarılı sonuçlar elde edebildiğimiz en önemli tedavi yöntemi, robotik radyocerrahi sistemi olan cyberknife teknolojisi. Cyberknife yönteminde tümörün dışındaki sağlam dokular çok yüksek bir hassasiyetle korunabiliyor. Tedavi, hastanın yaşam kalitesini arttırması, çevre dokuları koruması ve yaşam süresini uzatması ile diğer yöntemlerden ayrılıyor. Bu yöntem vücudun her yerinde kullanılamıyor. Cyberknife, çok büyük olmayan tümörler ile beyin, akciğer, karaciğer, baş-boyun, pankreas, böbrek, prostat kanseri hastaları için yeni umut kapıları aralıyor.”

HAREKETLER ÖNLENİYOR

Cyberknife sisteminin, tedavi süresince hasta hareketlerini ve tümörün gelişimini izlemek ve tümör ile hasta hareketlerinden kaynaklanan hataları düzeltmek için tasarlandığını söyleyen Prof. Dr. Sait Şirin ise, şunları söyledi: “Son derece hassas olan sistemle hasta hareketlerini önlemek amacıyla herhangi bir kafa ve vücut çerçevesi kullanılmıyor. Sistem, her ışınlama öncesi radyoloji bir görüntü alarak, uygulanan ışının doğru yere güvenli bir şekilde verildiğini kontrol ediyor. Cyberknife, birden çok fraksiyonda uygulabilme yetenğiyle, 20 yıldan fazladır başarıyla uygulanan ve birçok patolojide cerrahiye alternatif olan stereotaktik radyocerrahinin sınırlarını genişletmiştir.”ANKARA /

 
 

 
Fatura şifa dinlemedi
 
Hem sünnet hem veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dumansız Liseler Çalıştayı Yapıldı
ANKARA GAZETESİ / Rota Eğitim ve Kültür Derneği, Ankara İl Milli Eğitim ...
Kepek Ekmeğine 'Karamel ve Malt' Oyunu
ANKARA GAZETESİ / Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ile Ankara ...
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yanlış bilgi veriliyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Başkentteki Taksim Gezi ...
 
Bir Tabu Daha Yıkıldı...
ANKARA GAZETESİ / Lazzoni'nin online markası Nuev, 'mobilya internetten satılmaz' tabusunu yıktı.
Yenimahalle Sünnet Şöleni düzenliyor
Ankara Yenimahalle Belediyesi, geleneksel sünnet şölenine hazırlanıyor.
Elmadağ'da Tirit Şenlikleri Yapıldı
Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 'Geleneksel Eğitim Kültür Bilim ve Tirit Şenlikleri' yapıldı.
 
Çocuktaki Huzursuzluk ve Kusma Kasık Fıtığı Belirtisi O
ANKARA GAZETESİ / Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof.
Pazar Yerleri Kermes Alanı Oldu
Ankara Pursaklar Belediyesi'nin yapımı tamamlanan Tevfik İleri Pazar Alanı ...
Kemik ağrısı ve kansızlığa dikkat edin
ANKARA GAZETESİ / Bayındır Hastanesi Hematoloji ve Kök Hücre Nakli Merkezi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri