Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Nexus Ace görevi icra edildi
Nexus Ace görevi icra edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
HABERLER>GÜNDEM
9 Şubat 2022 Çarşamba - 18:44

Karaman YHT hattına yoğun ilgi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir ayda 110 bin kişinin seyahat ettiğini duyurdu.

Karaman YHT hattına yoğun ilgi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir ayda 110 bin kişinin seyahat ettiğini duyurdu. Karaismailoğlu, Konya-Karaman arasında ise düzenlenen 174 YHT seferinde 47 bin yolcunun taşındığını kaydetti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılan Karaman YHT hattı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlığa bağlı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından işletilen YHT hatlarına Konya- Karaman hızlı demiryolu hattının eklendiğini ifade eden Karaismailoğlu, rahat, konforlu ve hızlı yüksek hızlı demiryolu işletmeciliğinin daha fazla şehre ulaşmaya başladığını kaydetti. 

Konya-Karaman hızlı demiryolu hattında Ankara- Karaman ve İstanbul- Karaman arasında günde toplam 6 sefer gerçekleştirildiğini aktaran Karaismailoğlu, Karaman YHT seferlerinin hizmete açıldığı ilk bir hafta sürecinde (9 -15 Ocak) ücretsiz olarak hizmet verdiğini anımsattı. Hattın açıldığı günden  bu yana Karaman-Ankara, Karaman-İstanbul parkurunda 110 bin yolcunun seyahat ettiğini açıklayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “YHT hizmetine kavuşan 8’inci il olan Karaman YHT ile Ankara-Konya-Karaman güzergahında günlük ortalama 2 bin 317 yolcu olmak üzere toplam 67 bin 184 kişi, İstanbul - Konya - Karaman güzergahında ise günlük ortalama bin 432 yolcu olmak üzere toplam 41 bin 522 kişi taşındı. Konya-Karaman arasında ise bir ayda 174 YHT seferinde, 47 bin yolcu taşındı.”

 

SEYAHAT SÜRESİ 40 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin ortalama 40 dakikaya, Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin de 2 saat 40 dakikaya düştüğünün altını çizen Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İstanbul-Karaman arasındaki seyahat süresi 6 saat olurken, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü Karaman’a yakın şehirlere olan seyahat süresini YHT+otobüs bağlantılı kombine taşımacılıkla önemli oranda düşürdü. Buna göre YHT ile Karaman’a gelen yolcular buradan otobüslere aktarma yaparak Adana ve Mersin’e daha kısa zamanda ulaşmaya başladı. Diğer taraftan, yolculara daha fazla seçenek sunmak adına Ankara-Konya ve İstanbul-Konya arasında işleyen YHT seferlerinin bir bölümüne Konya-Karaman arasında işleyen bölgesel trenlere kombine bağlantısı verildi. Ayrıca, kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle karayolu ve havayolu ulaşımının aksaması ve sömestre tatiline girilmesi ile artan yolcu talebini karşılamak üzere ek seferler de düzenlendi. 21 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında toplamda 9 bin 700 kişilik kapasite artışı sağlandı. Ankara- İstanbul, Ankara- Eskişehir, Ankara-Konya, Konya İstanbul, Karaman- Ankara, Karaman-İstanbul YHT ve HT hatlarında 1 Ocak– 6 Şubat tarihleri arasında günde ortalama 21 bin 547 kişi olmak üzere toplam 797 bin 237 kişiye hizmet verildi.” 

 

KARAMAN-KONYA-ANKARA HATTINDA 4 SEFER

Yüksek hızlı trenler Karaman- Konya- Ankara hattında toplam 4 seferle hizmet verildiğini ifade eden Karaismailoğlu, hatta; Eryaman, Polatlı, Selçuklu, Konya, Çumra olmak üzere 5 ara istasyon bulunduğunu belirtti. Karaman- Konya- Eskişehir- İstanbul hattında ise 2 sefer düzenlendiğini kaydeden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu hatta Bostancı, Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir, Selçuklu, Konya, Çumra ara istasyonlarının bulunduğunu aktardı. 

 

YÜK TAŞIMACILIĞINDA DA HIZ VE KAPASİTE ARTTIRILDI

“Diğer taraftan 102 kilometrelik Konya–Karaman hızlı tren hattı ile sadece yolcu taşımacılığı değil, yük taşımacılığında da hız ve kapasite artırıldı” diyen Karaismailoğlu, kapasitesi 60 çift trene çıkarılan hatta yük trenlerinin de işletilmeye başlandığının altını çizdi. Karaismailoğlu, “Konya- Karaman hızlı demiryolu hattının Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye –Gaziantep’e uzatılması çalışmaları ise devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

 
Taiwan’a silah satışı, ABD’nin bölge barışına en çok zarar veren taraf olduğunu kanıtladı
 
Çin’den İran’a nükleer müzakere desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik faturalarında tüketicilere sosyal koruma
Elektrik tüketicilerinin bazı hakları kanun ve yönetmeliklerle korunuyor. ...
Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenci sayısı yüzde 100 arttı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yapılan yasal düzenleme ...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan “Sigarayı Bırakma” kampanyası
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı' 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ...
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 110 bini aştı
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 111 bin 96 oldu.
Benzine 71 kuruş zam geldi
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan ...
Bakan Yanık, Sağlık ve Sosyal Hizmet Politikaları Eğitim Çalıştayı'na katıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ...
 
Altun: "Şeamet tellallığı yapanlara kulak asmıyoruz"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 96 bin 514 oldu.
Motorine 80 kuruş zam yapıldı
Motorinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 80 kuruş zam yapıldı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri